İlk direksiyon setim fakat yukarıdaki arkadaşlar sesinin geceleri çok çıkacağını söyledi. Kararsız kaldım.
Sevgili kardeşim G29 öneren arkadaşlarımızı ciddiye almazsan senin hayrına olur
Ben dişli, kayışlı ve Direct Drive setler denedim. Dişli G29'u (dişli) aldım 1 hafta kullanmadım sattım. Thrustmaster T248 (kayışlı) aldım ertesi gün sattım. Diyeceğim o ki bu setler hiç bir doğru geri bildirim vermiyor sana. Dişli veya kayış sesi çıkaran oyuncaklardan farkları yok.
Direct Drive servo motorlar ise oyunun verdiği geri bildirimi kayıpsız bir şekilde elinizde hissettirir. Dişli motorlarda dişliler arası boşluk hissi, takırtı sesi gerçekçi olmayan geri bildirim gibi sorunlar vardır. Artık ilkel kalmış bir teknolojidir. Thrustmaster gibi kayışlı setler ise direksiyonun dönüşünü kayış yardımı ile sağlar ve dişli sistemlere göre daha sessiz ve pürüssüz bir deneyim sunar ancak onlarda da kayışın zamanla aşınması, salınım ve ısınma gibi problemler vardır ve sonuç olarak yine de Direct Drive setler kadar kayıpsız force feedback veremezler.
Direct Drive bir set alırsanız onu sadece ETS'de vs kullanarak ziyan etmek istemeyeceksiniz. Daha simulasyon tarzı oyunlarda size daha fazla keyif verecektir. Sesi çıkmasın diye de force feedbackini kısmanıza gerek kalmayacaktır
Arkadaşlar benim yerime bulup atmışlar. Sahibinden'deki V10 Pro satan yer güvenilirdir. Üsküdar'da konsol ürünleri satan bir mağaza. Garantili faturalı olarak alacaksınız sonuçta. Benim diğer forumlarda V10 Pro önerdiğim arkadaşlar sayesinde asıl ithalatçı firmada stok kalmadı. 1-2 aya ancak gelecektir ancak sahibindenki satıcı ithalatçıdan daha uyguna satıyor kesinlikle alınmalı.
Israrla sesi çok çıkıyor diyen arkadaşlara söylüyorum o biraz da FFB ayarına bağlı. Dd sistem olmadığı sürece geri bildirimin çok da bir muhabbeti yok. 20 30larda takılırsan geceleri sorun yaratırsa gel beni bul. Kendim DFGT ile geceleri hep ETS 2 oynardım evden bir Allah'ın kulu çıkıp da kapat artık şunu demedi. G29'dan çıkacak ses seni bile rahatsız etmez.
FFB'yi kısacaksak ne işe yaradı bu direksiyon seti kardeşim? Bana gerçekçi hissetirmeyecekse açıp gamepadle oynayayım niye yoruyorum kendimi
%20 FFB ile deli gibi elimizde direksiyon boş boş çevirelim o zaman. Nerede kaldı bunun gerçekçiliği? Sadece ETS'de oynanmıyor bu direksiyonlarla. Rally oynayamazsın mesela. Toprakta çıkardığı ses kulak tırmalar.
Şu direksiyon setlerine bu kadar para verip sadece ETS oynayanları da anlamıyorum zaten. 5 bin TL'lik Rampage'la da aynı hissiz sürüş zevkini alabilirsiniz. Çocukça bir hevesle alınıp ya kenara atılıyor ya da sarı siteye ilana koyuluyor. Ortalık da G29'dan geçilmiyor o yüzden. G29 fiyatına artık DD sistem satılıyorken hangi mantıkla 10 yıllık dişli motorlu ürünü öneriyorsunuz.
Zaten çok çıkıyor
Ayrıca sesinden memnun olmayan çok kullanıcı var.
G29 konusu açan görürseniz beni etiketleyin hocam
artık piyasadan silinmesi lazım şu ilkel direksiyonun. Anasayfada bildiği tek direksiyon seti G29 olduğu için onu gören gelip insanları yanlış yönlendiriyor...
Benim önerimle alan bir abimizin videosu.