• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Çözüldü Gamegaraj Slayer R9T-5070 laptop uyku modundan uyandıktan sonra çöküyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Vada55

Gelişen
Bilgisayarımda garip bir SSD sorunu yaşıyorum. Sistem uyku modundayken hiçbir problem olmuyor, uyandırdığımda kilit ekranı da geliyor ve saat gibi detayları görebiliyorum. Ancak ekran açıldıktan sonra bilgisayar tamamen donuyor ve çöküyor.

İlk başta SSD’nin BIOS’ta kaybolduğunu fark etmiştim, bu yüzden BIOS’ta NVMe RAID modunu açıp denedim, ama sorunu çözmedi. Fast Boot ayarını kapatıp açmayı denedim, sonuç değişmedi.

Windows’ta SSD’nin sağlığını CrystalDiskInfo ile kontrol ettim, normal görünüyor. BIOS güncellemesi, SSD firmware güncellemesi gibi her türlü güncellemelerimi yaptım, olmadı (Bilgisayarda uzun vakit oyun oynayabiliyorum ve hiçbir sıkıntı yaşamıyorum.). Durumu Gamegaraj teknik servisiyle paylaştım, sorunun SSD kaynaklı olabileceğini söylediler. SSD'lerin SMART verilerini kontrol ettiğimde herhangi bir hatayla da karşılaşmadım. CMD üzerinden "sfc /scannow" gibi birçok sorun denetleyici kodları da yürüttüm ama olmadı.

Bilgisayarımın modeli Gamegaraj Slayer R9T-5070. Bu sorun sadece uyku modundan çıkışta yaşanıyor; normal açılışlarda herhangi bir problem yok. Benzer bir durum yaşayan ya da çözüm önerisi olan var mı?

Olay Görüntüleyicisi Raporu:

System

Provider

[ Name] Microsoft-Windows-Kernel-Power

[ Guid] {331c3b3a-2005-44c2-ac5e-77220c37d6b4}

EventID 41

Version 10

Level 1

Task 63

Opcode 0

Keywords 0x8000400000000002

TimeCreated

[ SystemTime]

EventRecordID 6536

Correlation

Execution

[ ProcessID] 4

[ ThreadID] 8

Channel System

Computer

Security

[ UserID]

EventData

BugcheckCode 0

BugcheckParameter1 0x0

BugcheckParameter2 0x0

BugcheckParameter3 0x0

BugcheckParameter4 0x0

SleepInProgress 0

PowerButtonTimestamp 0

BootAppStatus 0

Checkpoint 0

ConnectedStandbyInProgress false

SystemSleepTransitionsToOn 0

CsEntryScenarioInstanceId 3

BugcheckInfoFromEFI false

CheckpointStatus 0

CsEntryScenarioInstanceIdV2 3

LongPowerButtonPressDetected false

LidReliability false

InputSuppressi
onState 0

PowerButtonSuppressionState 0

LidState 3

WHEABootErrorCount 0

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sorunumu çözdüm. Samsung magician uygulaması içerisinde ayarlar kısmından "Samsung yazılımını varsayılan yap." gibi bir ayar vardı. Onu açtım.
Olay SSD değil NVIDIA olabilir bence hocam. Çünkü uykudan uyanınca bsod yiyordum ben de 5090 ile. Driver güncellemesiyle çözülüp çözülmediğini bilmiyorum çünkü uyku modunu kapattım.

Olay SSD değil NVIDIA olabilir bence hocam. Çünkü uykudan uyanınca bsod yiyordum ben de 5090 ile. Driver güncellemesiyle çözülüp çözülmediğini bilmiyorum çünkü uyku modunu kapattım.
Nvidia sürücümü güncellemiştim. Bu da çözüm getirmeyince SSD'ye kadar geldim. Ben de sizin yaptığınız gibi uyku modunu devre dışı bıraktım (Bu arada bende mavi ekran bile gelmeden kapanıyor.). Sizinde mi bilgisayar modeliniz Gamegaraj'a ait?

Hayır sistemi kendim dizdim.

Sorunumu çözdüm. Samsung magician uygulaması içerisinde ayarlar kısmından "Samsung yazılımını varsayılan yap." gibi bir ayar vardı. Onu açtım.

Çözüm
Hocam çözümü nasıl buldunuz, herhangi bir dezavantajı falan oldu mu?

hocam dediginiz seyler bende de oldu.Dediginiz çözümü yaptım ama olmadı

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…