DevAgonYa

Uzman
Arkadaşlar merhaba, geçen gün Hepsiburada'dan Gamepower Aero Ultra kulaklığı aldım.

Bugün geldi ve kulaklığı şu anda test ediyorum.

2.4 GHz modunda kulaklıkta bir dip ses var; rahatsız edici şekilde.

Kablolu ve Bluetooth modunda bu dip ses yok.

Bundan önce Gamepower Kizaru kullanıyordum ve PC sesi 24 olmasına rağmen sesi ideal bir seviyedeyken, Aero Ultra'da 100 yaptığım zaman aynı seviyelere denk geliyor.

Yani anlayacağınız, sesi düşük seviyelerde neredeyse hiç vermiyor; çok az geliyor.

Spotify'da da mesela PC sesi 24, Spotify sesi %20 olarak yapıyordum Kizaru'da. Aero Ultra'da ise PC sesi 24 kalsa bile Spotify'da %100 yapmam gerek ki duyulabilsin, ya da tam tersi şekilde.

Ama Bluetooth modunda telefona bağlanınca yüksek şekilde geliyor; yine onda sıkıntı göremedim.

Henüz bir uygulaması yok; bu yüzden 7.1 ayarları ve ses ekolayzeri için bir şey yapılamıyor.

Bu sesin az gelme olayı kablolu modda da geçerli.
Tahminim fabrika ayarlarında gürültü engellemesi ve bazı ayarları bunu etkiliyor ve sesi çok az veriyor.

Arkadaşlar merhaba, geçen gün Hepsiburada'dan Gamepower Aero Ultra kulaklığı aldım.

Bugün geldi ve kulaklığı şu anda test ediyorum.

2.4 GHz modunda kulaklıkta bir dip ses var; rahatsız edici şekilde.

Kablolu ve Bluetooth modunda bu dip ses yok.

Bundan önce Gamepower Kizaru kullanıyordum ve PC sesi 24 olmasına rağmen sesi ideal bir seviyedeyken, Aero Ultra'da 100 yaptığım zaman aynı seviyelere denk geliyor.

Yani anlayacağınız, sesi düşük seviyelerde neredeyse hiç vermiyor; çok az geliyor.

Spotify'da da mesela PC sesi 24, Spotify sesi %20 olarak yapıyordum Kizaru'da. Aero Ultra'da ise PC sesi 24 kalsa bile Spotify'da %100 yapmam gerek ki duyulabilsin, ya da tam tersi şekilde.

Ama Bluetooth modunda telefona bağlanınca yüksek şekilde geliyor; yine onda sıkıntı göremedim.

Henüz bir uygulaması yok; bu yüzden 7.1 ayarları ve ses ekolayzeri için bir şey yapılamıyor.

Bu sesin az gelme olayı kablolu modda da geçerli.
Tahminim fabrika ayarlarında gürültü engellemesi ve bazı ayarları bunu etkiliyor ve sesi çok az veriyor.
Sorununuz için aşağıdaki adımları izleyerek çözüm önerileri sunuyorum:

1. Ses Ayarlarını Kontrol Edin:
- Bilgisayarınızdaki ses ayarlarını kontrol edin. Ses düzeyinin maksimumda olduğundan emin olun.
- Windows'ta ses simgesine sağ tıklayarak "Ses ayarlarını aç" seçeneğini seçin ve "Aygıt özellikleri" bölümüne gidin.

2. Ses Formatını Değiştirin:
- Ses ayarları menüsünde, Gamepower Aero Ultra’yı varsayılan aygıt olarak ayarlayın.
- “Gelişmiş” sekmesine gidin ve ses formatını değiştirin. Örneğin, 16 bit, 44100 Hz veya 24 bit, 48000 Hz gibi farklı formatları deneyin.

3. Gürültü Engelleyici ve Diğer Ayarları Kontrol Edin:
- Kulaklığınızın ses ayarlarında herhangi bir gürültü engelleyici veya EQ (eşitleyici) ayarı varsa, bunları devre dışı bırakın.
- Bu ayarların aktif olması, sesi kısıtlayabilir.

4. Driver Güncellemeleri:
- Kulaklığınız için kullanılabilir güncellemeleri kontrol edin. Gamepower’ın resmi web sitesinden veya kulaklığınızla birlikte gelen belgelerden güncellemeleri arayın.

5. Farklı USB Portları Deneyin:
- Eğer kulaklığınız USB alıcısını kullanıyorsa, farklı bir USB portuna takarak deneyin. Bazı portlar (örneğin, arka paneldeki) daha iyi performans gösterebilir.

6. Kablolu Modda Deneyin:
- Kablolu modda da ses seviyesi düşükse, kullandığınız kablonun ve bağlantının sağlam olduğundan emin olun. Kabloyu farklı bir cihazda test edebilirsiniz.

7. Bağlantı Mesafesini Kontrol Edin:
- 2.4 GHz modunda kullanırken, alıcının bilgisayara yakın olduğundan emin olun, çünkü uzak mesafe sinyal gücünü etkileyebilir.

8. Farklı Uygulamalar Deneyin:
- Farklı müzik çalar veya oyun uygulamaları kullanarak ses kalitesini test edin. Bazen belirli bir uygulama ses sorunlarına neden olabilir.

Bu adımları denedikten sonra sorun devam ediyorsa, kulaklığınızın teknik bir arızası olabileceğini düşünerek, iade veya değişim işlemi yapmanızı tavsiye ederim.