İnceleme Gamegaraj Slayer4

uyeadi

Başarılı
Makaleler
1
Genel özellikler:
4060 Laptop GPU (140 Wa kadar çıkıyor ama 100 Wattan sonra FPS artışı olmadığı için ge-rek-siz)
İ7 14700HX (152 W kadar çıkabiliyor)
32 GB DDR5 5600/ RAM
1 TB 3500/2800 SSD

Laptopu 17' olan versiyonunu kardeşime hediye olarak almıştım. (https://www.n11.com/urun/game-garaj...tb-rtx4060-17-dos-dizustu-bilgisayar-66602260).
Laptopu çok beğendiğim için kendi kullandıgım laptopu satıp bundan bir tane de kendime aldım.

İlk bakış:

180 derece arkaya çevrilebiliyor.

Kapak kapalıyken:

Laptop altı:

Sol giriş:

Sağ giriş:

Arka giriş:

240W adaptör:

İlk bakış özet:

* Toplam 3 adet USB girişi. 1 adet HDMI 2.1 girişi. 1 adet kulaklık jak girişi. 1 adet usb-c/ to DP girişi . 1 adet ethernet girişi.

* Güç kablosu girişi, ethernet kartı, HDMI girişi ve 1 adet USB girişi arkada.

* Laptopun altında çok fazla hava giriş yeri bulunmakta. Bundan dolayı laptopu kaldırarak kullanmanız tavsiye edilecektir.

* Laptop sıcak havayı yanlardan ve arkadan atıyor.

* Laptop altında toz filtresi bulunmuyor.

* Kasa aluminium hardened plastik karışımı bir şey çok anlamam bunlardan. Fakat kasanın arkası parmak izi tutuyor.

* Klavyede numpad ve copilot tuşu bulunuyor.

* Tasarım olarak daha kompakt bir tarasım tercih edilmiş. Ekran ve kasa arasında menteşede boşluk bulunmuyor.

* Klavye tuşlarına basmak sessiz. Klasik ofis laptoplarına basmak gibi.

* Touchpad boyutu ortalama. Büyük de değil küçük de.

* Hoparlörler kasanın altında

Laptop'un içi (Cihaz TV'den aynı model farklı üründen ekran görüntüsü alındı, içi aynı)

• 2 adet G4 SSD yuvası.
  • 2 adet RAM slotu.
  • 86-90 Wh batarya.

Evet içine dışına baktık şimdi Windows kurdunuz diyelim. Ama gamegaraj off brand olduğundan sürücüleri USB ile gönderiyorlar.

Sürücü kurulumunda gelen uygulamalar:

* DTS:X Ultra

Bugüne kadar gördüğüm (duyduğum) en iyi ekolayzer programı. DTS tarafından hoparlörler cok güzel tuning edilmiş. Bu uygulama kesinlikle kullanılmalı. Otomatik, müzik, voice ve shooter modları dışında önermiyorum.

* Feature Manager

Çok yalın. Artıları ve eksileri:

EKSİ:
  • Fan hızı ayarlanmıyor. High performance modunda ayarlama menüsü var ama çalışmıyor.
  • Dynamic boost (Nvidia GPU için) opsiyonel değil. High performance'de balancedde hatta silentda HATTA SUPER BATTERYDE bile var! Dynamic Boost kapatma seçeneği yok. Kapatıp açamıyorsunuz. O yüzden watt tüketimi/performans açısından çok kötü.
  • Klavye ışığı ayarlama çok yalın. Rainbow breathing veya tek renk seçebiliyorsunuz. MSI muadilinde olan bölge renk yönetme yok.
  • Super battery modunda GPU hala 115W çekiyor. Bu nasıl super battery? Ama CPU 15W çekiyor.
  • Super battery modu ekran HZini 240ta tutuyor. Manuel ayarlamak lazım.
ARTI:
  • Hybrid, discrete veya sadece İGPU ile çalıştırabiliyorsunuz.
  • GPU core ve memory + mhz basılabiliyor. (Sadece high performance modunda)

Cinebench testi: (High performance)

* Feature managerdan İGPU ile başlatmayı seçerseniz DGPU devre dışı kalacağından tüm güç işlemciye gidebiliyor. 151W kadar çekebiliyor böylece. Bu test de bunu göstermek için yapıldı. Test otomatik fan hızında yapıldı. 151 W'da 27400 skor veiryor.

Cinebench testi (balanced)

* Normal kullanıcı hybridde/discretede kullanır çoğunlukla Bundan dolayı bu modda da test yaptım. 100W a limit oluyor böylece. 100 watta da 24bin skor veriyor. +50 watt fazla güç tüketimi için +3bin skor hiç mantıklı değil. İntel ne zaman power efficient oldu ki. Hybrid/discrete modda kullanmanız önerilir.

Cinebench testi (super battery)

• Anlatmaya gerek yok. Görüyorsunuz. İşlemci hwinfo SSini alamayacak kadar yavaşlıyor yük altında. 15W sabitlenmekte.
  • Skoru göremeseniz de skoru söyleyeyim 4200.

Furmark testi balanced 1080p Benchmark:

• 125W çekiyor
  • 160-165 FPS.
  • 70 derece max sıcaklık.

Furmark testi high performance 1080p benchmark.

• 140W çekiyor.
  • 170-175 arası FPS.
  • 70 derece max sıcaklık.

Furmark testi silent 1080p benchmark:

Sonuçlar balanced ile aynı.

Furmark testi super battery 1080p benchmark:

• 115W çekiyor
  • 160-162 FPS.
  • Max 68 derece sıcaklık

MAKSİMUM YÜK ALTINDA DEĞERLER (GPU+CPU MAX KULLANIM),

* CPU: 40W sabitleniyor.

* GPU: 115W sabitleniyor.

Sonuç: Çok kötü.
* GPUda 90W sonrası fark edilir performans farkı alamayacakken laptop yine de CPUya verebileceği gücü GPUya veriyor. Güç yönetimi açısından kötü bence.

Ekran:

240 HZ, 1600P , 500nit %100 DCİP3 gamut.

Artıları ve eksileri:

+500 nit, sabah bile gün ışığı vururken çok iyi görülüyor.
  • DCIP3 %100 gamut gayet iyi.
  • 240 HZ ve 1600P PPİ yüksek
  • MS değeri düşük GİBİ. Hislerime göre.

- Işık sızması var D: (Benim ekrana özel de olabilir) Ama game garajın çok iyi seallediklerini düşünmüyorum ondan alacağınız laptopta da olabilir.

* Fotoğraf insan gözü gibi olmasa da Samsung G6 OLED ile karşılaştırmaları.

(Işık sızması)

Oyun testi:

Hiç oyun oynamıyorum bu aralar. Kardeşim için valorant indirmiştim. FPS değerini SS alıp oyundan çıktım. (400-450) En yüksek ayarlar 1600P. HWinfo yok ksuura bakmayın. Detaylı oyun testi yapmadım ve yapmayı dusunmuyom. Furmark/cine sonuçlarından ortalama bir şey çıkarabilirsiniz watt hesaplamasıyla.

BİOS:
,
* Meraklısına biosta olan özellikler.

EK BİLGİLER:
  • Fan maks 6900 RPM çıkıyor.
  • Fan desibeli maksta (6800 RPMde) 60 DB otomatikte (5000 RPMde) 53 DB.
  • İntel VMD ile ilgili sorunlar yaşatabiliyor. Kendileri sürücü veriyor USB ile internetten de/windows updateden yükleyince çakışmalar oluyor. 1 kere mavi ekran 1 kere SSD görmeme sorunu yaşadım. Kendileri USB ile verdiklerini kurduktan sonra internetten değişim yapabildiklerinizle temiz kurulum yapın.
Batarya testi:

İntel HX serisi CPU olduğu için batarya testi yapmaya tenezzül edilmemiştir.

SON.

Dosya Ekleri

• 1744713528403.webp
    42,3 KB · Görüntüleme: 86
Son düzenleyen: Moderatör:
Çok iyi inceleme, helal olsun vallaha.

Bu OLED monitörle karşılaştırdığın fotoğraflarda farkı görmek için de OLED monitörden bakmak gerek, ironik bir durum OLED laptoptan bakınca çok net farklılıklar görürken monitörden baktığımda ikisi de aynı gibi duruyor.

Güzel bir laptop'a benziyor. Bu bütçede ASUS gibi markalar böyle özellikler vermiyor. Sizce alınır mı? Bir de Linux ile uyumlu mudur acaba?

Güzel inceleme. Ayrıca hayırlı olsun.

Güzel bir laptop'a benziyor. Bu bütçede ASUS gibi markalar böyle özellikler vermiyor. Sizce alınır mı? Bir de Linux ile uyumlu mudur acaba?
Bence alınır. Feature managerda çok olay yok diğer markalara göre onu bilerek alın.

Oledle arada fark edilir fark var ama uğruna ölüneeck bir fark değil. Oled 250 nit bu panel 500 nit ordan kurtarıyor.

Bence alınır. Feature managerda çok olay yok diğer markalara göre onu bilerek alın.

Oledle arada fark edilir fark var ama uğruna ölüneeck bir fark değil. Oled 250 nit bu panel 500 nit ordan kurtarıyor.
Klavye ışıkları ile falan işim yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…