DracheN

Başarılı
Arkadaşlar AOC 25G4KUR monitör aldım. Hiç G-Sync açmadım input lag oluyor diye fakat hem Grok hem ChatGPT'ye sordum yeni nesil monitörlerde G-Sync neredeyse input lag yapmaz diyor. CS2'de 397 FPS sınırlaması koyup G-Sync aç diyorlar. Sizce input lag yapar mı bu senaryoda?

Maksimum FPS, monitörün Hz'inin birkaç tık aşağısında kaldığı sürece input lag yapmaz. Mesela 165 Hz monitör için bu değer 162-163 FPS civarı gibi. FPS bu değeri aşarsa ve V-Sync açıksa input lag yapar.

CS 2 oynuyorsanız ve NVIDIA Reflex açıksa zaten kendi ayarlıyor. G-Sync açıp oyuna girdiğinizde reflex açıksa input lag yaşamazsınız.

Maksimum FPS, monitörün Hz'inin birkaç tık aşağısında kaldığı sürece input lag yapmaz. Mesela 165 Hz monitör için bu değer 162-163 FPS civarı gibi. FPS bu değeri aşarsa ve V-Sync açıksa input lag yapar.

Hocam monitör 400Hz, 397 sabiltesem V-Sync kapalı G-Sync açsam mı daha iyi olur yoksa G-Sync açmadan 400 FPS sınırı koymak mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam monitör 400Hz, 397 sabiltesem V-Sync kapalı G-Sync açsam mı daha iyi olur yoksa G-Sync açmadan 400 FPS sınırı koymak mı?

İlk senaryo daha doğru olacaktır. Zaten G-Sync açıp oyuna girdiğinizde NVIDIA Reflex açıksa kendisi maksimum FPS'i monitöre göre ayarlıyor. G-Sync açılmayacaksa da FPS'i limitlemek mantıklı olmayacaktır, bu tersine input lagi arttırır.

İlk senaryo daha doğru olacaktır. Zaten G-Sync açıp oyuna girdiğinizde NVIDIA Reflex açıksa kendisi maksimum FPS'i monitöre göre ayarlıyor. G-Sync açılmayacaksa da FPS'i limitlemek mantıklı olmayacaktır, bu tersine input lagi arttırır.
Hocam muhtemelen yarın gelecek monitör, dediğiniz gibi yapacağım 397 FPS sınır, G-Sync açık, V-Sync kapalı reflex on+boost.

Arkadaşlar AOC 25G4kur monitör aldım. Hiç G-Sync açmadım input lag oluyor diye fakat hem Grok hem ChatGPT'ye sordum yeni nesil monitörlerde G-Sync neredeyse input lag yapmaz diyor. CS2'de 397 FPS sınırlaması koyup G-Sync aç diyorlar. Sizce input lag yapar mı bu senaryoda?

48FPS'in altına düştüğünde devreye giren LFC bir tık yapar (monitör pikselleri katlar açar) normal G-Sync yapsa bile hissetmessiniz zaten.