Aeronight

Üstün
Makaleler
61
Yer
Noxus
Cihaz
Galaxy A14
Merhaba. Galaxy A14'üm var. İdareten almıştım ama sonradan fırsat olmadı değiştiremedim. Telefon önceliğim değil diye bilgisayar vesaire aldım. Elimdeki telefon gün geçtikçe yavaşlıyor. Değiştirmek için para harcamak istemiyorum şu anda.

Telefon çok çok çok yavaş. Babaannemin S7'si daha hızlı ciddi anlamda. Telefonda virüs vesaire yok. Animasyon sürelerin itamamen kapattım. Bir uygulama vesaire açarken animasyon bile girmiyor. Buna rağmen çok yavaş bu telefon. Bir nebze de olsa nasıl hızlandırabilirim? Custom ROM'lara göz attım ama bu cihaza uygun bir ROM yok. 64GB'lık telefonun %75'i boş zaten.

Sadece sosyal medya ve görüşmeler için kullanıyorum. Birini aramak istediğimde 4, 5 kez sağa kaydırmam gerekiyor. İşleme almıyor komutu. O derece bir yavaşlıktan bahsediyorum.

Yapacağınız en mantıklı şey debloat. Eksradan GSI ROM kurup kullanmayı deneyebilirsiniz ancak stabil çalışmaz büyük ihtimalle.
Bunu adb kullanarak yapmıştım. Gereksiz ne kadar şey varsa sildim. Stabiliteye ihtiyacım var.

Samsung'a şu an 10k altı butcelerde bulasmamak lazım. Eskiden a serisi kotuydu simdi o kadar kotu degil.
A serisi 50 seviyesi çok iyiydi 70 fena değildi A80 zaten şovdu. Yani eskiden kötü falan değildi sadece giriş seviyesi iyi değil Samsung'un klasik büyük global markaların ucuz üründe yaptığı çalma nereden çalabilirim şovu vardı. Reeder bilmem ne fason markaları yapsa Casper yapsa ucuz marka bu kadar olur diyebilirdik ama Samsung'a yakışmayan hareketler, Samsung bu seriyi hiç çıkarmamalıydı bence büyük bir hata.

Hani koskoca Samsung böyle telefon çıkarıyorsa Casper ne yapsın ? O dandiklik sınıfını bile yerli markalara bırakmadılar Samsung diye millet aldı sırf. Amaç alım gücü olmayan kişileri çekip işlemcisinin kendine hayrı olmayan cihazları pazarlamak. Adamlar S serisi ile yola çıktılar amiral gemileriyle onun ününü nasıl kullanabiliriz diye düşünüp başarmışlar pazarlama ekibi çok kurnaz. Şu S serisini kaldır, Note serisinde facialar ile anıldı zaten bir ara Samsung'un itibarı çok zedelenirdi.

Son düzenleme:
A serisi 50 seviyesi çok iyiydi 70 fena değildi A80 zaten şovdu. Yani eskiden kötü falan değildi sadece giriş seviyesi iyi değil Samsung'un klasik büyük global markaların ucuz üründe yaptığı çalma nereden çalabilirim şovu vardı. Reeder bilmem ne fason markaları yapsa Casper yapsa ucuz marka bu kadar olur diyebilirdik ama Samsung'a yakışmayan hareketler, Samsung bu seriyi hiç çıkarmamalıydı bence büyük bir hata.

Hani koskoca Samsung böyle telefon çıkarıyorsa Casper ne yapsın? O dandiklik sınıfını bile yerli markalara bırakmadılar Samsung diye millet aldı sırf. Amaç alım gücü olmayan kişileri çekip işlemcisinin kendine hayrı olmayan cihazları pazarlamak. Adamlar s serisi ile yola çıktılar amiral gemileriyle onun ününü nasıl kullanabiliriz diye düşünüp başarmışlar pazarlama ekibi çok kurnaz.

Ama o dediginiz a5X a7X veya a8X serileri zaten iyiydi. Benim bahsettigim a1X a2X serisi. Eskiden o kadar iyi değildi ama simdi daha iyi. En azından fiyatlarına gore alınacak telefonlar.

Ama o dediginiz a5X a7X veya a8X serileri zaten iyiydi. Benim bahsettigim a1X a2X serisi. Eskiden o kadar iyi değildi ama simdi daha iyi. En azından fiyatlarına gore alınacak telefonlar.
A14 konuşuyoruz işte pek bana alınabilir gelmedi ve A14 nispeten güncel bir A serisi cihazı 2023 yılı 2 sene olmuş. A16'dan falan bahsediyorsunuz bence onlar hakkında bilgim yok A10 serisinden tövbe etmiştim. A26 var, bence M serisi varken bunlara pek bulaşılmamalı gibi geliyor bana ayrıca M serisi neden var acaba madem A serisinin bu modelleri uygun fiyatlı bana kalırsa M serisi daha iyi A1x ve A2x serisine göre.

A14 konuşuyoruz işte pek bana alınabilir gelmedi ve A14 nispeten güncel bir a serisi cihazı 2023 yılı 2 sene olmuş. A16'dan falan bahsediyorsunuz bence onlar hakkında bilgim yok A10 serisinden tövbe etmiştim. A26 var, bence m serisi varken bunlara pek bulaşılmamalı gibi geliyor bana ayrıca m serisi neden var acaba madem a serisinin bu modelleri uygun fiyatlı bana kalırsa m serisi daha iyi a1X ve a2X serisine göre.

A16 10k ya alınır bir model. Henuz yeni M serileri piyasaya surulmedi o zamanda konusulur. A26 fiyatına degmez ama onun dısındaki şu anki AX6 serisinden A06 ve A26 dısı alınır. Samsung AX5'ten beri dusuk segmentleri daha iyi en azından kasma donma sorunların olması dusuk ihtimal.

A16 10k ya alınır bir model. Henuz yeni M serileri piyasaya surulmedi o zamanda konusulur. A26 fiyatına degmez ama onun dısındaki şu anki AX6 serisinden A06 ve A26 dısı alınır. Samsung AX5'ten beri dusuk segmentleri daha iyi en azından kasma donma sorunların olması dusuk ihtimal.
Ha bir de A06 var eyvah yani. Görsem kriz geçiririm herhalde keşke hiç haberim olmasaydı.
Bruhh What GIF

Direkt A10 serisini imha etsek 16. olanı hariç ve 20 serisi de öyle çok iyi gelir gibi Samsung'a. A16'yı da sizin hatırınıza yeni isim verelim.