Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.
Bilgisayarımda garip bir SSD sorunu yaşıyorum. Sistem uyku modundayken hiçbir problem olmuyor, uyandırdığımda kilit ekranı da geliyor ve saat gibi detayları görebiliyorum. Ancak ekran açıldıktan sonra bilgisayar tamamen donuyor ve çöküyor.
İlk başta SSD’nin BIOS’ta kaybolduğunu fark etmiştim, bu yüzden BIOS’ta NVMe RAID modunu açıp denedim, ama sorunu çözmedi. Fast Boot ayarını kapatıp açmayı denedim, sonuç değişmedi.
Windows’ta SSD’nin sağlığını CrystalDiskInfo ile kontrol ettim, normal görünüyor. BIOS güncellemesi, SSD firmware güncellemesi gibi her türlü güncellemelerimi yaptım, olmadı (Bilgisayarda uzun vakit oyun oynayabiliyorum ve hiçbir sıkıntı yaşamıyorum.). Durumu Gamegaraj teknik servisiyle paylaştım, sorunun SSD kaynaklı olabileceğini söylediler. SSD'lerin SMART verilerini kontrol ettiğimde herhangi bir hatayla da karşılaşmadım. CMD üzerinden "sfc /scannow" gibi birçok sorun denetleyici kodları da yürüttüm ama olmadı.
Bilgisayarımın modeli Gamegaraj Slayer R9T-5070. Bu sorun sadece uyku modundan çıkışta yaşanıyor; normal açılışlarda herhangi bir problem yok. Benzer bir durum yaşayan ya da çözüm önerisi olan var mı?
Olay SSD değil NVIDIA olabilir bence hocam. Çünkü uykudan uyanınca bsod yiyordum ben de 5090 ile. Driver güncellemesiyle çözülüp çözülmediğini bilmiyorum çünkü uyku modunu kapattım.
Olay SSD değil NVIDIA olabilir bence hocam. Çünkü uykudan uyanınca bsod yiyordum ben de 5090 ile. Driver güncellemesiyle çözülüp çözülmediğini bilmiyorum çünkü uyku modunu kapattım.
Nvidia sürücümü güncellemiştim. Bu da çözüm getirmeyince SSD'ye kadar geldim. Ben de sizin yaptığınız gibi uyku modunu devre dışı bıraktım (Bu arada bende mavi ekran bile gelmeden kapanıyor.). Sizinde mi bilgisayar modeliniz Gamegaraj'a ait?
Nvidia sürücümü güncellemiştim. Bu da çözüm getirmeyince SSD'ye kadar geldim. Ben de sizin yaptığınız gibi uyku modunu devre dışı bıraktım (Bu arada bende mavi ekran bile gelmeden kapanıyor.). Sizinde mi bilgisayar modeliniz Gamegaraj'a ait?