Max Caulfield

Üstün
Makaleler
15
Yer
Arcadia Bay
Merhaba arkadaşlar. Genshin Impact, Wuthering Waves ve Umamusume Pretty Derby gibi gacha mekaniği kullanan gacha oyunları hakkında ne düşünüyorsunuz? Ben tam anlamıyla vakit ve para tuzağı olduklarına inanıyorum.

Evet en azından Hoyoverse oyunlarında 50/50'den dolayı baya bir oyuncuyu kendilerine köle etme politikası var ama oynattırıyor be abi kendini. Benim zamandan bol şeyim yok, zamanım olduğu için oynayabiliyorum yazın. Ben seviyorum açıkçası, F2P oyuncu olarak zevk de alıyorum karakter takıntım olmadığından.

Sırf oyunun hikayesi ve atmosferi için genshin oynuyordum. Para yatırmadanda oyundan gayet zevk alınabiliyor. Para yatırma tamamen kişiye kalmış oyunda.

Sırf oyunun hikayesi ve atmosferi için genshin oynuyordum. Para yatırmadan da oyundan gayet zevk alınabiliyor. Para yatırma tamamen kişiye kalmış oyunda.
Orada kastettiğim şey gacha oyunlarında karakteri geliştirmek için çok fazla oynamanın gerekiyor olmasıydı. Yoksa çoğu gacha oyununda para yatırmadan da gayet gelişebiliyorsunuz. Ancak çok fazla oynamak gerekiyor. Günlük ödüller gibi şeyler oyuncuyu psikolojik olarak her gün oynamak zorundaymış gibi hissettirebiliyor.

Para yatırmak isteğe bağlı bir şey, Zula gibi parasız oynanmaz oyunlar değiller. Ancak çok fazla zaman ayırmak gerekiyor. Ben bunu pek sevmiyorum.

Orada kastettiğim şey gacha oyunlarında karakteri geliştirmek için çok fazla oynamanın gerekiyor olmasıydı. Yoksa çoğu gacha oyununda para yatırmadan da gayet gelişebiliyorsunuz. Ancak çok fazla oynamak gerekiyor. Günlük ödüller gibi şeyler oyuncuyu psikolojik olarak her gün oynamak zorundaymış gibi hissettirebiliyor.

Para yatırmak isteğe bağlı bir şey, Zula gibi parasız oynanmaz oyunlar değiller. Ancak çok fazla zaman ayırmak gerekiyor. Ben bunu pek sevmiyorum.

Dediğiniz doğru ancak günlük görevlerin muazzam bir getirisi yok. Ana hikaye görevleri ve 3 5 karakter görevi ile karakterleri yeteri kadar geliştirebiliyorsun genshinde. Oyunun tarzı aslında size hitap etmiyor bence.