Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

MNakruf

Yetkin
Makaleler
3
Yer
Türkiye
  • Anakart: GIGABYTE B450M K
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 5600 3.5 GHz
  • Ekran Kartı: NVIDIA RTX 4060
  • İşletim Sistemi: Windows 11

Merhaba, GameLoop'ta bir oyuna girmeye çalışırken "Sisteminizde sanallaştırma etkin değil. Sanallaştırmayı etkinleştirmek yüklemeyi 10 kat hızlandıracak" mesajı aldım. Ben "Sanallaştırma" butonuna basınca önce bir linke attı ardından bilgisayarım donup mavi ekran verdi. Mavi ekranın fotoğrafını çekecek zamanım yoktu o yüzden çekemedim. Bu hatanın ne olduğunu nasıl anlayabiliriz? Çünkü şahsen yeni aldığım bilgisayarın mavi ekran hatası vermesi beni gerdi.

DMP dosyası için: MinidumpHata

Çözüm
Ben "Sanallaştırma" butonuna basınca önce bir linke attı ardından bilgisayarım donup mavi ekran verdi.
Bu noktayı pek anlayamadım. Sanallaştırmayı nereden açmayı deniyorsun?

BIOS üzerinden SVM modunu açman lazım.

Aldığın hata kodunda çekirdek değişimi yapamadığımız için maalesef detaya inemiyoruz ama ne olduğunu öğrenmek istersen Techolay'ın yabancı forum sitesine bakabilirsin: Guide - Processor clock interrupt - Interrupt/Interrupt flag - 0x101

[CODE highlight="9,12"]CLOCK_WATCHDOG_TIMEOUT (101)
An expected clock interrupt was not received on a secondary processor in an
MP system within the allocated interval. This indicates that the specified
processor is hung and not processing interrupts.
Arguments:
Arg1: 0000000000000010, Clock interrupt time out interval in nominal clock ticks.
Arg2: 0000000000000000, 0.
Arg3: ffffbc81f8ba7180, The PRCB address of the hung processor.
Arg4: 0000000000000003, The index of the hung processor.

0: kd> 3
Can't switch processors on a single processor kernel triage dump
[/CODE]
Ben "Sanallaştırma" butonuna basınca önce bir linke attı ardından bilgisayarım donup mavi ekran verdi.

Aldığın hata kodunda çekirdek değişimi yapamadığımız için maalesef detaya inemiyoruz ama ne olduğunu öğrenmek istersen Techolay'ın yabancı forum sitesine bakabilirsin: Guide - Processor clock interrupt - Interrupt/Interrupt flag - 0x101

Arguments:
Arg1: 0000000000000010, Clock interrupt time out interval in nominal clock ticks.

[/CODE]

Çözüm
Sanallastirma ayarini Windows uzerinden degil de BIOS uzerinden yapmaniz daha dogru olur. Windows'ta hemen yapip aktiflestirince genelde sacmalayabiliyor, normal bir durum. BIOS reset atin, XMP ve sanallastirma acip sistemi yeniden baslatin.

Bahsettiğim kısım burası;
1712688714023.webp

Arguments:

[/CODE]

Sanallastirma ayarini Windows uzerinden degil de BIOS uzerinden yapmaniz daha dogru olur. Windows'ta hemen yapip aktiflestirince genelde sacmalayabiliyor, normal bir durum. BIOS reset atin, XMP ve sanallastirma acip sistemi yeniden baslatin.
Aslında merak ettiğim bu mavi ekranın ileride bir sıkıntı çıkarıp çıkarmayacağı doğrusu. Yoksa normal de sanallaştırmayı bir dahakine BIOS üzerinden açarım.

Sanallaştırma aktif olmadığı için bu tür sanal sistemlerde mavi ekran yiyeceksin normal olarak. Bu bir sorun değil de uyarı aslında. Sanallaştırmayı açmadan bu tip uygulamaları kullanamazsın 🙏
Sağ olasın hocam, vallahi içimi rahat ettirdin. Bir dahakine dikkat edeceğim. Çok teşekkürler 🙏

BIOS'tan sanallastirma ayari acilmadan "sanal makine" tarzinda olan emulatorler calisir ancak performansi cok kotu olabilir. "Sanallastirma" diye rezalet cevirisi olan tusa bastiktan sonra mavi ekran yemeniz GameLoop'a ozel olmali gibi geldi bana. Kendisi zaten kuruldugunda kernel-level anti hile yazilimi da kuran bir program, mavi ekran verdirmesi sasirtmadi yani.

BIOS'tan sanallastirma ayari acilmadan "sanal makine" tarzinda olan emulatorler calisir ancak performansi cok kotu olabilir. "Sanallastirma" diye rezalet cevirisi olan tusa bastiktan sonra mavi ekran yemeniz GameLoop'a ozel olmali gibi geldi bana. Kendisi zaten kuruldugunda kernel-level anti hile yazilimi da kuran bir program, mavi ekran verdirmesi sasirtmadi yani.
Önerebileceğiniz bir emülatör var mı? Ona göre değiştirebilirim.

Bu arada "Yoksay" tuşuna basınca da mavi ekran yiyorum. Garip.