Bütçe
80.000 TL

AbdurrahmanUlaş

Becerikli
Yer
İstanbul
Merhaba, uzun zamandır masaüstü toplama sistem kullanıyorum. Ve yakın zamanda bir yolculuk yapmam gerekti ve bundan sonra da devamlı şehir dışına çıkacağım. Bu nedenle hem güçlü hem de çok yüksek fiyatı olmayan bir sistem arıyorum. Bu sistem şu anda Hepsiburada'da indirimde, sizce bu fiyata bu cihaz alınır mı? Evimde ki sistem AM4 masaüstü toplama sistem laptop da AM5 alacağım. Her şeyi ile değerlendirip yorumunuzu ona göre yaparsanız çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkür ederim. Herkese iyi haftalar.

Bir de güzel bir soğutucu önerir iseniz mutlu olurum. Bunun için ek olarak 2.5k ayırabilirim.

Bütçe 70k - 80k arası

Evet hocam onu bende gördüm ancak abartıya kaçar mı acaba diye bir düşündüm. Fikrin nedir sen olsan hangisini tercih ederdin. Üzerinde masa üstü sistemlerinde kullanılan bir işlemci var neticede.

Game Garaj Slayer R9T-5070Ti Uzun Kullanım Yorumu – İç Mimar Perspektifi

Cihazı mimari projelerde, özellikle 3ds Max + Corona Renderer ile yüksek poligonlu sahnelerde aktif olarak kullanıyorum. Genel performans oldukça akıcı ve iş akışımı rahatlıkla kaldırıyor. Ancak uzun süreli renderlarda dikkat çeken en büyük sorun ısı yönetimi.

Turbo modda render alırken cihaz fazlasıyla ısınıyor.
Fanlar maksimumda çalışsa da kasa ve adaptör ciddi şekilde ısınıyor. Özellikle yaz aylarında bu durum rahatsız edici boyutlara ulaşabiliyor.
Buna karşın, “Ofis modu”nda benzer performansla çok daha stabil ve sessiz çalışıyor, ki bu detay bence önemli. Uzun süreli işlerde güç tüketimine sınırlama getirmenin termal konfor açısından ciddi avantaj sağladığını düşünüyorum.

Cihazın artıları:
Akıcı 3D performansı (3ds Max, Corona, Photoshop, InDesign)
64 GB RAM kapasitesi sahne yönetiminde büyük rahatlık
RTX 5070 Ti ile Lumion gibi GPU ağırlıklı yazılımlar da sorunsuz çalışıyor
Ekran kalitesi ve kasa yapısı fiyat segmentine göre başarılı

Eksileri:
Turbo modda agresif ısınma
Fan profili kullanıcı tarafından iyi optimize edilmeli
Adaptör sıcaklığı uzun işlerde yüksek

Render ağırlıklı çalışan iç mimarlar ve CG artistler için güçlü bir sistem; fakat ısıl davranış mutlaka manuel kontrolle optimize edilmeli.

Game Garaj Slayer R9T-5070Ti Uzun Kullanım Yorumu – İç Mimar Perspektifi

Cihazı mimari projelerde, özellikle 3ds Max + Corona Renderer ile yüksek poligonlu sahnelerde aktif olarak kullanıyorum. Genel performans oldukça akıcı ve iş akışımı rahatlıkla kaldırıyor. Ancak uzun süreli renderlarda dikkat çeken en büyük sorun ısı yönetimi.

Turbo modda render alırken cihaz fazlasıyla ısınıyor.
Fanlar maksimumda çalışsa da kasa ve adaptör ciddi şekilde ısınıyor. Özellikle yaz aylarında bu durum rahatsız edici boyutlara ulaşabiliyor.
Buna karşın, “Ofis modu”nda benzer performansla çok daha stabil ve sessiz çalışıyor, ki bu detay bence önemli. Uzun süreli işlerde güç tüketimine sınırlama getirmenin termal konfor açısından ciddi avantaj sağladığını düşünüyorum.

Cihazın artıları:
Akıcı 3D performansı (3ds Max, Corona, Photoshop, InDesign)
64 GB RAM kapasitesi sahne yönetiminde büyük rahatlık
RTX 5070 Ti ile Lumion gibi GPU ağırlıklı yazılımlar da sorunsuz çalışıyor
Ekran kalitesi ve kasa yapısı fiyat segmentine göre başarılı

Eksileri:
Turbo modda agresif ısınma
Fan profili kullanıcı tarafından iyi optimize edilmeli
Adaptör sıcaklığı uzun işlerde yüksek

Render ağırlıklı çalışan iç mimarlar ve CG artistler için güçlü bir sistem; fakat ısıl davranış mutlaka manuel kontrolle optimize edilmeli.
sadece şehir dışına çıktığımda oyun amaçlı kullanacağım.

Oynadığım oyunlar
RDR2
FORZA 4
FORZA 5
GTA5
CS2
MİNECRAFT (mod) teknik paketler vs.
GAD OF WAR ve diğer serileri.
FAR CRY 4.
FAR CRY 5.
bu tarz oyunlar oynuyorum.

arada
ETS2
Nostalji için
PORTAL 1
PORTAL 2
BLACK MESA
HALF LİFE 2 (bana göre nostalji bir oyun)