Makaleler
5
Yer
Winterfell
7 ve 8'in birkaç bölümü dışında kötü olduğunu çok açık hissettim çünkü o "ama karakter dediğin ölmez" lafını elinin tersi ile vuran dizi son sezonlarda çok sacmalamaya başladı. Zaten çok sevdiğimiz jon Snow'u abartacağız diye cıvkını çıkartmışlardı ve artık biliyorduk ki ana karakterlerin öleceği yok.

Daenerys'in bir anda Villian'a dönüşmesi acayip aceleye getirilmiş. Tamam anlıyoruz Missandae öldürüldü fakat tek bir kişi için koca halkı yaktı, motivasyonu neydi anlamadım bile. Game of Thrones hissettiren bölümlerden biriydi fakat yok yani işleyememişler adamakıllı.
Öte yandan finali bence daha farklı nasıl biterdi bilmiyorum, ya Night King kazanacaktı ya da Jon ve Daenerys birlikteliği olacaktı. Tüm sonlar arasında son dediğim izleyicileri daha çok tatmin ederdi sanırım.
Öyle ya da böyle bir şekilde sonuna geldim ve 1 ay gibi bir sürede bitirdim tatilde olmamızın etkisiylede. Sizin düşünceleriniz nedir?

Night King'in olumu cok basit oldu. Tum dizi boyunca Jon ile karsi karsiya getirdiler ama dogru duzgun bir karsilasma bile olmadi. Yine bu savasta birkac karakterin daha olmesi lazimdi. En basitinden Jaime'nin olmesini beklemistim. Son olarak da tum dizi boyunca ilmek ilmek isledikleri Daenerys karakterini bir cirpida cope attilar. Kolelere ozgurluk vermek icin sezonlar boyunca aci ceken insan gitti binlerce masum insani katletti. Barristan Selmy reis bosuna olmus oldu.

Son sezonun aceleye getirildiğini düşünüyorum açıkçası. Tamam, final hareketli, "WOW" falan denilebilecek sahneler var ama tamamen hikayeden kopmuş bir sezon olmuş. Bu açık. Jaime'nin karakter gelişimi bir anda kesilmiş, son dakikada "Ben bir aşkımı göreyim" deyip tüm olaydan kaçıp, enkazda kalıp Cersei ile birlikte can vermeleri saçma olmuş. Tüm hayatını listede yazan insanları öldürmeye adamış Arya Stark'ın gidip de Night King'i değil, Cersei'yi öldürmesi gerekirdi. Ayrıca demir tahta sakatın oturması da absürt olmuş. Jon Snow oturmalıydı. "Dizi hemen bitsin de kurtulalım" algısıyla hareket edilmeseydi ve harcanan karakterler daha iyi değerlendirilseydi çok daha başarılı bir final görebilirdik.

Son sezonun aceleye getirildiğini düşünüyorum açıkçası. Tamam, final hareketli, "WOW" falan denilebilecek sahneler var ama tamamen hikayeden kopmuş bir sezon olmuş. Bu açık. Jaime'nin karakter gelişimi bir anda kesilmiş, son dakikada "Ben bir aşkımı göreyim" deyip tüm olaydan kaçıp, enkazda kalıp Cersei ile birlikte can vermeleri saçma olmuş. Tüm hayatını listede yazan insanları öldürmeye adamış Arya Stark'ın gidip de Night King'i değil, Cersei'yi öldürmesi gerekirdi. Ayrıca demir tahta sakatın oturması da absürt olmuş. Jon Snow oturmalıydı. "Dizi hemen bitsin de kurtulalım" algısıyla hareket edilmeseydi ve harcanan karakterler daha iyi değerlendirilseydi çok daha başarılı bir final görebilirdik.

Arya'yi surekli intikam ve Cersei icin hazirladilar ama olumu herkes tarafindan beklenen Cersei gitti sacma sapan bir sekilde oldu. Ayrica Night King'i oldurmek Arya'ya mi kaldi yani. Jon veya en azindan Daenerys'in de oldugu bir karsilasma ile Night King'in olmesi cok daha iyi olurdu. Ejderjhalari da ekleyebilirlerdi. Yani ederhasi olan her seyi yapar onlar cok guclu mesaji verildi dizi boyunca ama gel gor ki birkac yer haricinde ejderhalarin gucunu goremedik. En gordugumuz yer de sacma sapan bir sekilde King's Landing'in yakilmasi oldu. Finalde de Jon ile Daenerys birlikte tahta oturacakti iste. Ayrica Night King'in ejderlerden birini ele gecirerek suru gecmesi de inanilmaz sacma bu arada. En basindan beri inanilmaz guclu algisi yaratildi ama sanki ejderi ele gecirmemis olsa suru gecemeyecekti durumuna getirildi.

Arya'yi surekli intikam ve Cersei icin hazirladilar ama olumu herkes tarafindan beklenen Cersei gitti sacma sapan bir sekilde oldu. Ayrica Night King'i oldurmek Arya'ya mi kaldi yani. Jon veya en azindan Daenerys'in de oldugu bir karsilasma ile Night King'in olmesi cok daha iyi olurdu. Ejderjhalari da ekleyebilirlerdi. Yani ederhasi olan her seyi yapar onlar cok guclu mesaji verildi dizi boyunca ama gel gor ki birkac yer haricinde ejderhalarin gucunu goremedik. En gordugumuz yer de sacma sapan bir sekilde King's Landing'in yakilmasi oldu. Finalde de Jon ile Daenerys birlikte tahta oturacakti iste. Ayrica Night King'in ejderlerden birini ele gecirerek suru gecmesi de inanilmaz sacma bu arada. En basindan beri inanilmaz guclu algisi yaratildi ama sanki ejderi ele gecirmemis olsa suru gecemeyecekti durumuna getirildi.
Dendiği gibi Sur büyülü ise geçemeyecekleri en fazla kapılar zorlanirdi ona da çare bulunurdu sanırım. O bölümdeki ejderha da zaten saçma sapan öldü, iki tane iskelet kesip Jon Snow şov yapacak ayağina öldürdüler. Yok abi binsene iki tane dandirik iskelet mi öldürecek koca ejderhayı? Zinciri nerden buldular nasıl bağlayıp cikardilar? Tamam dizi mantık hatasi olsun da bu da fazla saçmaydı.

Tüm bölüm "bin artık ejderhaya" dedim. Yani Night King ile vs atmayacaksan ne diye o kadar ejderha öldü ki?