Detaylar
Kim cevapladı?fortunee 78
Üstün
Oyunda V-Sync vs açma, sadece monitörde Sync aktif olsun.
Tamamdır, oyunda çünkü G-Sync ile alakalı bir şey yok. Hikayeli oyunların ayarlarına çok hakim değilim. Bildiğim V-Sync 60'a sabitliyor ekranı, G-Sync Hz'i FPS'e göre ayarlıyor.
Yakuza 50
Uzman
Tamamdır, oyunda çünkü G-Sync ile alakalı bir şey yok. Hikayeli oyunların ayarlarına çok hakim değilim. Bildiğim V-Sync 60'a sabitliyor ekranı, G-Sync Hz'i FPS'e göre ayarlıyor.
Single Player oyunlar için akıcılık sağlaması açısından monitörlere devredi bu mevzular.
Adaptive Sync-FreeSync vs varsa aç geç, eğer CS2-Valorant falan oynayacaksan kapat fazlasını kurcalama bunlar çok birbiri ile çok çakışıp karadelik gibi delinin biri kuyuya taş atmış hikayesine dönüyor sonra.
Bu Sync'lerden bir tanesi açık olsun, iki tanesi mutlaka trade-off yaptırıyor.
Son düzenleyen: Moderatör:
CRT_User 78
Üstün
Ben V-Sync kullanıyorum. Single-player oyunlarda G-Sync de yenileme hızını FPS’e eşitliyor, V-Sync ise FPS’i monitörün yenileme hızıyla sınırlandırıyor. Böylece yırtılma olmadan oynuyorum. Mesela 4K 120 Hz’de V-Sync’i açarsam oyun 120 FPS’i geçmeden çalışıyor, hikâyeli oyunlar için de fazlasıyla yeterli.
Monitörüm 240 Hz’i de destekliyor ama özellikle tercih etmiyorum. Hem GPU’ya gereksiz yere daha fazla yük bindiriyor hem de 120 Hz OLED varken 240 Hz’in sunduğu ekstra akıcılığın single-player oyunlarda bana anlamlı bir fayda sağladığını düşünmüyorum.
Monitörüm 240 Hz’i de destekliyor ama özellikle tercih etmiyorum. Hem GPU’ya gereksiz yere daha fazla yük bindiriyor hem de 120 Hz OLED varken 240 Hz’in sunduğu ekstra akıcılığın single-player oyunlarda bana anlamlı bir fayda sağladığını düşünmüyorum.
ShadowLegion 78
Üstün
- Makaleler
- 1
Ben V-Sync kullanıyorum. Single-Player oyunlarda G-Sync de yenileme hızını FPS'e eşitliyor, V-Sync ise FPS'i monitörün yenileme hızıyla sınırlandırıyor. Böylece yırtılma olmadan oynuyorum. Mesela 4K 120 Hz'de V-Sync'i açarsam oyun 120 FPS'i geçmeden çalışıyor, hikâyeli oyunlar için de fazlasıyla yeterli.
Monitörüm 240 Hz'i de destekliyor ama özellikle tercih etmiyorum. Hem GPU'ya gereksiz yere daha fazla yük bindiriyor hem de 120 Hz OLED varken 240 Hz'in sunduğu ekstra akıcılığın Single-Player oyunlarda bana anlamlı bir fayda sağladığını düşünmüyorum.
Yalnız her oyunda 120 FPS limitleme desteği yok hocam maalesef. Ben de G-Sync kullanıyorum ama gereksiz yük de bindirmemek lazım.
Son düzenleyen: Moderatör:
CRT_User 78
Üstün
Monitörü 120 Hz yapıp V-Sync açınca limitleniyor, ben o şekilde kullanıyorum veya RTSS ile de oluyor.Yalnız her oyunda 120 FPS limitleme desteği yok hocam maalesef. Ben de G-Sync kullanıyorum ama gereksiz yük de bindirmemek lazım.