Galax SG ekran kartı yükten çıktıktan sonra fanları durmuyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan rLc
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 149
  • Etiketler Etiketler
    boşta gpu

rLc

Uzman
Bu sorun neden olabilir? Eskiden ekran kartımın sıcaklığı düşükse otomatik moddayken kendi 0 RPM'e alıyordu artık PC'yi açtığımda ekran kartı default 0 RPM fakat biraz yük altına girdiği zaman bir daha tekrar 0 RPM hiçbir koşulda çalışmıyor. Ekran kartı markam Galax SG modeli.

Son düzenleyen: Moderatör:
0 RPM olacak kadar soğuk olmuyordur belki yükte ve boşta sıcaklık kontrol edin normal değilse bakım vakti gelmiştir.

0 RPM olacak kadar soğuk olmuyordur belki yükte ve boşta sıcaklık kontrol edin normal değilse bakım vakti gelmiştir.
Yok hocam öyle olsa niye yazayım, 28 derece GPU daha ne kadar soğusun.

Fan hızı %30 altına indirmiyor yani grafikte 0'a getiriyorum çalışmıyor, sadece bar üzerinden sabit hız ayarlamak istediğimde MSI Afterburner'da da NVIDIA App'de de GPU'nun kendi yazılımında da minimum seviye 30 gözüküyor.

Hocam zaten o sıcaklıklarda durması gerekiyor diye biliyorum. Ekran kartlarının çoğu, bazı sıcaklıkların üstünde fanların devreye girmesi lazım. Kendi ayarlarım NVIDIA varsayılanda, girmiyor devreye. 38 derece 0 RPM şu anda benim mesela. Sizde de böyle mi? Kontrol eder misiniz?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-04-16 222348.webp
    14 KB · Görüntüleme: 63
Yok işte hocam:

Manuele alınca da minimum 30 oluyor.

Hocam otomatik mod yok mu orada? Ona alıp bir deneseniz? Yoksa aşağıdaki şekilde temiz kurulum yapın isterseniz, kendine gelebiliyor NVIDIA sürücüleri temiz kurulumda çünkü. Bazen temiz kurulumda çözebiliyor birçok sorunu.

Hocam ilk görsele bakarsanız otomatikdeydı zaten manuele ben alıp gösterdim. Yani olmadı en kötü bir ara format atmayı düşünüyordum ikisi bir arada olur.

Hocam ilk görsele bakarsanız otomatikdeydı zaten manuele ben alıp gösterdim. Yani olmadı en kötü bir ara format atmayı düşünüyordum ikisi bir arada olur.

Merhaba hala sorun devam ediyor mu?
Ben şunu fark ettim GPU ve VRAM'in GHz'si hep Max şeklinde çalışıyor DDU ile driver ı silip yeniden kurdum şimdilik düzeli ama sonra ne olur belli değil.

Son düzenleme:
Merhaba hala sorun devam ediyor mu?
Ben şunu fark ettim GPU ve VRAM'in GHz'si hep Max şeklinde çalışıyor DDU ile driver ı silip yeniden kurdum şimdilik düzeli ama sonra ne olur belli değil.

Evet var fakat bildiğim kadarıyla GPU clock zaten temel hızın altına inemiyor 2610 MHz bende. VRAM zaten direkt sabit hiç oynamıyor olması lazım. Bu ikisiyle alakalı olmamalı GPU'nun BIOS uyla alakalı sanırsam ya da driver da olabilir emin değilim.

Ekran kartı boştayken iner 400 MHzlere filan iner ben driver ı silip yeniden kurunca düzeldi Galax'ta anladığım kadarıyle ısınma tek başına fanın çalışmasını tetiklemiyor GHz uzun süre yüksekte çalışınca da aktif oluyor % 15 ekran kartı kullanımında da fanlar çalışıyor mesela.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…