Ring to Core ofset down bin bulamadım.
Energy efficient Turbo zaten disabledmiş.
C states Control kapattım.

CPU cores enabling mod select olmuyor. Random mod yazıyor. Altta iki başlık olarak no. Of CPU'e cores enabled şeklinde var. Oraya sıfır yazdım.

Direkt olarak ring ratio yok. Min ve Max olarak var.

Ring to Core ofset down bin bulamadım.
Energy efficient Turbo zaten disabledmiş.
C states Control kapattım.

CPU cores enabling mod select olmuyor. Random mod yazıyor. Altta iki başlık olarak no. Of CPU'e cores enabled şeklinde var. Oraya sıfır yazdım.

Direkt olarak ring ratio yok. Min ve Max olarak var.
Min ve max 45 yazar mısın?

1789061599878.webp

Güç planı yüksek performanstaydı zaten.

1789061695563.webp

Ns olarak yüksek çıkınca bir kere daha yaptırdım testi.

Açıp denemem lazım hocam. Daha eve girdiğimden beri CS2 açmadım. Performans kaybı olsa da anlayamayız ama. RAM'ler yeni.
Ben en son yaptığımız ayarlarla CS2 oynamadım mesela. Yani artış veya kayıp var yok bilmiyorum. Olmadı BIOS'ta kayıtlı olarak var zaten. İki türlüde denerim sonuç çıkar ortaya.

Açıp denemem lazım hocam. Daha eve girdiğimden beri CS2 açmadım. Performans kaybı olsa da anlayamayız ama. RAM'ler yeni.
Ben en son yaptığımız ayarlarla CS2 oynamadım mesela. Yani artış veya kayıp var yok bilmiyorum. Olmadı BIOS'ta kayıtlı olarak var zaten. İki türlüde denerim sonuç çıkar ortaya.
Anakartın çarpan kilidi kapalı olmasa CPU ratio yani frekansı 49x sabitlerdik, gecikme daha da düşerdi.

Z serisi lazım değil mi hocam ona.
Evet, bu arada bu BIOS ayarını da ayrı kaydet. E-core kapalı diye sonra öbür profiline geç. Stabil olan onun yukarıda anlattığım ayarları yap. Güç tasarruflarını devre dışı bırak, ring min max 42 yap. CPU cores ayarı ile oynama.

E-cores açık hali de ring hızı 42X olsun.