Hocam bu markalar genelde MSI GL ya da Clevo denilen kasa tipini kullanır. Slayer markası MSI GL kullanır ve soğutma konusunda başarılı değil bu kasalar. Laptop ısınır yani.

Konuda atılan laptop Tongfang üretim. Clevo'yu da Slayer 4 kasalarla birlikte bıraktı GameGaraj. Geçtiğimiz dönem, Slayer 4 cihazların birkaç tanesinde MSI Sword kasa kullandılar; şimdi de bazı modellerde MSI Vector kasa kullanıyorlar. Hepsinde değil. X5T, X7T, R9T, R9T3D (karışık) Tongfang cihazlar.

Bu tarz yüksek seri işlemciler alınacaksa, Tongfang kasa yetersiz kalıyor.

Donanım güzel ancak o kasaya fazla. RTX 5080 olmasına karşın %62.5 sRGB değerine sahip olması lazım panelinin. Alırken düşündürür.

@sfsami, önerim bu modelden yana olur. Yalnız, cihaz 18" biraz büyük. Büyük olması, devamlı taşımıyorsanız eksi değil. Hem fan çapı büyüyor hem de bakır borular uzuyor; bu, soğutma performansının iyiye yön almasını sağlıyor. Ekran da büyüdüğü için daha rahat bir kullanım senaryosu oluyor.

Konuda atılan laptop Tongfang üretim. Clevo'yu da slayer 4 kasalarla birlikte bıraktı GameGaraj. Geçtiğimiz dönem, slayer 4 cihazların birkaç tanesinde MSI sword kasa kullandılar; şimdi de bazı modellerde MSI Vector kasa kullanıyorlar. Hepsinde değil. X5t, X7t, r9t, r9t3D (karışık) Tongfang cihazlar.

Bu tarz yüksek seri işlemciler alınacaksa, Tongfang kasa yetersiz kalıyor.

Donanım güzel ancak o kasaya fazla. RTX 5080 olmasına karşın %62.5 sRGB değerine sahip olması lazım panelinin. Alırken düşündürür.

@sfsami, önerim bu modelden yana olur. Yalnız, cihaz 18" biraz büyük. Büyük olması, devamlı taşımıyorsanız eksi değil. Hem fan çapı büyüyor hem de bakır borular uzuyor; bu, soğutma performansının iyiye yön almasını sağlıyor. Ekran da büyüdüğü için daha rahat bir kullanım senaryosu oluyor.

Eki Görüntüle 235000

Hocam bu cihazın içi sanırım böyle soğutma 16 inç ile aynı sadece bakır boru uzun. Aynı model ise. Hatam olabilir, yanlış bir şey dediysem estağfurullah.

Ek olarak 1x32 GB tek kanal ram diye biliyorum. 18 inç sorun değilse bu model daha verimli olmaz mı ?
IMG_20260323_161549.webp

@22723, cihazın içi tamamen aynı değil. Bakır boruların yoluna bakarak anlayabilirsiniz.

1774271885108.webp

1x32 olduğunu bilerek atmıştım, bu tarz önü açık cihazlarda 64 GB RAM ile kullanım yeterli olacaktır. Bu cihazlar sadece oyun oynanmak için alınmamalı.