isimsizman

Uzman
Arkadaşlar merhabalar. Bilgisayarımın ekran kartına overclock yaptığımda ne kadar az veya fazla yapmış olursam olayım çöküyor oyunlarda. Çok oyunda test etmedim ama her türlü Clair Obscur 33 oyununda Unreal Engine Fatal Error veriyor MSI Afterburner ile yapılan overclock'da.

1747481058180.webp

Her şeyi denedim. Oyundan atmasının sebebinin voltage olduğunu düşünerek biraz voltaj bile arttırdım fakat yine olmadı. Core Clock 210, Memory 1500 ayarladım. En sorunsuz ve stabil oc değerlerinden biri kartım için zorlamadım bile çok fazla. Buna rağmen oc yapıldığı andan sonra oyunda sıkıntı çıkıyor. Roblox'da saatlerce sıkıntı çıkmadı bu arada. Büyük oyunlarda sıkıntı olduğunu düşünüyorum böyle. Sebebini gerçekten bilen arkadaşlar var mıdır?

Sonrasında core voltajını 20'ye çekip temp limit'i 85, power limiti de 106 falan yapıp da denedim öyle de olmadı. Sorun neyde?

Videodaki kişi voltaj düşürme uyguluyor. Ben güç arttırmak istiyorum tasarruf yapmak değil. Videonun bir kısmında benim kartım için 1300 memory clock diye bir değer vermiş ortalama. Benimki de 1500. Daha çok fps ve maksimum performans için kaç watt çektiği önemli değil oc ayarlarımda neler fazla anlayamadım.

İşin mantığını bilmeden yapmaya çalışıyorsun yap dediğimiz şeyleri de yapmıyorsun kolay gelsin, belleği 2000 yap hatta.

Hangi akıl ile 1500 MHz Memory verdiniz anlam veremedim doğrusu. Memory'den en az 500 kıs. Heaven açıp sabit bir bölgeye gelince durdur. FPS artışı durduğu an geriye bir tık gelerek işlemi bitir.

O Core Voltage ayarını da geri al.
Kart için önerilen ortalama ayarlara baktım. Bu civarlarda öneriliyor siteler tarafından bilmiyorum çok. Core Voltage'ı düşürdüm şimdi. Memory'yi de 1000 yaptım. Fazla mı yapmışım yani? Şimdi heaven kuruyorum bakacağım.

İşin mantığını bilmeden yapmaya çalışıyorsun yap dediğimiz şeyleri de yapmıyorsun kolay gelsin, belleği 2000 yap hatta.
Dostum dediğin programlar beni saatlerce uğraştıracak şeyler.

Kart için önerilen ortalama ayarlara baktım. Bu civarlarda öneriliyor siteler tarafından bilmiyorum çok. Core Voltage'ı düşürdüm şimdi. Memory'yi de 1000 yaptım. Fazla mı yapmışım yani? Şimdi heaven kuruyorum bakacağım.

Dostum dediğin programlar beni saatlerce uğraştıracak şeyler.
Tamam yutuptan bak ayarlara aynısını geçir işte birisi tutar.

Videodaki kişi voltaj düşürme uyguluyor. Ben güç arttırmak istiyorum tasarruf yapmak değil. Videonun bir kısmında benim kartım için 1300 Memory clock diye bir değer vermiş ortalama. Benimki de 1500. Daha çok FPS ve maksimum performans için kaç watt çektiği önemli değil OC ayarlarımda neler fazla anlayamadım.

Videoyu tam izlememişsin ya da dinlememişsin. Neden ekran kartına stabil olmadığı ayarları dikte ediyorsun anlamıyorum. Hala 1300-1500 diyorsun. Yani bir düşün bak, 1500'de hata almışsın daha niye 1500'ü zoruyorsun, düşürsene stabil olana kadar.

Videoyu tam izlememişsin ya da dinlememişsin. Neden ekran kartına stabil olmadığı ayarları dikte ediyorsun anlamıyorum. Hala 1300-1500 diyorsun.
Hayır öyle gördüm sadece şimdi baktığıma göre stabil olmadığını da gördüm zaten koyduğum 1500'ün hiçbir faydası olmadı Heaven Benchmark programında. Hatamı anladım ve sahnelere göre bazı ayarlamalar yaptım. En son şurada fps artışını en düşük arttırmayla yakalayabildiğimi gördüm. Fazlası hiçbir işe yaramıyor.

1747490900626.webp

Bu iyi midir sizce?

Hayır öyle gördüm sadece şimdi baktığıma göre stabil olmadığını da gördüm zaten koyduğum 1500'ün hiçbir faydası olmadı Heaven Benchmark programında. Hatamı anladım ve sahnelere göre bazı ayarlamalar yaptım. En son şurada fps artışını en düşük arttırmayla yakalayabildiğimi gördüm. Fazlası hiçbir işe yaramıyor.

Eki Görüntüle 148745

Bu iyi midir sizce?

Baştan ilerleme şeklin yanlış. Videoda da belirtiliyor, OC'yi sırayla yapmanız lazım. Afterburner'i default'a getirirsiniz, ilk olarak belleğe OC yaparsınız. Stabil olduğuna kanaat getirince çekirdeğe yaparsınız. Yoksa hangisi hatalı anlayamazsınız. Videoyu düzgünce sabırlı bir şekilde dinleyin, acele etmeyin. Slider'ı sağa sola çekince OC veya UV olmuyor.

Baştan ilerleme şeklin yanlış. Videoda da belirtiliyor, OC'yi sırayla yapmanız lazım. Afterburner'i default'a getirirsiniz, ilk olarak belleğe OC yaparsınız. Stabil olduğuna kanaat getirince çekirdeğe yaparsınız. Yoksa hangisi hatalı anlayamazsınız. Videoyu düzgünce sabırlı bir şekilde dinleyin, acele etmeyin. Slider'ı sağa sola çekince OC veya UV olmuyor.
Kolay gelsin. :D

Ya böyle ezbere ayar verilmez ama söylediğimiz dinlenmiyor. Ben en son bu karta OC yaptığım zaman 200/870 stabil çalışıyordu.

Ve bu kart silikon açısından berbat bir karttı. Yani kart takoz değilse bu şekilde kesin çalışması lazım.