CliqueDOS

Uzman
Makaleler
1
Arkadaşlar selam.

Game Garaj Slayer X5T-5050 cihazıma bugün BIOS güncellemesi yaptım. HWiNFO MCU, yani microcode sürümünde 20 yazmakta. 0x20 demek diye biliyorum bu. 0x3A idi bu, yanlış bilmiyorsam ve araştırmam doğruysa 0x20 daha eski bir sürüm. Tam olarak ne oldu, neden 0x20 microcode güncellemesine döndü bu?

Bazı oyunlar benden üst güncelleme istiyordu, şimdi işler iyice çorbaya döndü. Yanlış BIOS kurmadım, sitesindeki BIOS'u kurdum. Ancak durum bu şekilde ve cihazımda neler dönüyor, hiçbir fikrim yok.

Ekran görüntüsü 2026-08-04 172101.webp

Ekran görüntüsü 2026-08-04 172606.webp

BIOS dosyasının içindeki .docx uzantılı dosyayı da PDF dosyasına çevirdim ve ektedir.

Dosya Ekleri

Son düzenleyen: Moderatör:
@CliqueDOS, Günümüz Laptoplarının genelinin en büyük problemi BIOS zaten. Bende de Victus serisi bir cihaz var, keşke BIOS update yapmasaydım dedirtiyor.

Üretici bilinçli olarak yeni yayınladığı BIOS sürümüne eski bir mikro kod yazdırmış. Büyük ihtimalle yazdırdıkları sürüm de en kararlı çalışan versiyonlardan birisidir. Kısacası Rollback atmışlar cihaza.

Çözümü de 1-2 eski BIOS sürümüne geçerek çözebilirsiniz.

@CliqueDOS, günümüz laptoplarının genelinin en büyük problemi BIOS zaten. Bende de Victus serisi bir cihaz var, keşke BIOS Update yapmasaydım dedirtiyor.

Üretici bilinçli olarak yeni yayınladığı BIOS sürümüne eski bir mikro kod yazdırmış. Büyük ihtimalle yazdırdıkları sürüm de en kararlı çalışan versiyonlardan birisidir. Kısacası rollback atmışlar cihaza.

Çözümü de 1-2 eski BIOS sürümüne geçerek çözebilirsiniz.

Eski sürüme dönmeme izin verecek mi bilmiyorum. Lanet laptop zaten BIOS Update almıyordu, onu da yapınca 0X3A olan sürüm 0x20'ye döndü. Oyunlar bana 0x12B ve üstü kur diyordu. Bazı programlar da bunu diyordu, işler iyice çorba oldu.

Şu an şu yaşadığım saçmalığı bırakın Victus'u, emektar Monster cihazımda bile yaşamamıştım. Sınav haftasında uğraştığım şeylere bakın, şu an laptopu kullanmaya çekinir oldum.