Techh 3

Uzman
Yer
Ekzosfer
Merhaba.

X7T-5070 aldım ve Techolay incelemesiyle karşılaştırdığımda, testlerde bazı çelişkili sonuçlar aldım. Wukong'da 20–30 FPS daha az alıyorum. CS2'de de başta aynı sorun vardı ama temiz kurulum ve FPS limitini kaldırınca sonuçlar düzeldi. Wukong'da ise hala daha sorun devam ediyor. Benim testlerimde, bileşenlerin sıcaklığı genel olarak daha yüksek.

GPU'nun 87-88°C'ye çıkması ve throttle yaşaması beni korkutuyor. Macun eskidiğinde, soğutma tıkandığında veya yaz aylarında durum ne olacak diye düşünüyorum.

Ağustos-Eylül aylarından beridir bilgisayarsızım. X7T özelinde, iade/değişim süreçleri de beni çok yordu. Bu ürünü, iade edip etmemekte kararsızım. LOQ - 5070'i elemiştim. Katana 15 HX - 5070 alsam mı diye düşünmeye başladım. Önerilere açığım.

Test Sonuçları:
(Ortak Test Koşulları: Windows Güç Modu: En İyi Performans, Kontrol Merkezi Güç Ayarları: Turbo Sessiz Mod, dGPU, Stantsız, Ortalama 25 Derece Oda Sıcaklığı)

- Cinebench R23 Multi Core (Sırasıyla Tek Döngü ve 10 dakika Throttling Test)

Turbo Sessiz Performans.webp

- Prime 95 (Small FFT's / 16 Cores, Hyper-Threading)

HWİNFO 64 Verileri (3).webp

- Cyberpunk 2077 (Sırasıyla Test Sonucu/Oyun İçi Ayarlar, HWiNFO64 Verileri)

Benchmark 2.webp

HWİNFO64 Verileri 2 (1).webp

HWİNFO64 Verileri 2 (2).webp

HWİNFO64 Verileri 2 (3).webp

- Black Myth: Wukong (Sırasıyla Oyun İçi Ayarlar, Test Sonucu, Oyun İçi OSD, HWiNFO64 Verileri)

Turbo Sessiz Mod - Oyun Ayarları.webp

Benchmark 2.webp

Oyun İçi OSD 2.webp

Oyun İçi OSD 2.webp

Oyun İçi OSD 2.webp

HWİNFO 64 Verileri 2 (2).webp

HWİNFO 64 Verileri 2 (2).webp

HWİNFO 64 Verileri 2 (1).webp

(10 minutes) Turbo Extreme Mod.webp

Bizzat incelediğiniz bir model olduğu için düşüncelerinizi merak ediyorum. @Recep Baltaş

Dosya Ekleri

• HWİNFO 64 Verileri 2 (3).webp
    HWİNFO 64 Verileri 2 (3).webp
    102,5 KB · Görüntüleme: 52
Son düzenleyen: Moderatör:
Selam. GPU overclock ayarı var performans modu ayarlarında. Onu kapatıp dener misin? 87'de throttle yer GPU. BIOS'u da kontrol et güncelle.

Bir de oyunları mümkünse borderless yerine Full screen yap.

Selam. GPU overclock ayarı var performans modu ayarlarında. Onu kapatıp dener misin? 87'de throttle yer GPU. BIOS'u da kontrol et güncelle.

Bir de oyunları mümkünse borderless yerine Full screen yap.
Sıcaklık olarak çok bir fark yarattığını söyleyemem. Test sonuçları: (Stres artsın diye arka arkaya iki test yaptım.)
Test 1 (2).webp
Test 1 (2).webp
Test 2 (1).webp
Test 2 (2).webp

Öte yandan, BİOS'um güncel ve testlerde, mümkün olduğu sürece Tam Ekran kullandım.

Dosya Ekleri

• Test 1 (1).webp
    Test 1 (1).webp
    275,2 KB · Görüntüleme: 62
Aklima baska bir sey gelmiyor. O laptopu bizzat test ettim, o oyunda birkac bug vardi zaten videoda belirtilmis. Baska oyunlarda sorun yoksa bence guncellemeyle hallolur Wukong.
İnceleme videosunda bahsedilen sorunlu sürücüyü kullanmadım.
Temiz kurulum öncesinde, CS2'de de aynı sorunu yaşadım ancak sonrasında, bu sorun çözüldü. Cyberpunk2077'de de yaşamadım. İki oyunda da daha iyi FPS değerleri aldım ancak genel olarak bileşenler daha sıcak çalışıyor.

Öte yandan, Office modunda ve Google Chrome gezintisi esnasındaki sıcaklık değerleri fazla geldi. HWİNFO64 Verileri: Ekran görüntüsü 2025-11-15 043228.webp

Diğer bir konu, HWİNFO64 - PCI Express Error Counters, masaüstünde bir ara 400-500'e dayandı. 3 dakikalık bir Wukong testi esnasında ise 5'e yükseldi. (Mikro takılmalar yaşanmıştı o test esnasında.) Güç planı ayarlarından, PCI Express - Bağlantı Durumu Güç Yönetimi ayarını kapattım ve NVIDIA Denetim Masası'ndaki güç yönetim modu ayarını, maksimum performansı tercih et yaptım. Bu ayarlarla masaüstündeki sorun düzeldi. Önceki Nitro 16 cihazımda, frametime dalgalanmasına bağlı mikro takılmalar yaşıyordum. Bu konuda biraz korkutuyor.

Hocam 1 ay geçmiş son durum nedir? Bende GameGaraj Slayer R9T-5070 modeli var. Benchmark yaparken ortalamanın biraz altında olduğunu fark ettim. HWiNFO64 ile baktığımda PCI Express Errors biraz fazlaydı.