Zeitnot 1

Yetkin
Yer
Malta
Arkadaşlar derecelerim nedense çok garip, boşta 55 derece olan kart FurMark testinde yüzde 40-45 fan oranıyla 65 dereceyi geçmiyor, bu yüzden boşta sıcaklığının fazla olduğunu düşünüyorum.
Herhangi bir sorun olabilir mi, ayrıca kartım eskiden yükte 72 derecelere çıkarken şu an 65 dereceyi geçmiyor, FPS değerleri aynı.

1740311649212.webp

10 Dakika furmark testi.

Yazın oda sıcaklığı yüksek olduğu için o dereceleri görüyorsun. Kışın sıcaklık düşüşü olur. Normal bir durum.
Mesela benim ekran kartım 74-75 dereceyi görüyor kışın ortalama. Yazın 80 derecelere ulaşabiliyor. Fan devri de yüksek oluyor.

Yazın oda sıcaklığı yüksek olduğu için o dereceleri görüyorsun. Kışın sıcaklık düşüşü olur. Normal bir durum.
Mesela benim ekran kartım 74-75 dereceyi görüyor kışın ortalama. Yazın 80 derecelere ulaşabiliyor. Fan devri de yüksek oluyor.
Daha 1-2 hafta önceye kadar 72 dereceydi hocam, yazın daha az ısınıyor.

Kışın kombi açılınca ev daha sıcak oluyor.

Max 25 derece bile olmaz. Geçiyorsa kombi yüksektedir. Küçük bir ev ve yalıtımlıdır. Yazın odalar 30 derece oluyor. Genelinde klima yok. Bak mesela oturduğum oda bu aylarda 22 dereceyi bile görmüyor. 20-22 arasında geziyor. Yazın 28-30 derece arasına çıkıyor. E tabi ekran kartı ve işlemci sıcaklığına da 5-10 derece etkisi olsun.