Techh

Uzman
Yer
Ekzosfer
Merhaba.

Geçtiğimiz haftalarda X7T-5070 satın almıştım ancak ısınma problemlerinden dolayı iade etmiştim.

GPU, tam yükte 87 derece throttle sınırında çalışıyordu ve throttle yiyordu. CPU ise 90-95 dereceleri görüyordu. Sıcaklık değerleri, daha çok Turbo Extreme Mod seçili, ortalama 35-38 derece oda sıcaklığında ve stantsız kullanımda yaşanıyordu.

İlgili modelin kullanıcıları sıcaklık değerlerini paylaşabilir mi?
Alternatif ürün bulamadığım için bu ürüne yeniden yöneldim.

Son düzenleyen: Moderatör:
İsınmayan cihaz istiyorsan Nitro 16, 15 serilerine bakmani oneririm. Bu gonderdigin modelde sadece 2 qdet egzoz cikisi var ve bu donanimla zaten o derecelre cikmamasi imkansiz.

İsınmayan cihaz istiyorsan Nitro 16, 15 serilerine bakmani oneririm. Bu gonderdigin modelde sadece 2 qdet egzoz cikisi var ve bu donanimla zaten o derecelre cikmamasi imkansiz.
Nitro 16 kullanıyordum. O modelin de sorunları var. Nitro V 15 ise kötü bir kasa.

Cihaz, incelemelerde bu kadar ısınmıyordu. Zaten bu sebeple, diğer kullanıcıların aldığı değerleri kendi değerlerimle kıyaslamak istiyorum.

Nitro 16 kullanıyordum. O modelin de sorunları var. Nitro V 15 ise kötü bir kasa.

Cihaz, incelemelerde bu kadar ısınmıyordu. Zaten bu sebeple, diğer kullanıcıların aldığı değerleri kendi değerlerimle kıyaslamak istiyorum.
Ne gibi sorunlari vardi mesela? Hoparlor patlamasi gibi mi?

Ne gibi sorunlari vardi mesela? Hoparlor patlamasi gibi mi?
Sıvı metal macun, sorunlu bir şekilde uygulandığı için belirli bir süre sonra sıcaklık değerleri anormal derecede artıyordu. Bu sorun birden fazla kullanıcının başına gelmişti.
Ayrıca ben ve arkadaşım, ölü piksel kümelenmesi ve GPU'nun anlık güç kesmesi gibi iki sorun daha yaşamıştık. Çok ağır bir adaptör ve kasaya da sahipti. Kısacası Nitro 16'da kusursuz bir cihaz değildi.

X7T-5070'ten genel olarak memnundum. Sıcaklık konusunu netleştirdikten sonra bir daha tercih edebilirim.

Sıvı metal macun, sorunlu bir şekilde uygulandığı için belirli bir süre sonra sıcaklık değerleri anormal derecede artıyordu. Bu sorun birden fazla kullanıcının başına gelmişti.
Ayrıca ben ve arkadaşım, ölü piksel kümelenmesi ve GPU'nun anlık güç kesmesi gibi iki sorun daha yaşamıştık. Çok ağır bir adaptör ve kasaya da sahipti. Kısacası Nitro 16'da kusursuz bir cihaz değildi.

X7T-5070'ten genel olarak memnundum. Sıcaklık konusunu netleştirdikten sonra bir daha tercih edebilirim.
Hocam o halde size bir akil vereyim. O islemcinin ve GPU'nun max calisma sicakliklarina bakin. Ayrica oyle bir donanim icin sadece cift egzoz cikisli bir kasa kullanilmasi sacma olmus.

Hocam o halde size bir akil vereyim. O islemcinin ve GPU'nun max calisma sicakliklarina bakin.
Maksimum çalışma sıcaklıkları, o sıcaklık değerlerinde sağlıklı çalışabileceği anlamına gelmiyor. Yoksa GameGaraj bu sıcaklık değerlerinde bir problem olmadığını söyledi ancak diğer kullanıcıların aldığı değerleri benim değerlerimle örtüşmüyor.

Maksimum çalışma sıcaklıkları, o sıcaklık değerlerinde sağlıklı çalışabileceği anlamına gelmiyor. Yoksa GameGaraj bu sıcaklık değerlerinde bir problem olmadığını söyledi ancak diğer kullanıcıların aldığı değerleri benim değerlerimle örtüşmüyor.
FPS drop falan yoksa problem yoktur bence. Oda sicakligi vs. bunlar fark yapar.

Güncelleme: Aynı modeli yeniden satın aldım. Turbo Extreme Mod seçili, ortalama 20-25 derece oda sıcaklığında ve stantsız kullanımda yaptığım testler sonucunda maalesef yüksek sıcaklık sorunu devam ediyor. ModArt PC'nin Cyberpunk 2077 testiyle birebir aynı koşullarda yaptığım testte ekran kartı yine 87 derece civarlarında çalışıyor. Ekran kartı da limite girdi. Ekran görüntülerini ekliyorum:
Benchmark 2.webp HWİNFO64 Verileri 2 (1).webp HWİNFO64 Verileri 2 (2).webp HWİNFO64 Verileri 2 (3).webp