Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ömercan

Uzman
Merhaba arkadaşlar.

Anakart modelim MSI MAG Z790 Tomahawk Wi-Fi DDR4,

Elimde olan RAM modeli G.Skill Ripjaws V F4-4000C18D-64gvk, DDR4-4000 32gbx2, CL18. 140v,

Bu sisteme i7 12700K veya 12700 kf modeli işlemci almayı düşünüyorum veya i5 13600K veya KF modeli.

Ancak RAM'lerim MSI'ın anakart RAM uyumluluk listesinde görünmüyor yok bir sorun yaşatır mı yardımcı olursanız memnun olurum bu belirttiğim işlemciler anakartım ve RAM'ler ile uyumlu çalışır mı?

Saygılar.

Çözüm
Bu tip konular görüyoruz. Haliyle de merak ediliyor. Üretim esnasında bazı bellekler denenir. Daha sonra ise firmalar tarafından bazı belleklerin üretimi sonlanabilir. Farklı bir seri gelebilir. Burada dikkat edilmesi gereken önemli bir husus ise anakart BIOS'unu güncel tutmak. Kısacası o listede olmayan RAM'ler uyumsuz diye bir durum yoktur.

https://tr.msi.com/Motherboard/MAG-Z790-TOMAHAWK-WIFI-DDR4/support#mem
Öncelikle cevabın için teşekkür ederim.

Orası uyumluluk listesi değil, QVL listesi. Orada olmasına gerek yok. Uyumlu olur.

Linki yapıştırdım, buradan bahsediyorum. Anakartın uyumluluk bellek desteği bölümünde RAM'lerimi işlemcilere göre bakınca bulamayınca tedirgin oldum da sormak istedim dediğiniz gibi ise korkulacak bir durum yok, öyle mi diyorsunuz, sağ olun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu tip konular görüyoruz. Haliyle de merak ediliyor. Üretim esnasında bazı bellekler denenir. Daha sonra ise firmalar tarafından bazı belleklerin üretimi sonlanabilir. Farklı bir seri gelebilir. Burada dikkat edilmesi gereken önemli bir husus ise anakart BIOS'unu güncel tutmak. Kısacası o listede olmayan RAM'ler uyumsuz diye bir durum yoktur.

Hımm anladım, cevabınız için teşekkür ederim.

Son düzenleme: