Gainward RTX 3080 Ti Phoenix 12 GB ekran kartım var. Bu kartı 2. el olarak aldım, yaklaşık 1 yıldır ben de kullanmıyordum. Sadece aldığım kişi bana verirken termal bakımlarını yaptığını söyledi.
FIFA 27 için DualSense takıp 4K TV'de oynamak için kullanacağım. FurMark testinde 1080p'de 82 dereceyi görüyor, fanlarını 2650 RPM kadar kullanıyor. Şimdiye kadar hiç arıza ya da hata vermedi ama kasa içinde çok ısı oluyor.
Thermal pedlerini ve macununu değiştirmek istiyorum. Bana tam olarak ne malzeme alacağımı söyler misiniz? Macun ve thermal pad olarak bütçe önemli değil, güzel, temiz ve kaliteli olsun.
Termal Ped kalınlıklarına baktım
Ön VRAM 12 adet bellek çipi oluyor 2.0 mm kullanabilirsin
Pullsar Ice Dragon Ultra 2.0 mm bakabilirsin
Alternatif Thermalright Valor Odin veya Odyssey II 2.0 mm
80x40x2.0 mm veya 100x100 120x120 mm paket yeterli.
VRM ve Mosfet için
Kartı açtığında mosfet ve bobinlerin üzerindeki orijinal pedler parçalanmamışsa sökme, yırtılırsa 1.5 mm yumuşak bir ped kullan.
Backplate için
Arka plaka ile kart arkasındaki boşluk geniş. Değiştirmek istersen Pullsar Ice Dragon Ultra 3.0 mm tercih edebilirsin.
Macun önerisi Koyu kıvamlı ve dirençli macunlar seç benim tavsiyem
Thermal Grizzly Duronaut
Arctic MX-6
Thermal Grizzly - Kryonaut Extreme Termal Macun - Bilgisayar ve Konsollardaki tüm İşlemcileri, Grafik Kartlarını ve ısı Alıcıları Soğutmak İçin (2 gram) : Amazon.com.tr: Bilgisayar