G29 alınır mı?

Bütçe
10.000 TL - 15.000 TL
İlk direksiyon setim fakat yukarıdaki arkadaşlar sesinin geceleri çok çıkacağını söyledi. Kararsız kaldım.

Israrla sesi çok çıkıyor diyen arkadaşlara söylüyorum o biraz da FFB ayarına bağlı. Dd sistem olmadığı sürece geri bildirimin çok da bir muhabbeti yok. 20 30larda takılırsan geceleri sorun yaratırsa gel beni bul. Kendim DFGT ile geceleri hep ETS 2 oynardım evden bir Allah'ın kulu çıkıp da kapat artık şunu demedi. G29'dan çıkacak ses seni bile rahatsız etmez.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk direksiyon setim fakat yukarıdaki arkadaşlar sesinin geceleri çok çıkacağını söyledi. Kararsız kaldım.
Sevgili kardeşim G29 öneren arkadaşlarımızı ciddiye almazsan senin hayrına olur Ben dişli, kayışlı ve Direct Drive setler denedim. Dişli G29'u (dişli) aldım 1 hafta kullanmadım sattım. Thrustmaster T248 (kayışlı) aldım ertesi gün sattım. Diyeceğim o ki bu setler hiç bir doğru geri bildirim vermiyor sana. Dişli veya kayış sesi çıkaran oyuncaklardan farkları yok.

Direct Drive servo motorlar ise oyunun verdiği geri bildirimi kayıpsız bir şekilde elinizde hissettirir. Dişli motorlarda dişliler arası boşluk hissi, takırtı sesi gerçekçi olmayan geri bildirim gibi sorunlar vardır. Artık ilkel kalmış bir teknolojidir. Thrustmaster gibi kayışlı setler ise direksiyonun dönüşünü kayış yardımı ile sağlar ve dişli sistemlere göre daha sessiz ve pürüssüz bir deneyim sunar ancak onlarda da kayışın zamanla aşınması, salınım ve ısınma gibi problemler vardır ve sonuç olarak yine de Direct Drive setler kadar kayıpsız force feedback veremezler.

Direct Drive bir set alırsanız onu sadece ETS'de vs kullanarak ziyan etmek istemeyeceksiniz. Daha simulasyon tarzı oyunlarda size daha fazla keyif verecektir. Sesi çıkmasın diye de force feedbackini kısmanıza gerek kalmayacaktır

Arkadaşlar benim yerime bulup atmışlar. Sahibinden'deki V10 Pro satan yer güvenilirdir. Üsküdar'da konsol ürünleri satan bir mağaza. Garantili faturalı olarak alacaksınız sonuçta. Benim diğer forumlarda V10 Pro önerdiğim arkadaşlar sayesinde asıl ithalatçı firmada stok kalmadı. 1-2 aya ancak gelecektir ancak sahibindenki satıcı ithalatçıdan daha uyguna satıyor kesinlikle alınmalı.

FFB'yi kısacaksak ne işe yaradı bu direksiyon seti kardeşim? Bana gerçekçi hissetirmeyecekse açıp gamepadle oynayayım niye yoruyorum kendimi %20 FFB ile deli gibi elimizde direksiyon boş boş çevirelim o zaman. Nerede kaldı bunun gerçekçiliği? Sadece ETS'de oynanmıyor bu direksiyonlarla. Rally oynayamazsın mesela. Toprakta çıkardığı ses kulak tırmalar.

Şu direksiyon setlerine bu kadar para verip sadece ETS oynayanları da anlamıyorum zaten. 5 bin TL'lik Rampage'la da aynı hissiz sürüş zevkini alabilirsiniz. Çocukça bir hevesle alınıp ya kenara atılıyor ya da sarı siteye ilana koyuluyor. Ortalık da G29'dan geçilmiyor o yüzden. G29 fiyatına artık DD sistem satılıyorken hangi mantıkla 10 yıllık dişli motorlu ürünü öneriyorsunuz.

Zaten çok çıkıyor

Ayrıca sesinden memnun olmayan çok kullanıcı var.
G29 konusu açan görürseniz beni etiketleyin hocam artık piyasadan silinmesi lazım şu ilkel direksiyonun. Anasayfada bildiği tek direksiyon seti G29 olduğu için onu gören gelip insanları yanlış yönlendiriyor...

@25457

Benim önerimle alan bir abimizin videosu.​

Son düzenleme:

Seni dinlerse sete ekstra bir 5K verecek shifterda isterse 10k olacak neredeyse.
Herkes o 10kyı veremez sarı siteden satmak isterse G29 gibi 3 5 günde satacağınıda sanmıyorum.
He bütçe sorun değilse mantıklı olan dd sistem alsın geçsin.

Sıfır fiyatlarını karşılaştırırsak 5k vermeyecek. 2. el ile sıfır fiyatını niye karşılaştırıyoruz?
G29'un 2 günde satıldığını kim söylüyor? Direksiyon setleri niş bir kitleye hitap ediyor alıcısı az. Kaldı ki benim dediğim modelde şuan stok yok satmak isterse ben ona alıcı bulurum. Almak isteyip bulamayan arkadaşlar da var.

Sıfır fiyatlarını karşılaştırmadım çünkü G29 sıfır alınacak bir set değil 2. el alırsa satarken zarar etmez ayrıca satanların büyük bir kısmı bir anlık heves ile alıp 1 2 ay oynayıp satan kişiler setleri hem garantili hem temiz oluyor Sıfır fiyatlarını karşılaştırsak bile yanına bir shifter alması gerektiğinde simtur shifter 3250TL yine ekstra masraf çıkıyor. Evet 2 günde satıyorlar mesela ben daha 1 haftalık bir ilanı satın almıştım. Ayrıca tam olarak niş bir kitleye sahip değil en azından G29 için bu seti herkes alabilir etrafta internette görüp babasına aldıran 12 13 yaşındaki çocuklar, çocukluğunu yaşayamayıp imkanı olunca deneyimlemek isteyen insanlar ben mesela babam yaşımda bir adamdan satın almıştım.
Sadece ETS oynadığım içinde daha iyi bir sete gerek duymadım. Belirtiyorum ki arkadaşta öyle yapacaksa hiç uğraşmayıp düzgün bir G29 alsın.

Sadece ETS oynanayacaksa gamepad bile iş görür. Oyunda ne feedback var ki direksiyonla oynamak için alınıyor onu aklım almıyor. Direksiyon olduktan sonra Assetto da oyna Sim racing oyunları dene yani o kadar para veriyorsun. He bunları da oynayacaksan vitese gerek yok ama illaki alacağım dersen de 3250 Tl fark için DD bir set almaya değer. DD bir set denemenizi tavsiye ederim G29'u gidip balkondan aşağı atasınız gelecektir. ETS'de dahi fark ediyor o derece...

Gamepadimde var ama gamepad ile açıp bir tane araba oyunu oynamışlığım yok bir tek bende böyle değilim binlerce insan vardır DFGT ile G27, G29 ile binlerce saat ETS oynamışlığı. Direksiyonla tır sürmenin tadı başka çünkü o direksiyonu en soldan sağa çevirmesi bile ayrı zevk veriyor.
Eminim dd ile aralarında çok fark vardır ama ekstra bir 10k daha vermeyi gerek duymayıp 10500e shifterlı bir G29 aldım. Bundan öncede DFGT kullanıyordum onu da uzun süreler kullandım belki ileride dd sisteme geçerim SIM racing oynamayı düşünürsem.
Sadece ETS oynayacaksa gamepad bile iş görür diyorsun ama bu zevk işi mesela telefondanda film izleyebilirler iş görüyor sonuçta ama bir ton çeşit panel türü var VA, IPS, OLED vb. tadı başka oluyor çünkü hatta sinemaya bile para vermeyelim o zaman filmi anlıyorsam telefon fazlasıyla yeterli. Oynamış olmak için oynayacaksa klavye farede yeterli yani.
Beni de yanlış anlama hocam G29u övmüyorum ben bütçe çıkıyorsa elbette başka bir set alsın.

Aynı fiyata DD bir set varsa o alınır hocam bu kadar basit en kötü DD set Dişli-Kayışlı sistemden iyidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…