- Makaleler
- 23
Cheap design. Next.
Yenilik iyidir, tasarım öznel bir şey. Bence güzel duruyor.
Tasarımın iyiliği/kötülüğü ile alakalı "öznel" kelimesini kullandım, markaların kendi "öznel" tasarımını yapıp yapmadığı ile alakalı değil.Tüm markalar bunu yaparken Samsung'un yapması da öznellik olmuyor bence.
Ben yine S27 ve S27+'ı sevdim. S27 Pro yine kompakt bir canavar için güzel.Yenilik iyidir, tasarım öznel bir şey. Bence güzel duruyor.
Batarya kapasitesi tek başına bir etken değil ki. Verimli bir SoC ve düşük batarya kapasitesi ikilisi ile daha yüksek ekran süresi elde etmek mümkün.Ben yine S27 ve S27+'ı sevdim. S27 Pro yine kompakt bir canavar için güzel.
Telefon çıksın bakalım arka kısım full boş kalacaksa niye oraya çıkıntı koydun diye sorarlar adama.
Yine 5000 mAh pil ile gelirse fiyasko olur. 6 senedir aynı pili kullanıyor adamlar. Xiaomi 10000 mAh'lık cihazını tanıtacak yakında.
Verimli SoC var diye koskoca amiral gemisine 5000 mAh koyuyor sonra 8K video kaydederken 2 saatte bitiyor şarj.Batarya kapasitesi tek başına bir etken değil ki. Verimli bir SoC ve düşük batarya kapasitesi ikilisi ile daha yüksek ekran süresi elde etmek mümkün.
8K video kaydetmek marifet değil kiVerimli SoC var diye koskoca amiral gemisine 5000 mAh koyuyor sonra 8K video kaydederken 2 saatte bitiyor şarj.
Oyun veya yüksek çözünürlüklü video kaydedimi gibi ağır işlerde optimizasyondan ziyade pil kapasitesi daha çok önemli oluyor. Optimizasyon hafif gündelik işlerde kendini belli ediyor.
Verimli SoC'u A serilerinde görüyoruz. S serilerindeki yüksek performanslı işlemciler enerjiyi su gibi içiyor. Ben A57 cihazımla aldığım 10 saat ekran süresini gösterince S serisi kullananlar hayran hayran bakıyor benim telefona.
Hocam 8500 mAh ile 5000 mAh farkını da yazılım ile kapatamazsın ama8K video kaydetmek marifet değil kiÖrnek açısından vermişsin ama çok uç bir örnek. Kim uzun süreli 8K video çekiyor ki?
Ayrıca pil performansını en çok etkileyen etken sıcaklıktır. Sıcaklık de verimliliğe bağlı, verimlilik de SoC ile alakalı. Hatta şöyle söyleyeyim, S21 FE ile S21 arasında 500 mAh kapasite farkı varken -SoC aynı- kapasitesi düşük olan 15-20 dakika daha fazla ekran süresi veriyor. Aynı UI kullanılmasına rağmen her telefonun UI sürümünden aldığı verim bile farklı. Kısacası pil performansını etkileyen çok şey var.