Daha önce Zotac RTX 2070 mini kartımda da ses ve titreşim vardı. İnternetten baktım, fanı yağlamak lazımmış. Kartı açmadan ses yapan fanı yapraklarından tutup çekince yaprak kısmı çıkınca iç kısım göründü. Kibrit çöpünün ıcu kadar gress yağı dedikleri krem kıvamındaki yağı sürünce sorun yapmadı bir daha.
Bu arada geçmiş olsun. Kartın satıcısı beta Plus ise yandın. Adamlar telefon açmıyor. Bende de Galax 4070 Ti super var ama exgamer serisi. GeForce RTX yazısının ledlerinin bazıları bozuk. 60 dakika bekliyorsun yine müşteri hizmetlerinde açan yok. Allah'tan Hepsiburada üzerinden almıştım. Hepsiburada üzerinden yolladım. Hiçbir arıza yok diye geri yolladılar. Hepsiburada'dan haber bekliyorum. Olmadı tüketici hakem heyetine başvuracağım ve gidip ASUS, MSI, Gigabyte gibi markalara yöneleceğim.
Ocak ayında yasa çıktı. Online alışverişte cayma hakkı (sebepsiz iade) geri geldi ve ilk altı aydaki arıza ayıplı mal sınıfına giriyor ve bu durumda üç seçeneğiniz var: Para iadesi, sıfır ürün veya aynı model yokla daha iyisini isteme seçeneğiniz var.
O kart sorun durumunda çok uğraştırıyor demedi deme.