selverek

Çalışkan
Xbox Game Pass satın alırken yaşadığım bir ödeme sorununu paylaşmak istiyorum. 2 gün önce Xbox uygulamasından Game Pass satın almaya çalıştım. Sanal kredi kartımın limitini 250 TL olarak ayarladım ve 209 TL'lik ödemeyi denedim. Ancak Xbox, kart limitimin yetersiz olduğunu söyleyerek hata verdi. Bankamdan da aynı şekilde "bakiye yetersiz" bildirimi geldi. Buna rağmen 209 TL kart ekstremde göründü ve provizyona düştü.

Sorun şu ki, ödeme artık provizyondan çıktı ve "başarılı" görünüyor. Microsoft, bu ödemeyi almadığını söylüyor sipariş geçmişinde yok; bankam ise ödemenin başarılı olduğunu ve iade olmadığını belirtiyor. İki taraf da sorumluluğu reddediyor.

Bankam itiraz (chargeback) süreci başlattı, ancak henüz sonuç alamadım. Bu 209 TL nereye gitti, bilen veya benzer sorun yaşayan var mı? Önerileriniz nelerdir?

Xbox Game Pass satın alırken yaşadığım bir ödeme sorununu paylaşmak istiyorum. 2 gün önce Xbox uygulamasından Game Pass satın almaya çalıştım. Sanal kredi kartımın limitini 250 TL olarak ayarladım ve 209 TL'lik ödemeyi denedim. Ancak Xbox, kart limitimin yetersiz olduğunu söyleyerek hata verdi. Bankamdan da aynı şekilde "bakiye yetersiz" bildirimi geldi. Buna rağmen 209 TL kart ekstremde göründü ve provizyona düştü.

Sorun şu ki, ödeme artık provizyondan çıktı ve "başarılı" görünüyor. Microsoft, bu ödemeyi almadığını söylüyor sipariş geçmişinde yok; bankam ise ödemenin başarılı olduğunu ve iade olmadığını belirtiyor. İki taraf da sorumluluğu reddediyor.

Bankam itiraz (chargeback) süreci başlattı, ancak henüz sonuç alamadım. Bu 209 TL nereye gitti, bilen veya benzer sorun yaşayan var mı? Önerileriniz nelerdir?
- Öncelikle, her iki tarafla iletişime geçmeye devam edin. Microsoft ve bankanız arasında net bir iletişim sağlamaya çalışın. Her iki tarafla da iletişimde olduğunuzu onlara bildirin.

- Microsoft Destek ile irtibat kurarak durumunuzu açıklayın. Ödeme bilgilerinizi (işlem tarihi, tutar ve kart numarasının son dört hanesi) paylaşın.

- Bankanızdan işlemle ilgili bir makbuz veya referans numarası isteyin. Bu, Microsoft'a durumu açıklamanızda yardımcı olabilir.

- Bankanızla olan yazışmalarınızı kaydedin. Eğer gerekirse, bankanızın destek birimi ile daha üst düzeyde (müdür veya şef) iletişime geçin.

- Microsoft'a durumu açıklarken, bankanızın "ödemeyi aldığı" ve "iade yapılmadığı" bilgisini de ekleyin. Bu, Microsoft'un neden ödemeyi göremediğini anlamalarına yardımcı olabilir.

- Gerekirse, her iki tarafla yaptığınız görüşmelerin ayrıntılarını içeren bir e-posta yazın ve bu durumu resmi bir şekilde belgelerle destekleyin.

- Bankanızın itiraz sürecini takip edin. Bu süreç genellikle birkaç hafta sürebilir, bu nedenle sabırlı olun.

- Son olarak, sosyal medya platformlarını kullanarak Microsoft veya bankanızın müşteri hizmetlerine ulaşmaya çalışabilirsiniz. Bazen bu yollar daha hızlı yanıt almanızı sağlar.

Tüm bu adımları takip ederek durumu netleştirmeye çalışın.

Güncelleme;
Bir hafta önce bankamdan chargeback talebimin olumlu sonuçlandığına dair bir yanıt aldım. Ancak aradan geçen süreye rağmen kartıma herhangi bir iade yansımadı. Bankayla iletişime geçtiğimde, daha önce benim tarafımdan yapılan bir iade işlemini göstererek chargeback iadesinin gerçekleştiğini söylediler. Oysa ki, görünen bu iade işlemi tamamen benim kendi yaptığım bir işlem; yani hatalı işleme ait iade hâlâ yapılmadı. (İlk başarısız işlemde para çekilmediğini sanıp yeniden satın aldım. Sonradan iki kez ücretlendirildiğimi fark ettim, başarılı olanı iade ettim. Sorun: Hatalı işlemde çekilen ücret hâlâ iade edilmedi.)

Durumu bankaya defalarca detaylı bir şekilde anlatmama rağmen, her görüşmemde farklı bir temsilci aynı şekilde “iade yapılmış” cevabını veriyordu. Gerçek durumu anlatana kadar adeta dilimde tüy bitti. Neyse ki sonunda bir müşteri temsilcisi beni anlayabildi ve “İsterseniz chargeback’i güncelleyelim” dedi. Ne anlama geldiğinden emin değilim ama bir ilerleme sağlayabilir düşüncesiyle kabul ettim. Şimdi sürecin devamını bekliyorum.