MysLL

Çalışkan
Merhaba, GameGaraj Slayer R9T 5060 modelini aldım ve bugün geldi. Windows kurmak istiyorum ancak kurulum ekranı gelmiyor. Şu şekilde bir durum oluyor:

BIOS ayarlarım şu şekilde:

gamegaraj2.webp

gamegaraj3.webp

Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle hayırlı olsun. İyi günlerde kullanın. 🙏 Bir de bu rehberi takip ederek yapmayı deneyin:

Rufus ile yazdırırken "GPT/UEFI" modunu kullanın.

Boot option 1 kısmında seçip orada USB key değil de USB'nin adı çıkıyor mu? Örnek SanDisk USB gibi.

Ayrıca Fast Boot ayarını kapatıp tekrar dener misin?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle hayırlı olsun. İyi günlerde kullanın. 🙏 bir de bu rehberi takip ederek yapmayı deneyin:

Rufus ile yazdırırken "GPT/UEFI" modunu kullanın.

Hocam bu rehber üzerinden yaptığım bir flash bellek vardı, önce onunla denedim ve sorun çözülmedi. Daha sonrasında o flash belleği sıfırlayıp Media Creation Tool üzerinden tekrardan flash belleğe kurdum ve sorunum çözülmedi. Ayrıca bu bilgisayarın boot kısmında flash bellek seçebileceğimiz bir yer bulamadım.

Boot option 1 kısmında seçip orada USB key değil de USB'nin adı çıkıyor mu? Örnek SanDisk USB gibi.
Çıkmıyor hocam, o kısmı da tam olarak atayım.

Hocam bu rehber üzerinden yaptığım bir flash bellek vardı, önce onunla denedim ve sorun çözülmedi. Daha sonrasında o flash belleği sıfırlayıp Media Creation Tool üzerinden tekrardan flash belleğe kurdum ve sorunum çözülmedi. Ayrıca bu bilgisayarın boot kısmında flash bellek seçebileceğimiz bir yer bulamadım.

Çıkmıyor hocam, o kısmı da tam olarak atayım.
gamegaraj6.webp

Farklı bir USB bellek ve USB portu deneme şansınız var mı? Hangi ISO dosyasını kullanıyorsunuz?

Bilgisayardaki bütün portları denedim, ayrıca içerisinde Ventoy üzerinden Linux kurulu olan bir flash bellek ve içerisinde Windows 10 olan flash belleklerden de denedim. Bu denemelerime rağmen kurulum ekranı herhangi birisinde gelmedi.

Bilgisayardaki bütün portları denedim, ayrıca içerisinde Ventoy üzerinden Linux kurulu olan bir flash bellek ve içerisinde Windows 10 olan flash belleklerden de denedim. Bu denemelerime rağmen kurulum ekranı herhangi birisinde gelmedi.
BIOS ayarlarını varsayılana alıp kaydedip cihazı yeniden başlatın. BIOS'a tekrar girin. Tüm BIOS ekranlarını/seçenekleri paylaşabilir misiniz?

Güncelleme: Arkadaşlar kendi kendine düzeldi, nasıl düzeldiği hakkında bir fikrim yok. Bu yüzden müşteri hizmetlerini arayıp bilgi almaya çalışacağım.

Güncelleme-2: GameGaraj firmasını aradım ve problemi anlattım, "tek flash bellek takılı olunca otomatik olarak ondan başlatır" dediler, ben de "zaten öyleydi" dedim ancak anlattığım kişi bence sorunu anlayamadı. "kendi kendine çözüldü ancak bir daha yaşarsam ne yapmalıyım?" diye sordum, "bir daha böyle bir sıkıntı yaşamazsınız." dendi. Umarım yaşamam, ne diyeyim.

Son düzenleme: