G.Skill TZ5 Royal Silver overclock ayarları nasıl olmalı?

gogol

Çalışkan
Merhaba dostlar, G.Skill 32 GB (2x16 GB) TZ5 Royal Silver RGB DDR5 6000MHz CL28 1.40V RAM'leri yeni satın aldım fakat çok üst düzey bir overclock tecrübem yok. Kitler kesin olarak Hynix-A die (20A barkod numarası, tRFC 390 boot ediyor), fakat niyetim CL26 ve AIDA'da en düşük latency değerine ulaşmak, oyunlarda stabil olmak kaydıyla tabii. Özellikle @Ayhan Dönmez hocam sizin kıymetli tecrübelerinizle ayarlama yapmayı çok isterim. ZenTimings ve AIDA görsellerini ekledim. İyi Sosyaller dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fan var mı RAM'lerde? O da önemli bir bilgi.

Birebir aynı değerleri girmeyin. Deneye deneye ilerleme gösterin. Aynı işlemci ve Royal Neo 6000 CL28 1.4V kitlere sahibim. Anakartlar farklı. FCLK 2000'e çekin ilk etapta. VDD benimki çok iyi çıktı, siz 1.55 vererek test edin. Stabilite sağlarsanız voltaj düşürmeye bakarsınız. VDDQ ve VDDIO 1.45 vereceksiniz. 26-34-30-80-80 deneyin. Tutmazsa tRP 32 deneyin.

RAM Test Pro ile test edebilirsiniz, 3 Cycle bitirmeye çalışın en azından @gogol

Böyle açıyor mu? 3 EXPO voltajı karıştırmayın. DRAM VDD 1.5, VDDQ ve VDDIO 1.4:

@gogol Nitro'dan Burst Length 1x-1x yapın, ileteceğim. Integrated Graphics, Memory Context Restore, Power Down Disabled. Gear Down kapalı iken 1.5 VDD yemeyebilir ama.

@MAH0A @Ayhan Dönmez Hocalarım çok çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için, ilk olarak hanginizinkini denemeliyim? Ona göre zorlaya zorlaya ilerlemek isterim açıkçası. En düşük değeri tutturana kadar yani.

Nitro:

@gogol Bias ayarı sizde yok. VDDQ 1.4 yetmeyebilir o yüzden Gear kapalı iken.

Kendisine ben ayarladım, ama onunki çok sıkı ve aktif soğutma var. Size de gerekecek aktif soğutma sıkmak istiyorsan, yoksa hata alırsın.

VDDG Global 1.05V, VDDP Manuel 1.1V düzenleyin:

VSOC 1.2V kalsın.

Tamamdır hocam sizin attığınız şekilde ilk etapta deneyeyim, GDM Disable kalsın mı yoksa Enable mı deneyeyim ilk olarak? Ve bu ayarlar için bile aktif soğutma şart mı ? tREFI 50000 yapsak bir nebze kurtarır mı yoksa ona göre ilerlemek isterim.

tREFI 50.000 yapıp Gear kapalı deneyin. Boot etmezse ya da hata varsa, Gear açıp tekrar deneyin. Bias'siz problem çıkartır bu profil Gear kapalı iken. Yüksek voltaj ister, aktif soğutmanız yok.

Aktif soğutma bu tarz olabilir, dibine sabitleyin:

TREFI 50.000 yapıp Gear kapalı deneyin. Boot etmezse ya da hata varsa, Gear açıp tekrar deneyin. Bias'siz problem çıkartır bu profil Gear kapalı iken. Yüksek voltaj ister, aktif soğutmanız yok.

Hocam, dediğiniz gibi yaptım, şu an 34 derece sabit kalıyor idle modda. AIDA ve ZenTimings ekledim son halini. FCLK 2167'yi denemedim sadece, fakat kalanı dediğiniz gibi yaptım. 60 ns altına düşer dedim ama düşmedi, çok şaşırdım.
Düzenleme: Trcdwr değeri maalesef gözükmüyor BIOS'ta, 8 yapamadım bu yüzden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…