NeonDragon

Uzman
Game Garaj R9T3D-5070 Ti model laptopum var. 1 sene olmak üzere. Söylendiğine göre cihazın içinde termal macun yerine Faz Değişimli Termal Pad kullanılıyor ve ilk geldiği günlerden beridir cihaz sıcak çalışıyor (çalıştığım ortamda sıcak). Son zamanlarda biraz daha arttı bu sıcaklık ve genelde 7/24 açık cihaz. Şimdi 2 tane sorum var bununla ilgili:
1 - Termal padleri söküp yerine termal macun ya da sıvı metal macun kullanabilir miyim, cihaz buna uygun mudur?
2 - Eğer termal macun ya da sıvı metal kullanamıyorsam içindeki padleri değiştirmek istiyorum, kaç "mm" almam gerekli ve önerdiğiniz bir marka var mı? Genelde gördüğüm tüm termal padlerin soğutma değeri (W/mk) en kötü termal macundan bile düşük.

Kullanan ya da bilgili arkadaşlar cevap verebilir mi? Gamegaraj'a defalarca sordum bu iki soruyu ama cevap alamadım. 85-98 dereceleri görmesi normal diyorlar. Ama ne padlerin mm değerini ne de sıvı metal macun ya da termal macuna uygun mu söylemiyorlar. Soğutma bloğunun sökülmesi cihazı garanti dışı bırakırdan başka bir cevap alamıyorum. Kullanan ya da bilgili birisi yardımcı olursa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Game Garaj R9T3D-5070 Ti model laptopum var. 1 sene olmak üzere. Söylendiğine göre cihazın içinde termal macun yerine faz değişimli termal pad kullanılıyor ve ilk geldiği günlerden beridir cihaz sıcak çalışıyor (çalıştığım ortamda sıcak). Son zamanlarda biraz daha arttı bu sıcaklık ve genelde 7/24 açık cihaz. Şimdi 2 tane sorum var bununla ilgili:
1 - termal padleri söküp yerine termal macun ya da sıvı metal macun kullanabilir miyim, cihaz buna uygun mudur?
2 - eğer termal macun ya da sıvı metal kullanamıyorsam içindeki padleri değiştirmek istiyorum, kaç "mm" almam gerekli ve önerdiğiniz bir marka var mı? Genelde gördüğüm tüm termal padlerin soğutma değeri (W/mk) en kötü termal macundan bile düşük.

Kullanan ya da bilgili arkadaşlar cevap verebilir mi? Game Garaj'a defalarca sordum bu iki soruyu ama cevap alamadım. 85-98 dereceleri görmesi normal diyorlar. Ama ne padlerin mm değerini ne de sıvı metal macun ya da termal macuna uygun mu söylemiyorlar. Soğutma bloğunun sökülmesi cihazı garanti dışı bırakırdan başka bir cevap alamıyorum. Kullanan ya da bilgili birisi yardımcı olursa sevinirim.

Bu kasanın i7 14650HX 5060 olanını denedim muhtemelen soğutma tipi falan aynıdır; çok iyi soğutuyordu, hatta şaşırmıştım hem fan sesi az hem de bayağı serin çalışıyordu. Uzun uzadıya yazmak istemiyorum kendi görüşürüm sıvı metal kullanma, üreticinin kullandığı faz değişimli padi kullan veya daha iyisini temin et. Sıvı metal riskli olduğu için cihazına zarar vermesin.

Padlerin çok iyi çalıştığını düşünüyorum bana kalırsa o işlemciyi kolay kolay istediğin sıcaklıklara düşüremezsin. Bahsettiğin sıcaklıklar da zaten iyi, ortalama sıcaklık 85-90 ise bence kafana takma, yakın zamanda aynı pad ile değişimini yap geç. Bir de servise gönderince muhtemelen rastgele bir termal macun süreceklerdir, başkasının kasasını kullanıyorlar sonuçta ellerinde bu malzemenin olduğunu sanmıyorum. bu yüzden pad hakkında bilgi vermeleri zor bu kasanın asıl markasını bulup oradan belki erişebilirsin.

Lenovo LOQ'tan örnek vereyim; servisin kullandığı artık neyse bilmiyorum 1.5 yıl sonunda ısınan laptop servisten geldikten sonra yine ısınmaya devam ediyordu, ilk zamanlarında bayağı serindi bu da kasa üretilirken pad kullanıp bizim ülkedeki servislerin kötü macun koyup gönderdikleri yönünde izlenim bıraktı.

Intel işlemciler daha serin çalışıyor genelde. Bir de konfigürasyon olarak benimkine göre bayağı düşük sistem. Aynı laptopun giriş versiyonunu arkadaşım aldı onda da ısınma sorunu yok. Bendeki sistem çok güçlü galiba. Böyle yük altında 75-80 derece olsun istiyorum ama dediklerinden anladığım kadarıyla imkansız. Laptop boştada sıcak çalışıyor. Ofis modunda Chrome'da 5-6 sekme açıkken de sıcak. Tabii oyundaki gibi değil ama elimi koyduğum zaman bayağı sıcak. ASUS laptopumda en azından Eco modda hiç ısınmıyordu.
Servis zaten termal macun uygulamıyormuş. Isınma sorunu var diye gönderirsem içini temizleyip termal padleri yen termal pad ile değişip gönderirler diye tahmin ediyorum. Onu ben kendimde yaparım ama "mm"sini bulamadım içindeki padlerin. Tam uyguması gerekiyor galiba "mm" olarak.

Sıvı metal yerine pullsar Carbon'ya da pullsar ice Dragon kyrosheet öneririm ayrıca termal ped yerine PuTTY kullan.

Intel işlemciler daha serin çalışıyor genelde. Bir de konfigürasyon olarak benimkine göre bayağı düşük sistem. Aynı laptopun giriş versiyonunu arkadaşım aldı onda da ısınma sorunu yok. Bendeki sistem çok güçlü galiba. Böyle yük altında 75-80 derece olsun istiyorum ama dediklerinden anladığım kadarıyla imkansız. Laptop boştada sıcak çalışıyor. Ofis modunda Chrome'da 5-6 sekme açıkken de sıcak. Tabii oyundaki gibi değil ama elimi koyduğum zaman bayağı sıcak. ASUS laptopumda en azından eco modda hiç ısınmıyordu.
Servis zaten termal macun uygulamıyormuş. Isınma sorunu var diye gönderirsem içini temizleyip termal padleri yen termal pad ile değişip gönderirler diye tahmin ediyorum. Onu ben kendimde yaparım ama "mm"sini bulamadım içindeki padlerin. Tam uyguması gerekiyor galiba "mm" olarak.

O zaman PL2 55-60W PL1'de 45-50W limit koyun hocam.

1 senede o PTM zaten anca yeni oturmuştur bence dokunmayın. fan ve toz bakımını detaylı yaparsanız yeter 85-90 derecelerde tutuyorsanız aleti zaten her şey yolundadır benim 10300H bile o dereceleri aşıyor sürekli.

*Faz değişimlerinin çalışma mantığı gereği soğuyup ısınması gerekiyor, mümkün mertebe aleti kullanmadığınız vakitlerde kapatıp macunun soğumasına izin verirseniz uzun vadede macundan maksimum verimi almaya başlarsınız ona da dikkat edin.

Bence hiç padleri elleme o kadar kısa sürede bir şey olmuş olamaz. Laptopun altına mümkünse fanlı bir stand koymayı dene. Bu da tatmin etmezse undervolt yap derim. Yine ne olur olmaz yaz öncesi bir toz temizliği yapılabilir.

Game Garaj R9T3D-5070 Ti model laptopum var. 1 sene olmak üzere. Söylendiğine göre cihazın içinde termal macun yerine Faz Değişimli Termal Pad kullanılıyor ve ilk geldiği günlerden beridir cihaz sıcak çalışıyor (çalıştığım ortamda sıcak). Son zamanlarda biraz daha arttı bu sıcaklık ve genelde 7/24 açık cihaz. Şimdi 2 tane sorum var bununla ilgili:
1 - Termal padleri söküp yerine termal macun ya da sıvı metal macun kullanabilir miyim, cihaz buna uygun mudur?
2 - Eğer termal macun ya da sıvı metal kullanamıyorsam içindeki padleri değiştirmek istiyorum, kaç "mm" almam gerekli ve önerdiğiniz bir marka var mı? Genelde gördüğüm tüm termal padlerin soğutma değeri (W/mk) en kötü termal macundan bile düşük.

Kullanan ya da bilgili arkadaşlar cevap verebilir mi? Gamegaraj'a defalarca sordum bu iki soruyu ama cevap alamadım. 85-98 dereceleri görmesi normal diyorlar. Ama ne padlerin mm değerini ne de sıvı metal macun ya da termal macuna uygun mu söylemiyorlar. Soğutma bloğunun sökülmesi cihazı garanti dışı bırakırdan başka bir cevap alamıyorum. Kullanan ya da bilgili birisi yardımcı olursa sevinirim.
1 sıvı metal uygun mu bilemeyiz. Çünkü daha cihazın iç resmini gösteren bir resim bilgi yok, marka sır gibi saklıyor.
2 garantiye gönderin, cihaz son zamanlarda aşırı sıcak çalışıyor bakım istiyorum deyin. 1 sene olduğunu belirtin. Onlar PTM yeniler büyük ihtimalle ya da alıp gönderebilirsiniz. Arayıp sorsanız daha iyi olur.

Ayrıca yük altında o kasa işlemciyi 85-90 arası, ekran kartını 80-85 arası tutuyor gibi bir şey.