Bütçe
85.000 TL

sirjohnshopkins

Çalışkan
Merhaba,

GameGaraj Slayer R9T-5070 C3 modelini ciddi şekilde değerlendirmekteyim.
Kullanım amacım 3DS Max, corona render gibi yüksek kaynak isteyen yazılımlar. Yoğun poligonlu sahnelerde uzun render süreleriyle çalışacağım.

Cihazı halihazırda kullananlardan aşağıdaki konularda deneyimlerini rica ediyorum:

• Uzun süreli kullanımlarda aşırı ısınma veya performans düşüşü yaşıyor musunuz?
  • Fan sesi, kullanım sırasında rahatsız edici düzeye ulaşıyor mu?
  • Yazılımsal kararsızlık, donma, kapanma gibi bir sorunla karşılaştınız mı?
  • Günlük kullanım konforu açısından (ekran kalitesi, kasa dayanıklılığı, klavye, touchpad gibi) memnun musunuz?
Not: İncelemelerde bazı sıcaklık değerlerinin yüksek seyrettiğine dair yorumlara denk geldim, bu konuda kendi gözlemleriniz çok kıymetli olur.

Yoğun poligonlu sahnelerde uzun render süreleriyle çalışacağım.
Bunu belirtmeniz iyi olmuş. Bu senaryoda 5070 Mobil gibi 8GB VRAM'li GPU'lara bakmamalısınız zira yetersiz kalacaktır. 8GB VRAM daha oyunlar için yetersiz kalıyor, yoğun renderde sorun çıkarır. Yoğun poligonlu render için önerilen minimum VRAM değeri 10GB.
5070Tİ Mobil 12GB aşağısına bakmayın hele ki bu bütçede. Üstteki cihaz paneli dışında gayet iyi, alınır. MSI maalesef üst düzey cihazlarında bile inatla bu 144Hz'lik dandik paneli kullanmaya devam ediyor, ne yapmaya çalıştıklarını anlayabilmiş değilim.

Hocam merhaba, öneriniz için çok teşekkür ederim ancak bu fiyatın üstüne bir de 64 GB RAM'e tamamlamak için bir fiyat daha eklemem gerekecek bu da cihazın fiyatını yukarı çıkarıyor iyice benim için. Mümkünse 70-80 bin arası çözmeye çalışıyorum, daha farklı önerileriniz var mı mesela en azından minimum 32 GB olan laptoplar. Kullanıcı senaryom zaten yukarıda yazıyor alacağım cihazdan öncelikli beklentim; yüksek işlemci performansı, 64 GB RAM (iyi ürünse 32 GB olabilir) ve uzun renderlarda stabil kalan bir soğutma sistemi.

Bunu belirtmeniz iyi olmuş. Bu senaryoda 5070 mobil gibi 8 GB VRAM'li GPU'lara bakmamalısınız zira yetersiz kalacaktır. 8 GB VRAM daha oyunlar için yetersiz kalıyor, yoğun renderde sorun çıkarır. Yoğun poligonlu render için önerilen minimum VRAM değeri 10GB.
5070 Ti mobil 12 GB aşağısına bakmayın hele ki bu bütçede. Üstteki cihaz paneli dışında gayet iyi, alınır. MSI maalesef üst düzey cihazlarında bile inatla bu 144Hz'lik dandik paneli kullanmaya devam ediyor, ne yapmaya çalıştıklarını anlayabilmiş değilim.

8 GB VRAM konusu önemli, hak veriyorum.

Özellikle GPU tabanlı render yapan kullanıcılar için 10GB ve üzeri çok daha güvenli bir alan. Ancak benim render iş akışım CPU ağırlıklı: Corona renderer ve v-ray'in CPU modunu kullanıyorum, bu nedenle VRAM benim için öncelikli darboğaz değil.

Viewport performansı ve GPU hızlandırmalı bazı işlemler açısından RTX 5070'in 8 GB VRAM sınırı zamanla hissedilebilir olabilir ama şu anki senaryomda belirleyici değil.

Bu yüzden 8 GB VRAM yerine 64 GB RAM, güçlü bir CPU (Ryzen 9 8945hX) ve 2 TB SSD gibi bileşenlerin daha öncelikli olduğu bir denge kurmaya çalışıyorum.

Şu an CPU tabanlı render ile çalıştığım için VRAM benim için ilk öncelik değil. Ancak ileride GPU ağırlıklı projelere geçersem 8GB VRAM sınır olabilir, bunun da farkındayım.

Elbette daha güçlü bir GPU/Vram kombinasyonu olsa iyi olurdu ama bütçe kısıtı nedeniyle fiyat/performans odaklı ilerlemek zorundayım.

Son düzenleme:
Hocam merhaba, öneriniz için çok teşekkür ederim ancak bu fiyatın üstüne bir de 64 GB RAM'e tamamlamak için bir fiyat daha eklemem gerekecek bu da cihazın fiyatını yukarı çıkarıyor iyice benim için. Mümkünse 70-80 bin arası çözmeye çalışıyorum, daha farklı önerileriniz var mı mesela en azından minimum 32 GB olan laptoplar. Kullanıcı senaryom zaten yukarıda yazıyor alacağım cihazdan öncelikli beklentim; yüksek işlemci performansı, 64 GB RAM (iyi ürünse 32 GB olabilir) ve uzun renderlarda stabil kalan bir soğutma sistemi.
Game Garaj olani alin bu senaryoda.