Var. Kulak mikrobu kaparsin temizligini yapmazsan. Neyse konu bu degil. Silikonlu kulakliklarin hayatiniza etki edecek herhangi bir yan etkisi yoktur gonul rahatligiyla kullanabilirsin.

@NothingMan08,

Temizlikle hiç alakası yok demek istemedim. Sen sadece temizlik ile ilişkilendirdiğin için öyle dedim. Burada doktor değiliz; sağlık konusunda böyle emin emin konuşmanı tavsip etmiyorum. Silikonlu kulaklıkların kulağa uyguladığı basınç bile kulak kristallerini yerinden oynatabiliyor. Sesi az çok fark etmeksizin günde bir saati geçmesi çok ciddi riskler oluşturuyor: kalıcı çınlama, enfeksiyon, işitme kaybı vs. Bizzat doktora sordum bana söyledi. Geçici cınlama ve kristal ile kurtuldum ben. @NothingMan08 Eğer günde 1 saati geçirmem diyorsan al, yoksa almanı tasvip etmem.
dedi.

Temizlikle hiç alakası yok demek istemedim. Sen sadece temizlik ile ilişkilendirdiğin için öyle dedim. Burada doktor değiliz; sağlık konusunda böyle emin emin konuşmanı tavsip etmiyorum. Silikonlu kulaklıkların kulağa uyguladığı basınç bile kulak kristallerini yerinden oynatabiliyor. Sesi az çok fark etmeksizin günde bir saati geçmesi çok ciddi riskler oluşturuyor: kalıcı çınlama, enfeksiyon, işitme kaybı vs. Bizzat doktora sordum bana söyledi. Geçici cınlama ve kristal ile kurtuldum ben. @NothingMan08 Eğer günde 1 saati geçirmem diyorsan al, yoksa almanı tasvip etmem.
dedi.
Emin emin konusmadim ben orada. Gunde 6 saat civari kulak ici silikonlu kulaklik kullaniyorum aktif olarak 2.5 yil oldu sanirim. Cinlama yok, enfeksiyon yine temizlikle alakali, isitme kaybi yok. Yuksek desibellerde tabii isitme kaybi olur bunun BT ile alakasi yok direkt. 80-85 dB yeterli. Fazlasi zararli.

Emin emin konusmadim ben orada. Gunde 6 saat civari kulak ici silikonlu kulaklik kullaniyorum aktif olarak 2.5 yil oldu sanirim. Cinlama yok, enfeksiyon yine temizlikle alakali, isitme kaybi yok. Yuksek desibellerde tabii isitme kaybi olur bunun BT ile alakasi yok direkt. 80-85 dB yeterli. Fazlasi zararli.
Silikonlu kulaklıkların hayatınıza etki edecek herhangi bir yan etkisi yoktur, gönül rahatlığıyla kullanabilirsin derken gayet de emin emin konuşuyordunuz. Sizin başınıza gelmemesi, diğer insanların başına gelmeyeceği anlamına gelmez. Bu alanda makaleler var. Üstelik bunu bir doktor söylüyor.

Temizlikle alakalı, temizlikle alakalı diyorsunuz. yani mağarada yaşamıyorsak, bahsettiğiniz derecede bir temiziğe ihtiyacımızın olduğunu düşünmüyorum. kulak en fazla ne kadar kirlenebilir? hadi diyelim çok fazla kirleniyor. bunun için kulak çöpü var. eğer benim üzerimden örnek veriyorsanız merak etmeyin, kulaklıklarım gayet temiz. yaşadığım sorunları kirden dolayı yaşamadım.

Yüksek desibellerle ilgili de değil; az çok fark etmez, günde bir saati geçirdiğimiz sürece o kulağa zarar veriyor. Ne siz ne ben bir doktordan iyi bilebiliriz. Hâlâ size bir doktorun söylediğini söylememe rağmen bu görüşü savunmaya devam etmeniz ve doktor olmadığınız halde “80-85 dB seviyeleri yeterli, fazlası zararlı” gibi kulaktan dolma bilgilerle konuşmanız garip.

Tamam parcalara bolelim bu Flood'u.

Silikonlu kulaklıkların hayatınıza etki edecek herhangi bir yan etkisi yoktur, gönül rahatlığıyla kullanabilirsin derken gayet de emin emin konuşuyordunuz. Sizin başınıza gelmemesi, diğer insanların başına gelmeyeceği anlamına gelmez. Bu alanda makaleler var. Üstelik bunu bir doktor söylüyor.

Emin emin konusmadigimi tekrar soyluyorum bunun sebebiyse kendi tecrubelerime dayanarak bir sorun yasamadigimi soylememden kaynakli oldugu bariz. Burasi ozgur bir platform oldugundan dolayi kendi dusuncelerimi kurallara uygun bir sekilde istedigim gibi ifade edebilirim. Konu sahibi istedigini yapmakta ozgur. Ayrica makaleler veya doktorlarin soyledikleri kanitlanmis safsatalarin bir onemi yok benim icin. Hayati kaliplasmis kurallara veya makalelere gore yasamiyorum.

Temizlikle alakalı, temizlikle alakalı diyorsunuz. Yani mağarada yaşamıyorsak, bahsettiğiniz derecede bir temiziğe ihtiyacımızın olduğunu düşünmüyorum. Kulak en fazla ne kadar kirlenebilir? Hadi diyelim çok fazla kirleniyor. Bunun için kulak çöpü var. Eğer benim üzerimden örnek veriyorsanız merak etmeyin, kulaklıklarım gayet temiz. Yaşadığım sorunları kirden dolayı yaşamadım.

Kulaklarinin temiz olduguna eminim dert etme. Kendini fazla kasiyorsun. Bu konu hakkindaki takintilarini doktoruna danisabilirsin. Sonucta ben doktordan daha iyi bilecek degilim ne de olsa.

Yüksek desibellerle ilgili de değil; az çok fark etmez, günde bir saati geçirdiğimiz sürece o kulağa zarar veriyor. Ne siz ne ben bir doktordan iyi bilebiliriz. Hâlâ size bir doktorun söylediğini söylememe rağmen bu görüşü savunmaya devam etmeniz ve doktor olmadığınız halde “80-85 dB seviyeleri yeterli, fazlası zararlı” gibi kulaktan dolma bilgilerle konuşmanız garip.

Peki neden zarar veriyor? Bunu kaynagiyla paylasabilir misin? Bekliyorum. Kaynak zartzurt.com vb. olmazsa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör: