Ay fotoğrafı çekmeyi planlıyorum, lensleri bulabilirsem atarım fotoğraflarını da yeni almam gerekirse önerebileceğin bir lens var mıdır? 1 adet gece çekimi için 1 adet de gündüz çekimi için.

Çok bir şeye gerek yok ya. Gündüz için 24mm F2.8 bir şey olsa yeter. 24-70 civarı uygun olur, her şey çekilir. Gündüz de, sokakta da, her ortamda iş görür yani geniş açıyla geceleri de kullanılır. Ay için 250-300mm lens gerekir, ayrıca fotoğrafları çekip stack etmelisin, "AutoStakkert" uygun olur.

Çok bir şeye gerek yok ya. Gündüz için 24mm F2.8 bir şey olsa yeter. 24-70 civarı uygun olur, her şey çekilir. Gündüz de, sokakta da, her ortamda iş görür yani geniş açıyla geceleri de kullanılır. Ay için 250-300mm lens gerekir, ayrıca fotoğrafları çekip stack etmelisin, "AutoStakkert" uygun olur.
Anlamadım ama anlamış gibi yapayım. :D Bahçede ekran kartı resmi çekerken güzel olur. :D

Topaz pahalı hocam, açık kaynak birkaç uygulama var onlara bakılabilir.

Biraz oynama yaptım.

17558795134412.webp

Anlamadım ama anlamış gibi yapayım. :D Bahçede ekran kartı resmi çekerken güzel olur. :D

Uzun lafın kısası: Temel 24-70 bir kitlens rahatlıkla her şeyi çekmenizi sağlar. Buradaki 24mm telefondaki ana kamera, 70mm'de 2.5x - 3x zoom lensi gibi düşün. Ay için detay yakalamak için de 300mm lens gerekli şahsımca. Bir tane ay fotoğrafı yerine arka arkaya örneğin 200 tane fotoğraf çekip onları AutoStakkert isimli uygulamaya attığında o sana otomatik olarak bindirme yapıyor ve AY'ın detay seviyesi uçuyor.

Sonya A6000 + 210mm + 100 küsür fotoğraf:

Çok güzel olmuş hocam. Şu an uzay çekimlerini bıraktım. İleride tracker aldığımda Star Spike Pro ve birkaç uygulama satın alırım, zamanla şimdi çıkarttığım işlerin 10 katını çıkartırım ama o zamanlara var tabii :)

Son düzenleme:
Uzun lafın kısası: Temel 24-70 bir kitlens rahatlıkla her şeyi çekmenizi sağlar. Buradaki 24mm telefondaki ana kamera, 70Mm'de 2.5X - 3X Zoom lensi gibi düşün. Ay için detay yakalamak için de 300mm lens gerekli şahsımca. Bir tane ay fotoğrafı yerine arka arkaya örneğin 200 tane fotoğraf çekip onları autostakkert isimli uygulamaya attığında o sana otomatik olarak bindirme yapıyor ve Ay'ın detay seviyesi uçuyor.

Sonya A6000 + 210mm + 100 küsur fotoğraf:

Çok güzel olmuş hocam. Şu an uzay çekimlerini bıraktım. İleride tracker aldığımda star spike Pro ve birkaç uygulama satın alırım, zamanla şimdi çıkarttığım işlerin 10 katını çıkartırım ama o zamanlara var tabii :)

Zamanla olur tabii. Topaz ile ayarladım. Çok güzel işler çıkartabiliyor. Bende de teleskop var arada takılıyorum öyle. :)

Yalniz ufak bir not, Andromeda bize en yakin galaksi degil. 😺🤭

Bize en yakını Canis Majoris Cüce Galaksisi lakin Andromeda ve Samanyolu'na kıyasla çok küçük kalıyor. Çıplak gözle görülemiyor, amatör olarak çekmesi imkansız ve keşfi 2003 civarlarında yapıldı yani neredeyse benle yaşıt bir keşif süresi var. Güzel bir yere değindiniz, çok kişi bilmez.