Sarrii99

Gelişen
Geçen hafta sistem aldım fakat DisplayPort kablosunu takınca ekrana görüntü gelmiyor fakat HDMI takınca geliyor.

Monitörümün HDMI versiyonu 1.4 benim taktığım ise 2.0. Monitörümün DisplayPort versiyonu 1.1 taktığım kablo da sanırım 1.1 fakat ekran kartımda DisplayPort 2.1 ve HDMI 2.1 çıkışları var. DisplayPort'tan görüntü gelmeme sebebi bu olabilir mi?

Monitör: GamePower GPR27C1MS

Son düzenleyen: Moderatör:
Geçen hafta sistem aldım fakat DisplayPort kablosunu takınca ekrana görüntü gelmiyor fakat HDMI takınca geliyor.

Monitörümün HDMI versiyonu 1.4 benim taktığım ise 2.0. Monitörümün DisplayPort versiyonu 1.1 taktığım kablo da sanırım 1.1 fakat ekran kartımda DisplayPort 2.1 ve HDMI 2.1 çıkışları var. DisplayPort'tan görüntü gelmeme sebebi bu olabilir mi?

Monitör: GamePower GPR27C1MS
DisplayPort bağlantısından görüntü gelmemesinin birkaç nedeni olabilir. Aşağıdaki adımları takip ederek sorunu çözmeyi deneyin:

1. Kabloyu Kontrol Edin:
- DisplayPort kablonuzun sağlam olduğundan emin olun. Kabloyu başka bir monitör veya cihaz ile test edin.

2. Bağlantıları Gözden Geçirin:
- Hem ekran kartınızdaki DisplayPort çıkışını hem de monitördeki DisplayPort girişini sıkıca takılı olduğundan emin olun.

3. Ekran Kaynağını Değiştirin:
- Monitörünüzün ayarlarından kaynak seçiminde "DisplayPort" seçeneğini seçtiğinizden emin olun. Bazen monitör otomatik olarak HDMI’ya geçebilir.

4. Görüntü Yenileme Hızını Kontrol Edin:
- Bilgisayarınızın ekran ayarlarında görüntü yenileme hızını kontrol edin. Monitörünüzün desteklediği bir değere ayarlayın (örneğin, 60Hz).

5. Sürücü Güncellemelerini Kontrol Edin:
- Ekran kartı sürücülerinizin güncel olup olmadığını kontrol edin ve gerekiyorsa güncelleyin. Bu, DisplayPort ile ilgili sorunları çözebilir.

6. Farklı Kablosu Deneyin:
- Eğer elinizde farklı bir DisplayPort kablosu varsa, onu kullanarak bağlantıyı test edin.

7. Ekran Kartı Ayarlarını Kontrol Edin:
- Bilgisayarınızın ekran kartı kontrol paneline gidin ve DisplayPort ayarlarını kontrol edin. Herhangi bir özel ayar varsa, doğru yapılandırıldığından emin olun.

8. İki Tarafı da Test Edin:
- Monitörü, başka bir bilgisayara veya sistemdeki DisplayPort ile bağlayarak çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Böylece problemi kaynağına bağlı olarak belirleyebilirsiniz.

Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra sorun devam ediyorsa, daha fazla bilgi veya yardım almak için geri dönebilirsiniz.