Berrardii

Gelişen
Merhaba,
Cuma akşamı gaming gecesi indiriminde bu kartı 36.999 TL fiyatından satın aldım. İnternette incelemeye dair hiçbir şey bulamadım. Bu marka hakkında bilgisi olan var mıdır? Sıcaklık konusunda iyi midir? Eğer 3-5 fazla ver daha iyi bir marka al diyorsanız iptal edeceğim.

O fiyat bandında alınabilecek en iyi kartı almışsın. Kart çok fazla güç çekmediği için zaten ısınma problemi de olacağını sanmıyorum.

Bence çok iyi fiyata almışsınız. 40k üzerinde normalde fiyatı. Gainward uzun yıllardır kart üreten, kaliteli bir markadır. Palit markasının alt markası aynı zamanda. Güzel tercih, güle güle kullanın. 3-5 değil 10-15 fark vermeniz lazım daha iyisini almak için. O zaman da zaten 5080 serisini zorlarsınız o fiyat bandına çıkınca.

RX 9070XT fiyatına almışsın ki ülkemizdeki senin aldığın fiyata göre RX 9070XT'lerin balon fiyat olduğunun kanıtıdır.

Kart çok fazla güç çekmediği için zaten ısınma problemi de olacağını sanmıyorum.
Fiyatı çok iyi haklısınız hocam ancak şöyle bir durum var. Bende 4070 var 200W çekiyor çift fanlı palit dual. Üst düzey bir kasa Lancool 216 ve alttan GPU ya üfleyen 2 adet 120mm fan olmasına rağmen %35-42 fan hızında (oto) 68-69 derece mesela. Tabii bu kart 3 fanlı umarım sıkıntı olmaz.

3-5 derece soğuk çalışsın diye binlerce lira fazla vermenin hiç bir mantığı yok kartlara. İçindeki çip önemli. Hepsi aynı işi görüyor. Garantisi varsa oldu bitti. Fiyat uygun. Hayırlı olsun.

Isı konusunda sorun yaşamazsın. Galax ekran kartların da opsiyonel olarak 4. fan kutusundan çıkıyordu bir ara, hatta bazı Aorus 5090 modellerinde de var 4 fanlı model yeni çıkanlarda. Bu şekilde devam ederse yakında 4 fanlı ekran kartları piyasa standardı bile olabilir. Belli de olmaz. Güzel fiyat, güçlü bir kart, arkadaşların da dediği gibi garantisi de varsa hiç endişe etme. O vereceğin fark ile başka bileşenlerine upgrade yapabilirsin. Ufakta şöyle bir tavsiye de bulunabilirim. Bende Rtx 4070 Super kullanıyorum mesala, genelde hikayeli oyunlar oynarım. 100 FPS'e sabitliyorum oyunları, monitörüm de 100 Hz akıcı ve serin şekilde oyun oynuyorum. Online oyunlar oynuyorsan bilemem, ama hikayeli oyunlarda ekran kartını zorlamadan bu şekilde serin çalıştırabilirsin. Çünkü hikayeli oyunlarda 100 FPS üzeri gereksiz ve ekran kartına yük bindiriyor. Tabi sonuna kadar kullanmak istersen kartını, senin tercihin olur. 60 FPS bile hikayeli oyunlarda çok çok yeterli normalde. Online oyuncu isen, çok daha fazlasını alman gerekir tabi.

Son düzenleme:
Isı konusunda sorun yaşamazsın. Galax ekran kartların da opsiyonel olarak 4. fan kutusundan çıkıyordu bir ara, hatta bazı Aorus 5090 modellerinde de var 4 fanlı model yeni çıkanlarda. Bu şekilde devam ederse yakında 4 fanlı ekran kartları piyasa standardı bile olabilir. Belli de olmaz. Güzel fiyat, güçlü bir kart, arkadaşların da dediği gibi garantisi de varsa hiç endişe etme. O vereceğin fark ile başka bileşenlerine upgrade yapabilirsin. Ufakta şöyle bir tavsiye de bulunabilirim. Bende Rtx 4070 Super kullanıyorum mesala, genelde hikayeli oyunlar oynarım. 100 FPS'e sabitliyorum oyunları, monitörüm de 100 Hz akıcı ve serin şekilde oyun oynuyorum. Online oyunlar oynuyorsan bilemem, ama hikayeli oyunlarda ekran kartını zorlamadan bu şekilde serin çalıştırabilirsin. Çünkü hikayeli oyunlarda 100 FPS üzeri gereksiz ve ekran kartına yük bindiriyor. Tabi sonuna kadar kullanmak istersen kartını, senin tercihin olur. 60 FPS bile hikayeli oyunlarda çok çok yeterli normalde. Online oyuncu isen, çok daha fazlasını alman gerekir tabi.

Teşekkür ederim hocam cevabınız için. Amazon'dan 68 bine PNY 5080 almıştım ama içime sinmedi. Aradaki farkı işlemci yükseltmekten yana kullandım. Ryzen 5 7500F vardı Ryzen 7 9800X3D aldım aynı akşam 20.900'e düştü gaming gecesinde.