Yiğit125

Uzman
Cihaz
note 5
Merhaba arkadaşlar, benim galaxy note 5 cihazımın 4 sene kadar önce dokunmatik ekran kısmı çatlamıştı. O zaman ekran çalışıyordu ama şimdi cihazın ne ekran var ne de sesi. Bugün ekranın üst kısmına bastım ve batarya soketini oturttum sanırım mavi bildirim ışığı yanmaya başladı ama yine ses veya görüntü PC'ye taktığımda bir anlık gelip gidiyor. Ne yapabilirim? Ekranda sol altta sarı lekemsi gibi bir leke var. Şarj oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar, benim galaxy note 5 cihazımın 4 sene kadar önce dokunmatik ekran kısmı çatlamıştı. O zaman ekran çalışıyordu ama şimdi cihazın ne ekran var ne de sesi. Bugün ekranın üst kısmına bastım ve batarya soketini oturttum sanırım mavi bildirim ışığı yanmaya başladı ama yine ses veya görüntü PC'ye taktığımda bir anlık gelip gidiyor. Ne yapabilirim? Ekranda sol altta sarı lekemsi gibi bir leke var. Şarj oluyor.
Sorununuzu çözmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. Telefonu Yeniden Başlatın:
- Güç düğmesine basılı tutun.
- Cihazın yeniden başlatılmasını bekleyin.

2. Güvenli Modda Başlatma:
- Güç düğmesine basın ve ekranda "Kapat" seçeneğine uzun basın.
- "Güvenli Modda yeniden başlat" seçeneğine tıklayın.
- Cihazınızın bu modda nasıl çalıştığını kontrol edin.

3. Ekranın Temizlenmesi ve Bağlantı Kontrolü:
- Cihazın arka kapağını çıkarın ve bataryayı çıkarın.
- Mümkünse ekran bağlantı noktalarını kontrol edin ve biriken toz veya kirleri temizleyin.
- Bataryayı tekrar takın ve cihazı açmayı deneyin.

4. Ekranı Yenileme:
- Eğer cihaz açılmıyorsa, ekranın fiziksel durumunu kontrol edin; ekranın değiştirilmesi gerekebilir.

5. Veri Kurtarma:
- Cihaz tamamen açılmıyorsa, verilerinizi kurtarmak için bir uzmandan yardım almayı düşünün.

6. Servis Yetkili Noktası:
- Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramadıysa, yetkili bir servis merkezine başvurun.

Sorununuz devam ederse daha fazla bilgi sağlayabilirsiniz.