Singo'ya verilen bonservis problem değil mi hocam sizce?

Çok doğru konuşmuşsunuz da singo ve bissouma için verilecek bonservisler ve maaşlar problemli, takımın geri kalanının istediği maaşlar uçuk. Yetmezmiş gibi zaniolo denen elemanın kumar sorunundan ötürü satılamama ihtimali var.

25-30 gibi bonservisler normal sayılır şu an. Osimhen'in hem maaşı hem bonservisi çok absürt. Ne sunarlarsa sunsunlar benim bu görüşümü değişemezler. Osimhen'in 5 büyük lige gitmeme sebebi bu. Liverpool neden almadı deniyordu, Liverpool'un en büyük futbolcusu salah bile 16m para alıyor. Osimhen'e verecekleri maksimum para 8M olacaktı. Galatasaray'ın 80M bonservis ve 25m maaş vermesi intihar. Olası bir başarısızlıkta o paralara tekrar satamazsın, o paraları arabistan dışında kimse Osimhen'e vermez. Gerçekler bunlar. Singo hem sağ bek hem stoper oynayan atletik ve boyuna rağmen hücum yönü kuvvetli bir adam. Ben harika bir transfer olduğunu düşünüyorum. Verilen para ise bence gayet normal. Bissouma zaten her takımın isteyeceği meziyetlere sahip bir 6-8 numara profili, sezonda 50'den fazla maç oynayacak bir takım için lazımdı.

Öncelikle fanatiklik yapmaya gerek yok. Orkun 5M etmeyecek bir topçu falan değil, bu kadar holigan olmayın. 8-10 mevkisinde oynayıp, topu 3. bölgeye en çok ulaştıran, 3. bölgeye en fazla pas deneyen orta saha oyuncularının başında geliyor.
Diğer mevzuya gelecek olursak osimhene verilen 75m dışında çok fazla problem göremiyorum. Bizim ligimizde herhangi bir takımın Avrupa'da deliler gibi başarı sağlamadan herhangi bir oyuncuya bu denli bonservis vermesi bana intihar gibi geliyor. Üstüne üstlük alacağı maaşta felaket yüksek. Türkiye ligine genel bir sorgulama açılmalı, yayın gelirimiz yok gibi bir şeyken bu denli ücretleri bu kulüpler nasıl karşılıyor? Kimse kusura bakmasın. Takım fark etmeksizin bizim ligimiz bu kadar para harcayacak bir gelire sahip değil. Avrupa'da da durumumuz evlere şenlik. 2012 2013 dönemi Galatasaray, Fenerbahçe. 2015 2018 arası Beşiktaş bir şeyler başardı. Onun dışında her sene Norveç, Belçika, İsviçre takımlarına ezilip ezilip geri dönüyoruz. Çıkarın artık şu holigan formalarınızı objektif yorumlayın.
Bu arada singo felaket iyi transfer.
3'lü oynanırsa sağ stoper singo sol stoper abdulkerim orta da sanchez... Çok heyecanlandırdı, Beşiktaşlı olarak Galatasaray'dan beklentim çok yüksek. Bissouma çok değerli bir transfer. Galatasaray'ın 11'indeki orta sahalar çok iyi olabilir ama yedekler felaket kötüydü.

Orkun bahsettiğin kadar iyi bir oyuncu değil. Bunu Beşiktaşlılar zamanla anlayacak. Ama Jhon Duran çöpüne 20M verilen yerde Orkunun bu paraları almasına şaşırmıyorum. Başarı kaliteli oyuncularla gelir. Elbette bu paralar şimdilik çok gelebilir ancak sadece lig ile sınırlı kalmamak için bu transferler yapılıyor. Sane, Osımhen bu ligin çok üstünde topcular. Lig şampiyonluğu artık GS için basit bir olay. Hedef avrupa diyorsak bu transferler yapılmak zorunda. Bak sadece Şampiyonlar ligine ayak bastı parası 30 m yakın para gelecek. Fener de kalsaydı bu parayı alacaktı. Kaliteli oyuncu başarı getirir. İnanıyorum ki bu sene o başarı gelecek.

Orkun bahsettiğin kadar iyi bir oyuncu değil. Bunu Beşiktaşlılar zamanla anlayacak. Ama Jhon Duran çöpüne 20M verilen yerde Orkunun bu paraları almasına şaşırmıyorum. Başarı kaliteli oyuncularla gelir. Elbette bu paralar şimdilik çok gelebilir ancak sadece lig ile sınırlı kalmamak için bu transferler yapılıyor. Sane, Osımhen bu ligin çok üstünde topcular. Lig şampiyonluğu artık GS için basit bir olay. Hedef avrupa diyorsak bu transferler yapılmak zorunda. Bak sadece Şampiyonlar ligine ayak bastı parası 30 m yakın para gelecek. Fener de kalsaydı bu parayı alacaktı. Kaliteli oyuncu başarı getirir. İnanıyorum ki bu sene o başarı gelecek.
Dostum CL kazansan bile max getirisi 80 milyon. Osimhen'in maliyeti sadece 105 milyon bu sene için.
Bak daha Sane/Singo gibi isimlerin maaşlarına falan gelmedim, bu sene sponsorluk geliriniz ortalama 35-40 milyon euro seviyesinde. Kendi bütçenizin de 30 milyon euro (Sadece bonservisler ve fesihler için bütçe) olduğunu düşünürsek bu sezon maksimum kazanabileceğiniz para 140 milyon euro civarında olacak.
Sen şu anki durumda Osimhen'e o parayı vereceğini vaat ederek aslında uzun süredir düşüşte olan borcunu tavan yaptırdın. Farkında değilsin.
Beşiktaş'ın durumu ise tamamen farklı, bizdeki en büyük sorun bonservisler değil. Doğrudan oyuncuların maaşlarıydı, takımdan gönderilmek istenen tüm oyuncuların maaşları neredeyse yıllık 30 milyon euro bandındaydı. Sen bu oyuncuların çoğundan çıkış yaparak yıllık 10-15 milyon euroluk bir maaş boşluğu açtın. Bu şekilde de daha iyi oyuncuları benzer maaşlara alabilme şansın doğdu.