CliqueDOS

Uzman
Makaleler
1
Durum aşağıda gördüğünüz şekilde. Cihazın 115W olduğu sitesinde yazıyordu ama CPU-Z 50W olduğunu söylüyor. NVIDIA Denetim Masası da 115W diyor ama kafam çok karışmış durumda. Acayip kafam karıştı ve canım sıkılmaya başladı. Zaten fan ayarları yapmak için manuel olarak işlemci ayarlamak can sıkıcı bir de buna rastlamak gerçekten aldığım ürünün keyfini çıkarmama engel olmaya başladı. Victus cihazımda kontrol ettiğimde 80W yazıyordu, denetim masasında Dynamic Boost hali ile 95W. Ama burada TDP direkt 50 yazıyor.

IMG_20251118_015548.webp

IMG_20251118_015605.webp

IMG_20251118_015516.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Bakacağım, peki orada da, pek ihtimal vermesem de 50W gözükürse ne yapmamı önerirsiniz?

Zannetmiyorum. Ayrıca 140W ekran kartı olan laptopumda CPU-Z'den kontrol ettiğimde 80W gösteriyor. Dediğim gibi en doğrusu NVIDIA'nın gösterdiği. Zaten 50W olsaydı düşük performans alırdınız.

Zannetmiyorum. Ayrıca 140W ekran kartı olan laptopumda CPU-Z'den kontrol ettiğimde 80W gösteriyor. Dediğim gibi en doğrusu NVIDIA'nın gösterdiği. Zaten 50W olsaydı düşük performans alırdınız.

Ekran kartını kullanacak bir işlem henüz yapamadım. PL1 PL2 ve PL4 ayarları için uygun ayarları bulamadığım için. Ne yazık ki bu ayarlardan anlamıyorum ve fan ayarları yapmak için bunu da ayarlamam gerektiğinden henüz yüksek güç gerektiren işlem yapamadım.

Fanlara dokundun mu peki? Nasıl çalışıyor sende bu değerlerle ve sıcaklık kaç oluyor? Ayrıca son olarak ekran kartı TDP'sini 100e 15 mi yaptın?

Ekran kartını 100W olarak bıraktım. Fan ayarlarını son sefer kurcalamadım, CPU'da 83 derecenin üstünü henüz görmedim ama altında soğutucu ile kullanıyorum ben.