İyi Sosyaller. Eğer uygun bir laptop alırsam Kick'te AAA oyunlar hariç oyun oynayıp stream yapmak istiyorum, bu isteğimi rahatça karşılar mı? Yoksa Ryzen 9 serisi işlemciye gerek olur mu?

Çok sık yer değiştiren biri misiniz? Yayıncılık için genellikle oturaklı biz düzen ve masaüstü bilgisayar tercih ediliyor o yüzden irdeliyorum. Sistem olarak evet o bilgisayar işinizi görecektir ama genellikle sabit bir yerdeyseniz masaüstü bilgisayar tercih edin. Notebook da ne kadar çok program/oyun vs açarsanız sistem o kadar yüke girecektir, yük demek enerji tüketimi, ısı ve soğutma için ses demek.

Performans konusunda sıkıntı yasamazsiniz ancak cihazinizin ekrani 16:10 oldugu icin 1080p yayinda kalite kaybi olmamasi adina sizin de 1920x1080 oynamaniz gerekecek.
Bu durumda zaten kucuk olan laptop ekrani iyice kuculecektir.(altta ustte siyah barlar)
Yani harici monitorsuz yayin acmak cok sizin acinizdan cok konforsuz olacak. İzleyici acisindan degisen bir şey yok.
Veya normal cozunurlugunuzde kullanip OBS'den 1080P'ye dusureceksiniz, kalite kaybi ne kadar olur denemek lazim.

Maalesef evet devamlı taşımam gerecek üniversiteden dolayı
Çok sık yer değiştiren biri misiniz? Yayıncılık için genellikle oturaklı biz düzen ve masaüstü bilgisayar tercih ediliyor o yüzden irdeliyorum. Sistem olarak evet o bilgisayar işinizi görecektir ama genellikle sabit bir yerdeyseniz masaüstü bilgisayar tercih edin. Notebook da ne kadar çok program /oyun vs açarsanız sistem o kadar yüke girecektir, yük demek enerji tüketici, ısı ve soğutma için ses demek.

çok sık yer değiştiren biri misiniz? Yayıncılık için genellikle oturaklı biz düzen ve masaüstü bilgisayar tercih ediliyor o yüzden irdeliyorum. Sistem olarak evet o bilgisayar işinizi görecektir ama genellikle sabit bir yerdeyseniz masaüstü bilgisayar tercih edin. Notebook da ne kadar çok program /oyun vs açarsanız sistem o kadar yüke girecektir, yük demek enerji tüketici, ısı ve soğutma için ses demek.

X5t kullanıyorum ksnin cihazida benzerdir diye dusunuyorum; yuk altinda bile muadil urunlere gore fan sesi oldukca az.
İyi bir kulaklık mikrofonu bile is gorur.