Şehsuvar Kementoğlu

Başarılı
Galax 4060 Ti var, çift fanlı. Aldığımdan beri çok fazla oyun oynadım, Dying Light 2, Far Cry 6, TLOU, GoW, Hogwarts, Diablo 4 vs. tam yükte 70 dereceleri bile zor buluyordu kart. PUBG'de 79 dereceleri görüyor fanı yüzde 40-50'lerden 70'e falan çıkarmak zorunda kalıyorum yoksa 81'e falan vuruyor. PUBG oynayanlarda da durum böyle mi?

Undervolt yapıp daha az ısınmasını ve daha az güç tüketmesini sağlayabilirsin hem daha verimli çalışır ama tavsiye ve çözüm olmayabilir tabii bahsettiğim ayar. Nebi Akgün bir video yayınladı bu ayar ile ilgili YouTube'da.

Hotspotu AIDA64 göstermiyor bende, Afterburnerda da göremedim.

Undervolt yapıp daha az ısınmasını ve daha az güç tüketmesini sağlayabilirsin hem daha verimli çalışır ama tavsiye ve çözüm olmayabilir tabii bahsettiğim ayar. Nebi Akgün bir video yayınladı bu ayar ile ilgili YouTube'da.
Tamam ama 15-20 tane oyun oynamışımdır hiçbiri PUBG kadar yukarı çıkarmıyor sıcaklıkları

GPU-Z sensör kısmından bakabilirsiniz veya FurMark testi yapın orada da görünür.

Fan ayarları ile oynayıp durmayın. Kart zaten onu kendisi ayarlıyor. Sizin tecrübesiz şekilde ayarlamanız daha değişik sıcaklıklara gelmesine yol açar.

Ayrıca kasa mesh mi?

Havalar sıcak ısınıyor ben bu sıcaklıkla oynarım ama daha düşük sıcaklık lazımsa undervolt yap.

Fan ayarları ile oynayıp durmayın. Kart zaten onu kendisi ayarlıyor. Sizin tecrübesiz şekilde ayarlamanız daha değişik sıcaklıklara gelmesine yol açar.

Ayrıca kasa mesh mi?
Birader ilk defa bilgisayar kullanmıyorum, 33 yaşındayım. O nasıl yorum öyle? Undervolt yapmayı da, OC yapmayı da biliyorum. Bin tane donanım kullandım yıllardır. Hayır mesh değil. Türkçe konuşuyorum bak 20 tane AAA oyun oynadım 80'lere yaklaşmadı. PUBG'de yaklaşıyor diyorum ve ardından soru soruyorum başka oyunlar ve PUBG'de sıcaklık değerleri böyle olan var mı diye. Belki PUBG ile alakalı bir durumdur belki diye.

GPU-Z sensör kısmından bakabilirsiniz veya FurMark testi yapın orada da görünür.
Doğru GPU-Z aklıma gelmedi bakıp söyleyeyim dur.

Antrenmanda en fazla 74 dereceyi gördü o sırada hotspot 86 oldu ama oyun içinde haritaya bağlı olarak 79'u gördüğü oldu, bu da hotspotu 90+ yapar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Olması gerekenden aşağı yukarı 15 derece fazla ısınıyor, bunun yarısı kasa hava akışından diğer yarısıda termal iletimin kötüleşmesinden (macun) kaynaklıdır.

Oyun ayırmamak lazım, tavan ısı neyse ona göre değerlendirmek lazım.

Birader ilk defa bilgisayar kullanmıyorum 33 yaşındayım o nasıl yorum öyle, undervolt yapmayı da OC yapmayı da biliyorum bin tane donanım kullandım yıllardır.

İstersen milyon tane kullan. Bilmiyorsun işte. Bilmediğini de az sonra kanıtlayacağım. OC ve undervolt yapmayı da slider kaydırmaktan ibaret sanıyorsun. Yaşının hakkını verdiğin pek söylenemez.

Bin tane donanım kullandım yıllardır. Hayır mesh değil. Türkçe konuşuyorum bak 20 tane AAA oyun oynadım 80'lere yaklaşmadı. PUBG'de yaklaşıyor diyorum ve ardından soru soruyorum başka oyunlar ve PUBG'de sıcaklık değerleri böyle olan var mı diye.

Demek ki 20 tane AAA kartı zorlamıyormuş? 20 tane AAA oyun zorlamadı PUBG zorladı diye karttan mining yaptığını falan mı sandın?

Kasa mesh değil diyorsun. Ne bekliyorsun? Bu üslup ile konuşan birisine yardımcı olmayız. Başarılar kendin çözersin artık. Bu kafayla sistem iyi bile dayanıyordur.

"Sorduğum soruya varsa bilgin cevap verirsin yoksa gereksiz yorum yapma."

Şu emrivaki ve iğrenç konuşman sonrası göz ardı listeme de hoş geldin. Elemana bak bilgi almaya çalışıyoruz o nasıl yorumdur diyor. Üstünde OC veya undervolt bilgisi var diye yazıyor mu?