Makaleler
1
Sürekli ısınma sorunu vardı. Neden kaynaklandığını anlamak için bugün recovery modunda sıfırlayıp birkaç saat dinlenmesini bekledim. Arka planda Firefox + WhatsApp açıkken CPU-Z’de sensör 0: 39 derece, sensör 1: 41 derece gördüm. Dün sadece tarayıcıda gezinirken 38 dereceydi. Elim acıyor artık, o kadar kötü hâlde. Belki cihaz 2 yıllık diye bataryadan kaynaklı olabilir ama batarya sıcaklığı normal görünüyor.

Sürekli ısınma sorunu vardı. Neden kaynaklandığını anlamak için bugün recovery modunda sıfırlayıp birkaç saat dinlenmesini bekledim. Arka planda Firefox + WhatsApp açıkken CPU-Z'de sensör 0: 39 derece, sensör 1: 41 derece gördüm. Dün sadece tarayıcıda gezinirken 38 dereceydi. Elim acıyor artık, o kadar kötü hâlde. Belki cihaz 2 yıllık diye bataryadan kaynaklı olabilir ama batarya sıcaklığı normal görünüyor.

Batarya sağlığı iyi durumda olmayabilir. O da ısınmasına neden olmuş olabilir.
Ben S22 de en ağır yüklerde 50 derecr normal kullanımda 35 derece görüyorum ve elimi yakmıyor.

CPU sıcaklığı 40 derece oluyor ise normal sayılır. Ancak batarya bu sıcaklıklara çıkıyorsa hiç normal değil.

Firefox zaten ciddi güç tüketimi yapacak bir web browser değil.

Device Info HW indirin ve cihazınız ısındığında Battery bölümünün ekran görüntüsünü alıp paylaşın, durum belli olur.

Bahsettiğin sıcaklık işlemcininse çok çok normal, işlemciler 40-60 derece arası normal çalışır.

Batarya içinse normal değil, Helio G99 o kadar ısınmaz.

Normalde CPU'dan bahsettiginizde cekirdek bazli 70-80 dereceleri bile yuk altinda kabul edilebilir degerlerdir. Normal kullanimda 40 aslinda normal bir deger ama CPU-Z nasil veri topluyor emin degilim. Uygulamada biraz ugrastigimda 40 civarlari genelde isinmaya meyilli oldugunu hissettiriyordu. Oysaki normal bir degerdir.

Eger bataryadan bahsedersek surekli 40 sikintili bir deger. Onemli olan o.

Son düzenleme:
CPU sıcaklığı 40 derece oluyor ise normal sayılır. Ancak batarya bu sıcaklıklara çıkıyorsa hiç normal değil.

Firefox zaten ciddi güç tüketimi yapacak bir web browser değil.

Device ınfo hw indirin ve cihazınız ısındığında battery bölümünün ekran görüntüsünü alıp paylaşın, durum belli olur.

Batarya maksimum 30 dereceye çıkıyor. Sıkıntı olan sensör 1 sıcaklığı.

Bahsettiğin sıcaklık işlemcininse çok çok normal, işlemciler 40-60 derece arası normal çalışır.

Batarya içinse normal değil, Helio G99 o kadar ısınmaz.

Direkt Helio serisi gözümde alev topu olarak canlanıyor. Deneyimlediklerim Helio G88, G95 ve g99. Delta Force'da ana menüde bile 45 derece görüyor.