Hocam FN+Üst Ok bir kez basınca Fan boost yapacak. Ardından tekrar fn+üst ok yapın. Normale dönecek. Ardından tray de kendi yazılımı var. Oradan da fan kısmını balanced yapın, düzelecektir. Cihazlarımız MSI crosshair 17 hx d14vgkg-075tr olduğu için bu şekilde youtube da videolarını aratabilirsiniz. Örneğin :

Hocam FN+Üst Ok bir kez basınca Fan boost yapacak. Ardından tekrar fn+üst ok yapın. Normale dönecek. Ardından tray de kendi yazılımı var. Oradan da fan kısmını balanced yapın, düzelecektir. Cihazlarımız MSI crosshair 17 hx d14vgkg-075tr olduğu için bu şekilde youtube da videolarını aratabilirsiniz. Örneğin :

GGaraj’ın kontrol uygulamasında performans silent ve dengeli var hocam. Balanced dediğiniz hangisi oluyor ki ?

Valla hocam cihaz yük altındayken sesli çalışsa normal derim ama PC açılırken bile aşırı fan sesi çıkıyor.
Vaktin varsa sesi fulleyip çektiğim videoyu izleyebilir misin, kendi cihazınla karşılaştırma yaparsın fan sesi konusunda.
İzledikten sonra fan sesi normal veya fazla yüksek diye yorum yaparsan sevinirim hocam.

Fan turbo açmışsın yanılmıyorsam Fn+ yukarı yön tuşuna bas kapanması lazım.

Fan turbo açmışsın yanılmıyorsam Fn+ yukarı yön tuşuna bas kapanması lazım.
Sanmıyorum hocam turbo açsam 3000Rpm den fazla hızla çalışırdı, zaten özel olarak fan ayarı yapmadım cihaz tamamen kendisi ayarlıyor fan hızını.

Dengeli olması lazım. İsterseniz deneyin, olmaz ise silent ayarlarsınız. Performans kaybı olmuyor gözlemlediğim.
Hepsini tek tek denedim hepsinde sonuç video’daki gibi.
Cihaz fan hızını kendi ayarlıyor ve boştayken bile aşırı hızlı çalıştırıyor. Videoda görüldüğü gibi CPU sıcaklığı 50 derecelerde olduğu halde fanların hızlı çalışması normal değil sanırım.

Sanmıyorum hocam turbo açsam 3000Rpm den fazla hızla çalışırdı, zaten özel olarak fan ayarı yapmadım cihaz tamamen kendisi ayarlıyor fan hızını.

Hepsini tek tek denedim hepsinde sonuç video’daki gibi.
Cihaz fan hızını kendi ayarlıyor ve boştayken bile aşırı hızlı çalıştırıyor. Videoda görüldüğü gibi CPU sıcaklığı 50 derecelerde olduğu halde fanların hızlı çalışması normal değil sanırım.
Peki yön tuşları üstünde fan işareti var mı? Yada klavye de bir fotoğrafını atar mısın klavyenin? Üzüldüm bu kadar ses yapmaması lazım.

Peki yön tuşları üstünde fan işareti var mı? Yada klavye de bir fotoğrafını atar mısın klavyenin? Üzüldüm bu kadar ses yapmaması lazım.
Dikkat etmedim hocam ve şu an cihaz serviste, dün servise kargoladım bakmaları için ve değişim talep ettim.
Cihaz da donanımsal veya yazılımsal bir sorun olduğuna eminim bu yüzden kurcalamadan servise yolladım.

Dikkat etmedim hocam ve şu an cihaz serviste, dün servise kargoladım bakmaları için ve değişim talep ettim.
Cihaz da donanımsal veya yazılımsal bir sorun olduğuna eminim bu yüzden kurcalamadan servise yolladım.
Geçmiş olsun kardeş tamam benim cihazda sesli ama oyunda normal kullanımda değil İyi yapmışsın.

Hocam bios da Advanced altında User scenario var. O kısmı da Balance Mode yapmanız gerekir.
Bende ses minimum seviyede yaklaşık 30 db.