22723

Uzman
Şu GameGaraj 5070 Ti modeline bakıyorum, Hepsiburada’da 84.500 TL’ye alınabiliyor. Aslında çok istediğim bir model, fiyatı uygun; diğer markalar 100-120 bin TL arasında değişiyor. Geneli MSI ASUS 100-120bin bareminde ,HP ve Monster dışında 85 bin TL civarında 5070 Ti laptop göremedim. 9955HX gibi AMD’nin en güçlü ikinci mobil işlemcisiyle geliyor vs. Kısacası PC garaj markası olarak çok hoşuma gitti.

Ama insan bir düşünüyor; hali hazırda verilecek bu 85 bin TL değer mi? Çünkü oldukça yüksek bir meblağ. Bunu istedikten sonra babam bir şekilde alsa bile, “en az 5 sene kullanayım da adamın verdiği paraya yazık olmasın” diyor insan. Biraz içsel çelişki yaşıyorum; hem cihazı istiyorum hem de fazla bir tutar olması sebebiyle vicdan yapıyorum. Nasıl düşünüp hareket etmeliyim? 8 GB VRAM’li bir 5070 de alasım gelmiyor insanın. Mezunum, üniversiteye gideceğim; laptop lazım olacak, kasa toplama şansım da yok.

Son düzenleme:
Eğer ki aşırı bir işlem yapmayacaksanız daha düşük tutarlarda bir şey alabilirsiniz. İhtiyacınıza göre bütçe belirleyin. 8 GB'ı çok da dert etmeyin ayrıca. En kötü ultra yerine yüksek de ya da ortada oynarsınız. Bütün bunlara takılacaksanız parayı düşünmemeniz lazım zaten.

Ama insan bir düşünüyor; hali hazırda verilecek bu 85 bin TL değer mi? Çünkü oldukça yüksek bir meblağ. Bunu istedikten sonra babam bir şekilde alsa bile, “en az 5 sene kullanayım da adamın verdiği paraya yazık olmasın” diyor insan. Biraz içsel çelişki yaşıyorum; hem cihazı istiyorum hem de fazla bir tutar olması sebebiyle vicdan yapıyorum. Nasıl düşünüp hareket etmeliyim? 8 GB VRAM’li bir 5070 de alasım gelmiyor insanın. Mezunum, üniversiteye gideceğim; laptop lazım olacak, kasa toplama şansım da yok.
Fikrime katılmayacaklar olacaktır ancak bir Laptop markası olmak bambaşka bir olaydır.

Üzgünüm fakat o miktarda bir para o markaya verilmez, benim şahsi fikrim bu.

Oyun oynamayacaksanız M4 bir macbook alın, 5 yıl bile geçse kullanıyor olursunuz.

GameGaraj Laptopun içerisindeki sistem çok güncel, R9 9955hx işlemciyle yapamayacağın iş/işlem yok. Ekran kartı keza, 12GB VRAM. Bu sistemi alır, düzenli bakarsan uzun süreler seni zaten götürecektir. Almadığın sürede zam yemesi muhtemel.

Tercih senin.

Fikrime katılmayacaklar olacaktır ancak bir Laptop markası olmak bambaşka bir olaydır.

Üzgünüm fakat o miktarda bir para o markaya verilmez, benim şahsi fikrim bu.
Marka takıntım hiç olmadı maalesef. Arkadaşlarım nike Adidas giyerken örnek ben defacto ile mutluydum laf yedigim oldu ama bilindik hp marka kullandık onunda ne olduğunu biliyorum.

Eğer ki aşırı bir işlem yapmayacaksanız daha düşük tutarlarda bir şey alabilirsiniz. İhtiyacınıza göre bütçe belirleyin. 8 GB'ı çok da dert etmeyin ayrıca. En kötü Ultra yerine yüksek de ya da ortada oynarsınız. Bütün bunlara takılacaksanız parayı düşünmemeniz lazım zaten.

Hocam şimdi 19 yaşına kadar doğru düzgün oyun oynamamış biri olunca insan Cyberpunk en yüksek RT grafik vs oynayasım geliyor. HP Omen 17 4070 vardı o 8 GB VRAM ile darboğaz yiyordu. Cihaz bozuldu 5 ay kullandım. Şimdi yeni bir cihaz bakıyorum haliyle kasa dizemeyince VRAM önemli oluyor.

Marka takıntım hiç olmadı maalesef. Arkadaşlarım nike Adidas giyerken örnek ben defacto ile mutluydum laf yedigim oldu ama bilindik hp marka kullandık onunda ne olduğunu biliyorum.
Marka takıntısı olarak bakmamak gerekiyor bu işe. Hani Apple vs Samsung örneğinden marka takıntısı tartışması diyebiliriz. İki marka da kendi ürününü üretiyor, AR-GE'si var, yıllardır bu sektördeler. Ama bir tarafta Monster kadar bile (Monster'ın da tecrübesini görüyoruz da neyse.) hazır bileşene marka logo basıp piyasaya sürme tecrübesi olmayan 3. parti bir firma var.

Marka takıntısı böyle olmaz, bu donanım takıntısı olur ona da bir şey diyemem. Ben Monster alan insana da "Neden aldın!?" demem, bu markayı da alana kızmam kişinin kendi bileceği iştir. Ama ben bilindik markaların güvenilir modellerinden şaşmam. Türkiye'de yaşıyoruz bu cihazlar ateş pahalısı. Avrupa'da veya Amerika'da yaşayan birisi şu tip markaların yüzüne bakmaz ama ekonomimizin bulunduğu durumdan gençler bu alternatiflere yönelmek zorunda kalıyor.

Ayrıca Üniversite'ye gideceksen neden Gaming laptop bakıyorsun zangoç gibi? MacBook Pro M4 seçimi de yapabilirsin, her türlü işini görür, taşınabilir. Üstelik piyasası da hızlı okul bitince satar alırsın güçlü bilgisayarını.

Al kardeşim değer 4080 li laptop aldım Çatır çatır oynuyorum . Donma takılma dertleri bitti Zaten 12 Gb Vram'li laptop bulamazsın ucuz ve sıfırını uzun seneler işini görür.

Son düzenleme:
Marka takıntısı olarak bakmamak gerekiyor bu işe. Hani Apple vs Samsung örneğinden marka takıntısı tartışması diyebiliriz. İki marka da kendi ürününü üretiyor, ar-ge'si var, yıllardır bu sektördeler. Ama bir tarafta Monster kadar bile (Monster'ın da tecrübesini görüyoruz da neyse.) Hazır bileşene marka logo basıp piyasaya sürme tecrübesi olmayan 3. parti bir firma var.

Marka takıntısı böyle olmaz, bu donanım takıntısı olur ona da bir şey diyemem. Ben Monster alan insana da "neden aldın?" demem, bu markayı da alana kızmam kişinin kendi bileceği iştir. Ama ben bilindik markaların güvenilir modellerinden şaşmam. Türkiye'de yaşıyoruz bu cihazlar ateş pahalısı. Avrupa'da veya Amerika'da yaşayan birisi şu tip markaların yüzüne bakmaz ama ekonomimizin bulunduğu durumdan gençler bu alternatiflere yönelmek zorunda kalıyor.

Ayrıca üniversite'ye gideceksen neden gaming laptop bakıyorsun zangoç gibi? MacBook Pro M4 seçimi de yapabilirsin, her türlü işini görür, taşınabilir. Üstelik piyasası da hızlı okul bitince satar alırsın güçlü bilgisayarını.

Apple almam istemiyorum. Ayrıca zangoç gibi değil 2.5kg ile istediğin bütün güç seninle adaptör ile 3kilo. Ve bu Türk markası şu an biraz araştırinca ne Monster ne Casper ne de diğer bilindik markalar gibi parasını alıp işine bakmıyor. Şikayet var tüm şikayetleri okudum garaj online ile ilgili adamlar her şeyi çözmeye çalışmış. Yeni oldukları için piyasada cihazlarında arıza vs çıkabilir evet ama değişim veya iade yapıyorlar mı yapıyorlar. Diğer markaların 100 kusur bine sattıklarını ucuza satarak rekabet ortamı kuruyorlar mi evet. Ben bunlarla ilgileniyorum. Zaten gidip te 3 laptop piyasaya çıkaran birinden almam. Ama şu an revaçta olan bir marka bundan 5 sene sonra belki de adı herkes tarafından duyulur olacak bilemeyiz. Ben HP'ye 4070 70bin verdim sonuç ne fiyatını hak eden bir servis veya PC yoktu. Apple M4 almak benim işime yaramaz bir hocama cevap olarak otun oynayacagimdan bahsettim zaten. Marka olarak bakmamak servis ilgi alaka çözümleri nasıl diye bakmak gerek bence. Saygılarımla bir yanlışım olduysa kusura bakmayın.

:thumbsup:Apple almam istemiyorum. Ayrıca zangoç gibi değil 2.5kg ile istediğin bütün güç seninle adaptör ile 3kilo. Ve bu Türk markası şu an biraz araştırinca ne Monster ne Casper ne de diğer bilindik markalar gibi parasını alıp işine bakmıyor. Şikayet var tüm şikayetleri okudum garaj online ile ilgili adamlar her şeyi çözmeye çalışmış. Yeni oldukları için piyasada cihazlarında arıza vs çıkabilir evet ama değişim veya iade yapıyorlar mı yapıyorlar. Diğer markaların 100 kusur bine sattıklarını ucuza satarak rekabet ortamı kuruyorlar mi evet. Ben bunlarla ilgileniyorum. Zaten gidip te 3 laptop piyasaya çıkaran birinden almam. Ama şu an revaçta olan bir marka bundan 5 sene sonra belki de adı herkes tarafından duyulur olacak bilemeyiz. Ben HP'ye 4070 70bin verdim sonuç ne fiyatını hak eden bir servis veya PC yoktu. Apple M4 almak benim işime yaramaz bir hocama cevap olarak otun oynayacagimdan bahsettim zaten. Marka olarak bakmamak servis ilgi alaka çözümleri nasıl diye bakmak gerek bence. Saygılarımla bir yanlışım olduysa kusura bakmayın.
Sen zaten almak konusunda tüm fikirlerine çoktan karar verip araştırmışsın, ne desek boş dostum yanlış anlama.

Git al, kararını vermişsin bence konu açmaya bile gerek yoktu, gerekli araştırmanı da yapmışsın. Para senin paran biz öneride bulunuruz. :thumbsup:

Hocam, Monster ve Casper'la karşılaştırınca tabii ki GameGaraj. Monster alan tanıdıklarımdan SSD sorunları olanları tanıyorum. Dikkat ederseniz Monster laptopu özelleştirirken SSD ve Ram'in sadece kapasite/hızları yazıyor, marka hakkında bilgi yok. GameGaraj'da bu parçaların markasını da biliyorsunuz.

HP'nin laptoplarında hall sensor sorunu vardı, Asus'larda coil whine sorunu vardı, MSI deseniz zaten 5080'li laptopa %45 NTSC ekran koyan bir marka. Yani marka olanlar bile mükemmel değil.

İnternette incelemelerde laptop bayağı güzel gözüküyor. Bu modelin kasası Tongfang, bu tarz toplama laptop kasaları için en iyi marka. Tek soru işareti GameGaraj'ın servisi oluyor, ki internette yorumlarda gördüğüme göre bilindik markalarınkinden çok daha iyi.