GameGaraj r9t kullanıyorum gayet memnunum soğutması performansı vs iyi cihazlardan biridir. Zaten soğutması MSI kasası kullandığından dolayı MSI tarafından tasarlanmış bir soğutma sistemidir. Daha öncesinde GameGaraj laptopları için her biri en az 1 saat olan 4 5 video izledim ve genel olarak araştırma yaptım. Şikayet alan en az laptoplar arasında güzel ve iyi bir firma içiniz rahat olsun.
Şunu özellikle belirtmekte fayda var bunu bilmeniz gerekiyor, kullandığınız cihaz bir masaüstü bilgisayar değildir. Ve bir masaüstü performansı beklememek de gerekiyor. Ancak şunu söylemeliyim ki fiyatına göre performansı ve yaptığı işler iyi. Bir de şöyle bir durum da var bu cihaz toplayacağınız bir masaüstü PC gibi de uzun ömürlü olmayacaktır taktir edersiniz ki cihazın içindeki donamımlar mobil donanımlar o yüzden de 2 sene 3 sene sonraki soğutması ve performansı nasıl olur onu söylemek mümkün değil. Kısa vadede sıkıntı çıkarmaya başlaması biraz imkansız bakımına ve temizliğine dikkat edildiği sürece sıkıntı çıkaracağını düşünmüyorum. Şimdiden iyi alışverişler dilerim. Bu arada termal macun yerine termal ped kullanmanızı öneririm. Tabii aldıktan sonra değil de ilk bakımında kullanırsanız eğer soğutması %2 %3 daha iyi olacaktır. Ki ne kadar da iyi olursa olsun laptopların kaderidir yüksek sıcaklıklar en iyi ihtimal ile 85 90 derece arasında olacaktır. İnanın laptop için normal sıcaklıklar Casper Excalibur da X5t ile eş cihazları 100 derecenin üzerinde. 95 dereceleri geçmiyorsa sıkıntı etmenize gerek yok stant kullanmanız size 4 5 derecelik avantaj sağlayacaktır.
Özet le: Alınır.