erdym

Üstün
Makaleler
2
Yer
İstanbul
Günümüzde çoğu hall effect ürün Çin'den geliyor ve bazen insanın içine acaba gerçekten mi diye bir kurt düşebiliyor. Bugün size nasıl gamepad'inizin kesin olarak Hall Effect olup olmadığını anlayabileceğinizi görsellerle göstereceğim. Ben görseller için linyuvo KS31 hall kullandım.

1746810160974.webp

Kablo Yöntemi (Cihazın Kasasının Açılması Gerekir)
Kablo yöntemi en basit anlama yöntemlerinden biridir genelde potansiyometre ile çalışan yani hall effect olmayan cihazlarda joystick bağlantısı 4-5 arası pin ile gerçekleşir fakat Hall Effect joysticklerde ise bu çoğu zaman daha yüksektir fakat şöyle bir şey var ki bazı durumlarda Hall Effect'in belli anakartlara uyması için yine 5 pin gibi düşük rakamlarda olduğu gözlemlenebilir. Eğer sizde de böyle bir durum varsa henüz endişelenmeyip 2. yöntemi deneyebilirsiniz.

1746810010736.webp

Mıknatıs Yöntemi (Açılması Zorunlu Değildir fakat Kesin Sonuç için Açılması Tavsiye Edilir)
Eğer neodyum varsa kasayı açmadan deneme şansınız mevcut fakat böyle hassas bir manyetik sensörde normal mıknatısların uzak mesafeden işe yaramayacağını belirtiyim bu durumda da kasayı yine açmak gerekir.

Yapmanız gereken ise oldukça basit: Hall Effect oyun kolunuzu PC'ye bağlayıp internetten bir gamepad tester açın. Ben şu siteyi bu işlem için yeterli gördüm: https://hardwaretester.com/gamepad. Eğer aşağıdaki görseldeki gibi mıknatısı joystickin üstünde oynatırsanız ve ekranda görülen rakamlar da değişiklik oluyorsa cihazınız Hall Effect.

1746809944293.webp
1746809957766.webp