JenS

Uzman
Arkadaşlar fan hızı %30'da acayip sesli ve %30'un üzerine çıkmıyor. Aldığım zaman hiçbir ayar yapmadım ekstra bir ayar mı yapılması lazım.

Xtreme tuner resimlerini ekliyorum. Ve uygulamada 2 fan gözükmesi normal midir ürün 3 fanlı olmasına rağmen?

Dosya Ekleri

• Adsız.webp
    Adsız.webp
    89,5 KB · Görüntüleme: 117
  • 22.webp
    22.webp
    86,3 KB · Görüntüleme: 106
Son düzenleme:
Arkadaşlar fan hızı %30'da acayip sesli ve %30'un üzerine çıkmıyor. Aldığım zaman hiçbir ayar yapmadım ekstra bir ayar mı yapılması lazım.

Xtreme tuner resimlerini ekliyorum. Ve uygulamada 2 fan gözükmesi normal midir ürün 3 fanlı olmasına rağmen?
Hocam o ekran kartı sıcaklığa ve kullanıma bağlı otomatik olarak fan hızlarını ayarlar. Ses konusunda ise pek yapılabilecek bir şey yok. Fanlardan ekstra takırtı, gümbürtü falan gelmiyor ise bir problem yok demektir.

Hocam o ekran kartı sıcaklığa ve kullanıma bağlı otomatik olarak fan hızlarını ayarlar. Ses konusunda ise pek yapılabilecek bir şey yok. Fanlardan ekstra takırtı, gümbürtü falan gelmiyor ise bir problem yok demektir.

Hocam hiç artmıyor veya düşmüyor fan hızı oyunlarda sabit %30 da çalışıyor ve 1200 RPM.

Ya şu kartın adını şöyle yazmayın, her gördüğümde yanlış anlıyorum. Sg.
Fanların sesi için yapacak bir şey yok. 4070'ler gürültülü çalışıyor genelde.

Gürültülü evet ama fan hızı ne artıyor ne düşüyor 1200 RPM'de çalışıyor fanlar.

Ek olarak sistem açılırkende yüksek ses geliyor ekran kartından 4060 kullanırken böyle bir şey yoktu.

Son düzenleme:
1200RPM dönen fanın ses yapmaması lazım.
60 dereceyi geçmediğinden dolayı.
Gürültülü evet ama fan hızı ne artıyor ne düşüyor 1200 RPM'de çalışıyor fanlar.
Kartın 60 derece altında olduğu sürece yüzde 30 dönecek fanlar, burada bir sorun yok.
2 fan gözükmesi normal midir ürün 3 fanlı olmasına rağmen?
Kartında 2 farklı fan var, o yüzden 2 ayar koymuşlar normalde 1 ayar olur.

Daha önce Zotac RTX 2070 Mini kartımda da ses ve titreşim vardı. İnternetten baktım, fanı yağlamak lazımmış. Kartı açmadan ses yapan fanı yapraklarından tutup çekince yaprak kısmı çıkınca iç kısım göründü. Kibrit çöpünün ıcu kadar gress yağı dedikleri krem kıvamındaki yağı sürünce sorun yapmadı bir daha.
Bu arada geçmiş olsun. Kartın satıcısı Beta Plus ise yandın. Adamlar telefon açmıyor. Bende de Galax 4070 TI SUPER var ama Exgamer serisi. Geforce RTX yazısının ledlerinin bazıları bozuk. 60 dakika bekliyorsun yine müşteri hizmetlerinde açan yok. Allah'tan Hepsiburada üzerinden almıştım. Hepsiburada üzerinden yolladım. Hiçbir arıza yok diye geri yolladılar. Hepsiburada'dan haber bekliyorum. Olmadı tüketici hakem heyetine başvuracağım ve gidip Asus, MSI, Gigabyte gibi markalara yöneleceğim.
Ocak ayında yasa çıktı. Online alışverişte cayma hakkı (sebepsiz iade) geri geldi ve ilk altı aydaki arıza ayıplı mal sınıfına giriyor ve bu durumda üç seçeneğiniz var: Para iadesi, sıfır ürün veya aynı model yokla daha iyisini isteme seçeneğiniz var.
O kart sorun durumunda çok uğraştırıyor demedi deme.

Son düzenleme:
Yüksek ses var diyorsunuz da video paylaşma imkanınız var mı?

Garantisi devam ediyorsa garantiye gönderebilirsiniz.

Yeni aldım ürünü.

1200RPM dönen fanın ses yapmaması lazım.

60 dereceyi geçmediğinden dolayı.

Kartın 60 derece altında olduğu sürece yüzde 30 dönecek fanlar, burada bir sorun yok.

Kartında 2 farklı fan var, o yüzden 2 ayar koymuşlar normalde 1 ayar olur.

1200 RPM'de acayip sesli bu arada bana göre. Daha önce ASUS 4060 kullanıyordum onda %60 %70 fan hızında gelen ses bunda %30 fan hızında geliyor.

Daha önce Zotac RTX 2070 mini kartımda da ses ve titreşim vardı. İnternetten baktım, fanı yağlamak lazımmış. Kartı açmadan ses yapan fanı yapraklarından tutup çekince yaprak kısmı çıkınca iç kısım göründü. Kibrit çöpünün ıcu kadar gress yağı dedikleri krem kıvamındaki yağı sürünce sorun yapmadı bir daha.
Bu arada geçmiş olsun. Kartın satıcısı beta Plus ise yandın. Adamlar telefon açmıyor. Bende de Galax 4070 Ti super var ama exgamer serisi. GeForce RTX yazısının ledlerinin bazıları bozuk. 60 dakika bekliyorsun yine müşteri hizmetlerinde açan yok. Allah'tan Hepsiburada üzerinden almıştım. Hepsiburada üzerinden yolladım. Hiçbir arıza yok diye geri yolladılar. Hepsiburada'dan haber bekliyorum. Olmadı tüketici hakem heyetine başvuracağım ve gidip ASUS, MSI, Gigabyte gibi markalara yöneleceğim.
Ocak ayında yasa çıktı. Online alışverişte cayma hakkı (sebepsiz iade) geri geldi ve ilk altı aydaki arıza ayıplı mal sınıfına giriyor ve bu durumda üç seçeneğiniz var: Para iadesi, sıfır ürün veya aynı model yokla daha iyisini isteme seçeneğiniz var.
O kart sorun durumunda çok uğraştırıyor demedi deme.

Gaming gen üzerinden aldım hocam ama kart sorunlu mu yoksa böyle mi anlayamadım.

Yüksek ses var diyorsunuz da video paylaşma imkanınız var mı?

Garantisi devam ediyorsa garantiye gönderebilirsiniz.

Son düzenleme:
Kartı 1 saat kadar kullanabildim, sonra bende sanırım donanımsal veya yazılımsal bir sorundan ötürü orta fanı fullendi ve kontrol edemedim, ama o 1 saatte fan sesi çok azdı, duyulmayacak kadar. Sende bir sorun olabilir. SG serisinden iğrendim gerçek anlamda. Denemek için ST ile değişim istedim, SG'nin stoklar bitik zaten, kalmamış.