Asus rog aldım. Hatta Ryzen 9 8940HX yerine i7 aldım çünkü Ryzen 9'da vapor chamber yoktu klasik macun + ısı borusu kullanıyordu ısınmaması ve sessizlik daha önemli olduğundan performanstan ödün verdim. Öncelikle haklarını teslim edeyim Game Garaj iade sürecinde çok yardımcı oldu. İlk iade sürecinde hediye çantayı göndermediğimden haklı olarak iptal olsa da hemen iletişime geçip onu da gönderip tekrardan iade talebi oluşturmamıza yardımcı oldu ve kısa sürede onaylandı (2 haftalık cayma hakkı süresi dolmasına rağmen). Benim güvenimi kazandılar yani. Henüz oyun denemedim ancak üzmeyeceğine eminim. Tasarımı şahane, malzeme kalitesi iyi klavye ortasında falan esneme neredeyse yok. Tek sorunu gövde kısmı yerden yüksekte ve uzun süreli yazı - kod yazarken bileği yoruyor bir bilek desteği almak gerekebilir. Onun dışında acayip albenili bir cihaz. Fan sesi konusunda ise ses nedir bilmiyor. Şakasız boşta 0 RPM gördüm. Bunca yıl sonra 2800 RPM'lerden 0'a düşünce iyi anlamda bir afallama yaşadım. Ha 2500 RPM de gördüm ancak yine ses vermiyor adamlar bu işi yapmış yani. Ekranı çok değil bir iki tık daha iyi izlenimi uyandırdı. Kısacası eğer fan sesi - ısınma sorun değilse Game Garaj da üzmez daha iyi performans verir sonuçta bir yerde Ryzen 9 8945hx rtx5070 bir yanda i7 14650hx rtx5060 var, ancak sessizlik önemliyse bunun üstüne bir cihaz olacağını sanmıyorum.