Selam herkese ben bu hafta içinde laptop alacağım ama R9T 5060 ve ASUS TUF F16 14650HX 5060 arasında kaldım. Slayer modelleri Tongfeng üretiyormuş, kaliteli üretici diyorlar. Clevo almamalıymışız. ASUS kendisi mi üretiyor yoksa Tongfeng veya Clevo'ya mı üretiyor? Sıcak diyor herkes TUF'lara, sıkıntı yaratır mı? Clevo da sıcakmış çok kafam karıştı. @Recep Baltaş kral senin incelemelerinin hepsini izledim sence ne almalıyım? Bütçem 70.000 TL maksimum, bir de Vatan veya MediaMarkt'tan da güzel öneriler varsa oradan almam daha iyi olur. Acil ihtiyaç olduğu için 2 veya 3 gün içinde almam lazım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Detaylar
Kim cevapladı?- Bütçe
- 70000
talongod
Yetkin
- Makaleler
- 5
Selam herkese ben bu hafta içinde laptop alacağım ama r9t 5060 ve ASUS TUF F16 14650HX 5060 arasında kaldım. Slayer modelleri tongfeng üretiyormuş, kaliteli üretici diyorlar. Clevo almamalıymışız. ASUS kendisi mi üretiyor yoksa tongfeng veya Clevo'ya mı üretiyor? Sıcak diyor herkes TUF'lara, sıkıntı yaratır mı? Clevo da sıcakmış çok kafam karıştı. @Recep Baltaş kral senin incelemelerinin hepsini izledim sence ne almalıyım? Bütçem 70.000 TL maksimum, bir de vatan veya MediaMarkt'tan da güzel öneriler varsa oradan almam daha iyi olur. Acil ihtiyaç olduğu için 2 veya 3 gün içinde almam lazım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Tek tek cevaplayayım.
Öncelikle başlıkta ASUS TUF F16 hakkında 5070 yazıyor konuda 5060 önce onu kararlaştıralım. Evet, slayer modelleri Tongfang kasa kullanıyor soğutması çok iyi ancak bir F16 değil. Clevo kasalı laptop almamalısınız, bu konuda da doğrusunuz.
ASUS TUF cihazlar normalde ısınıyor. A15, F15 gibi modeller. Ancak F16 cihaz gerçekten çok iyi soğutma konusunda.
70k bütçeniz varsa, ben işlemci farkından dolayı r9t alırdım. Marka takıntınız yoksa tabii ki. Kendi özgür irademle Intel işlemci almazdım açıkçası.
Onun dışında vatan, MediaMarkt gibi yerlerden laptop almayın. Fiziksel mağazalar genellikle kar marjı çok yüksek olan yerler olduğundan dolayı fiyatını hak etmeyen cihazlar satıyorlar.
5060 reis 5070 çıkmıyor bütçem. F16'yı kim üretiyor peki oda mı Tongfeng? Kafam cok karıştı başka yerlerde Clevo almayın Tongfang alın diyorlar hep. R9tnin soğutma daha iyi diyorlar F16yı gömdüler. Birde Gamegarajın desteği nasıldır yani çok şikayet var diyorlar iade alırlar mı? Mediamarktta hiç uygun laptop yoksa ordan almam o zaman.Tek tek cevaplayayım.
Öncelikle başlıkta ASUS TUF F16 hakkında 5070 yazıyor konuda 5060 önce onu kararlaştıralım. Evet, slayer modelleri Tongfang kasa kullanıyor soğutması çok iyi ancak bir F16 değil. Clevo kasalı laptop almamalısınız, bu konuda da doğrusunuz.
ASUS TUF cihazlar normalde ısınıyor. A15, F15 gibi modeller. Ancak F16 cihaz gerçekten çok iyi soğutma konusunda.
70k bütçeniz varsa, ben işlemci farkından dolayı r9t alırdım. Marka takıntınız yoksa tabii ki. Kendi özgür irademle Intel işlemci almazdım açıkçası.
Onun dışında vatan, MediaMarkt gibi yerlerden laptop almayın. Fiziksel mağazalar genellikle kar marjı çok yüksek olan yerler olduğundan dolayı fiyatını hak etmeyen cihazlar satıyorlar.
talongod
Yetkin
- Makaleler
- 5
5060 reis 5070 çıkmıyor bütçem. F16'yı kim üretiyor peki oda mı tongfeng? Kafam cok karıştı başka yerlerde Clevo almayın Tongfang alın diyorlar hep. R9tnin soğutma daha iyi diyorlar F16'yı gömdüler. Bir de GameGaraj'ın desteği nasıldır yani çok şikayet var diyorlar iade alırlar mı? MediaMarkt'ta hiç uygun laptop yoksa oradan almam o zaman.
Şimdi, F16 ASUS'un kendi üretimi cihazları. Clevo almayın dedim çünkü Clevo tamamen rezalet. Kasası plastik, soğutması donanımına yeterli olmuyor, bazı cihazlarında da SSD slotlarını blokların dibine koyuyorlar SSD ısınma vs yapıyor. Ancak kafanız karışmasın, neden kötü olduğunu açıklayayım dedim.
İki cihazı da birbirinden üstte tutamam, F16 soğutma konusunda çok iyi R9T donanım olarak.
GameGaraj'ın desteği gayet iyi, özellikle Türkiye'deki diğer şirketleri baz alırsak. (ASUS, HP, Acer...)
Ruindry
Yetkin
- Makaleler
- 1
X7T alın HB üzerinden taksitleri de iyi genelde 2 gün içinde elinize geliyor.
İkiside soğutma olarak üzmez bence burada kriter soğutma değil FPS tabanlı oyunlar oynayacaksanız 8940HX işlemcili A16 veya R9T'ye yöneltebilirsiniz.
Şahsen X7T alırım eger bütçem 85K-90K'ya esnemiyorsa F/P olarak en iyisi.
İkiside soğutma olarak üzmez bence burada kriter soğutma değil FPS tabanlı oyunlar oynayacaksanız 8940HX işlemcili A16 veya R9T'ye yöneltebilirsiniz.
Adlin
Becerikli
ASUS kendisi üretmiyor (bileşene göre değişiyor tabii fakat cihazın temel üretimini kendileri yapmıyor), mühendisleriyle birlikte cihazı tasarlayıp Inventec'e ürettiriyor (üretici değişebiliyor, F16 FX608 kasaları Inventec üretiyor ama). Üretici meselelerine bu kadar takılmayın, hem Tongfang'in hem Clevo'nunda oldukça sağlam modelleri var. F16 kasalara gelirsek G-Helper üzerinden düzgün bir fan eğrisi çekildiğinde güzel sıcaklıklarda çalışıyor, R9T modeller özellike GPU soğutmada çokta iyi denemez. İşlemci tarafı sizin için en önemli kriterlerden beri değilse X7T 5070 modele bakmanızı öneririm, hem işlemci hem panel benim için en önemli kriter diyorsanız R9T modelde alınır fakat.
X7T alın HB üzerinden taksitleri de iyi genelde 2 gün içinde elinize geliyor.
Teşekkürler ama işlemci benim için önemli yazılımda işlemci daha önemliymiş. O kadar cok fark olduğunu bilmiyordum işlemciler arasında r9t alcak gibiyim ama marka korkutuyor.ASUS kendisi üretmiyor (bileşene göre değişiyor tabii fakat cihazın temel üretimini kendileri yapmıyor), mühendisleriyle birlikte cihazı tasarlayıp Inventec'e ürettiriyor (üretici değişebiliyor, F16 FX608 kasaları Inventec üretiyor ama). Üretici meselelerine bu kadar takılmayın, hem Tongfang'in hem Clevo'nunda oldukça sağlam modelleri var. F16 kasalara gelirsek G-Helper üzerinden düzgün bir fan eğrisi çekildiğinde güzel sıcaklıklarda çalışıyor, R9T modeller özellike GPU soğutmada çokta iyi denemez. İşlemci tarafı sizin için en önemli kriterlerden beri değilse X7T 5070 modele bakmanızı öneririm, hem işlemci hem panel benim için en önemli kriter diyorsanız R9T modelde alınır fakat.
Ruindry
Yetkin
- Makaleler
- 1
Marka korkutmasın 2025 yılında en çok önerilen modeller arasında GG serisi internetten inceleme videolarına da bakabilirsiniz içinize sinmesi için. Galiba üniversite için alacaksın 2side fazlasıyla yeterli olur. Yazılım için çoğu zaman öyle aman aman yüksek sistemlere ihtiyacın yok.Teşekkürler ama işlemci benim için önemli yazılımda işlemci daha önemliymiş. O kadar cok fark olduğunu bilmiyordum işlemciler arasında r9t alcak gibiyim ama marka korkutuyor.
Üniversite için değil kendimi bu alana adadığım için istiyorum ve işlem hızında R9t daha iyiymiş. Ona rağmen x7t alınır mı?Marka korkutmasın 2025 yılında en çok önerilen modeller arasında GG serisi internetten inceleme videolarına da bakabilirsiniz içinize sinmesi için. Galiba üniversite için alacaksın 2side fazlasıyla yeterli olur. Yazılım için çoğu zaman öyle aman aman yüksek sistemlere ihtiyacın yok.
Şu konuya katılmıyorum sadece ; servis olarak gg daha iyi. Müşteri hizmetleri ve bir sorun yaşadığın zaman hp'nin müşteri temsilcisi gibi temsilci bulmak zor. Adamlar her sorun ile ilgileniyor. Servis için aynısını diyemem bdh tam bir rezalet. Yurt dışında olsak işler farklı olurdu. Gg'de servise kargo yollamadığı sürece muhatap bulması zor.Şimdi, F16 ASUS'un kendi üretimi cihazları. Clevo almayın dedim çünkü Clevo tamamen rezalet. Kasası plastik, soğutması donanımına yeterli olmuyor, bazı cihazlarında da SSD slotlarını blokların dibine koyuyorlar SSD ısınma vs yapıyor. Ancak kafanız karışmasın, neden kötü olduğunu açıklayayım dedim.
İki cihazı da birbirinden üstte tutamam, F16 soğutma konusunda çok iyi R9T donanım olarak.
GameGaraj'ın desteği gayet iyi, özellikle Türkiye'deki diğer şirketleri baz alırsak. (ASUS, HP, Acer...)