5090 olsun çöpten olsun denir ya o kafadayım ben. Gerekli testleri geçememiş olsa zaten satışa sunulmazdı diye düşünüyorum. Yalnız bunu şirketine gider olarak yazdıracak kişiler dışında kimsenin oyun veya başka işler için bu karta o parayı vermesinin mantıklı olduğunu düşünmüyorum...

Aslında Inno3D'de var 4000 TL daha pahalı, en ucuzu hangisiyse onu istiyorum. Yeni 5080'li sistem aldım 5090'ı da birkaç ay sonra almayı planlıyorum.
5090 olsun çöpten olsun denir ya o kafadayım ben. Gerekli testleri geçememiş olsa zaten satışa sunulmazdı diye düşünüyorum. Yalnız bunu şirketine gider olarak yazdıracak kişiler dışında kimsenin oyun veya başka işler için bu karta o parayı vermesinin mantıklı olduğunu düşünmüyorum...
Bende iş için istiyorum hocam, gider olarak yazacağım tabi :)

Köklü bir firma ve 2005'de Palit markası satın almış. Zotac veya Gigabyte Windforce kartları gibi bir sorununu da duymadım. Pahalı ürünler olduğundan aradaki fiyat farkları sadece soğutma veya ürün kalitesinde fark ettiriyor. Sıcaklıklar da en fazla 10 derece ya oynar ya oynamaz.

Bir de pahalı ürünler olduğundan sorun ihtimali daha da azalıyor. Yani en uygunun bile üzeceğini düşünmüyorum. Genelde yukarıda sorunlarını saydığım ürünler Windforce mesela en çok giriş seviyesi kartlarda kullanılıyor. Zotac tarafından çok sorun duydum, genel olarak markayı önermiyorlar.

Hocam yalnız bu kartı gider yazacaksanız demirbaş olur doğrudan gider olmaz. KDV'yi düşersiniz, gider olarak yıllık amortisman uygulanır parça parça.

Gainward sorun çıkaracak bir marka değil alınabilir bence.

Hocam yalnız bu kartı gider yazacaksanız demirbaş olur doğrudan gider olmaz. KDV'yi düşersiniz, gider olarak yıllık amortisman uygulanır parça parça.

Gainward sorun çıkaracak bir marka değil alınabilir bence.
Onu muhasebeci halledecektir ben sadece faturayı şirket adına keseceğim.
Köklü bir firma ve 2005'de Palit markası satın almış. Zotac veya Gigabyte Windforce kartları gibi bir sorununu da duymadım. Pahalı ürünler olduğundan aradaki fiyat farkları sadece soğutma veya ürün kalitesinde fark ettiriyor. Sıcaklıklar da en fazla 10 derece ya oynar ya oynamaz.

Bir de pahalı ürünler olduğundan sorun ihtimali daha da azalıyor. Yani en uygunun bile üzeceğini düşünmüyorum. Genelde yukarıda sorunlarını saydığım ürünler Windforce mesela en çok giriş seviyesi kartlarda kullanılıyor. Zotac tarafından çok sorun duydum, genel olarak markayı önermiyorlar.
Bende şuan "PNY 5080" var ve çok memnunum bakalım birkaç ay sonra fiyat skalasında en ucuz hangisiyse onu alırım diye düşünüyorum.

@Lorien @barcaxsto
Gainward Phantom ve Palit Gamerock birbirlerinin fasonu modeller. Gamerock bi tık daha iyi ancak aradaki fiyat farkı 1-2k ise değer.

Palit genelde bi tık daha kaliteli olduğundan 1-2 derece veya 100rpm sapma falan bırakırsak şunu söyleyebilirim:
Ucuz etin yahnisi seviyesi modeller. Q ve P bios geçişleri Süreyya Hanım ile vs atar. Fan devirleri de yüksek ve hotspot da gördüğüm kadarıyla en yüksek model.

Biraz daha farkla İnno3d bi tık daha başarılı duruyor.

1744707927024.webp

Phantom ve Gamerock ları severim ancak düzgün fiyatlandırmaları lazım. Phantom un fiyatı burada düzgün ancak 5090 gibi bi trafo için öneresim gelmiyor. En azından dibindeki İnno3D yi gördükten sonra.