Game Pass'ten FH5 oynuyordum eskiden, su an Game Pass zamlandigi icin ve Game Pass'teki her oyunu da oynamadigim icin FH5 icin Game Pass almak mantikli gelmedi. Indirime girdiginde Steam'den FH5 alsam, Game Pass'teki ilerlemem aktarilabiliyor mu?

Maalesef ki hayır çapraz platform desteği yok.

Aynı durumu ben de yaşadım, o yüzden biraz araştırmıştım. Maalesef Game Pass’teki FH5 ilerlemeni Steam sürümüne direkt olarak aktaramıyorsun. Çünkü Steam versiyonu farklı bir platform gibi çalışıyor ve kayıt dosyaları da ayrı tutuluyor. Ama oyunu oynarken Microsoft hesabına bağlı olan bazı veriler (mesela kredi miktarı, bazı başarımlar veya araba koleksiyonu gibi şeyler) Steam sürümüne kısmen senkronize olabiliyor. Yani her şey silinmiyor ama hikaye ilerlemesi, yarışlar, barn find’lar falan tamamen sıfırlanıyor diyebilirim. Eğer ilerlemeyi kaybetmek istemiyorsan, oyunu Microsoft Store üzerinden almak daha mantıklı olur. Game Pass sürümüyle aynı altyapıyı kullandığı için tüm kayıtların korunuyor. Ama illa Steam’den almak istiyorsan, sıfırdan başlamayı göze alman gerek.

FH4 için Microsoft ve Steam serverleri birbirlerinden farklıydı. O sebepten dolayı taşınamıyordu. FH5 de çapraz platform desteği gelmişse taşınabileceğini düşünüyorum. Eğer hala serverlar farklıysa mümkün değil gibi.

Steam ile açarken Microsoft hesabı ile de giriş yapılıyor diye biliyorum. Game Pass'te kullandığımız hesapla giriş yapınca savelerin gelmesi gerekmiyor mu?

Gelmiyor hocam sadece bağlanıyor o kadar ben denediğimde öyleydi en azından farklı yollarla aktaranlar var sanırım ancak direkt olarak çapraz platform desteği olmadığı için aktarma olmuyor.

Steam ile açarken Microsoft hesabı ile de giriş yapılıyor diye biliyorum. Game Pass’te kullandığımız hesapla giriş yapınca savelerin gelmesi gerekmiyor mu?
Hayır gelmez. İki farklı platform. Sen Steam hesabına bağlı Rockstar hesabını nasıl ki Epic Games'te açamıyorsan bunda da hesaplar aynı mantıkta çalışıyor. Adamlar neden başka bir yerden aldığın oyuna destek versin ki çok saçma yani.

Son düzenleyen: Moderatör: