Gamepower Ultima Kablosuz Kulaklık İncelemesi

Ürünü bir süre test etme fırsatım oldu. Deneyimlerim ve detaylı düşüncelerim şu şekilde:

Tasarım ve Malzeme Kalitesi: Ürün, fiyat segmentine göre kabul edilebilir seviyede plastik bir kasaya sahip. Plastik aksamda şimdilik herhangi bir esneme, ses çıkarma veya gıcırdama gibi sorunlarla karşılaşmadım. Kulaklık süngerlerinin kulağa temas eden kısmı kumaş, çevresini kaplayan bölümü ise suni deri malzemeden üretilmiş. Her suni deride olduğu gibi bu modelde de zamanla yıpranma yaşanabileceğini belirteyim.

Kulaklığı taktığınızda belirgin bir ağırlık hissetmiyorsunuz ve kafanızda rahatsız edici bir basınç oluşmuyor. Kulağı tamamen izole eden sıkı bir yapısı yok ancak bu durum kesinlikle gevşek durduğu anlamına gelmiyor; tam olması gerektiği gibi oturuyor. Gözlük kullanan kullanıcılar için de herhangi bir sıkıntı yaratmayacaktır; kulağı güzelce çevreliyor fakat baskı uygulamıyor.

Mikrofon Performansı: Kulaklığın en beğendiğim kısımlarından biri mikrofonu oldu. Üst segment kulaklıklarla yarışacak seviyede, sesi karşıya oldukça net ileten bir performansa sahip. Discord’da veya oyun içi konuşmalarda hiçbir sorun yaşamazsınız. Ayrıca kendi uygulaması üzerinden gürültü engelleme modunu aktifleştirebilirsiniz. Uygulamadaki "sihirli ses" özelliği sayesinde Soundpad benzeri bir ses değiştirme işlevi sunuluyor; ancak bunu Discord üzerinde henüz deneyimlemediğimi belirteyim.

Oyun Performansı: Oyun performansını özellikle CS2 üzerinde, hiçbir ekolayzer ayarı yapmadan, kulaklığın varsayılan haliyle test ettim ve oldukça başarılı bir sonuç verdi. Rakiplerin konumunu ve uzaklığını net bir şekilde tespit edebiliyorsunuz. Ses kasma konusunda oyundayken gayet keyifli ve tatmin edici bir deneyim sundu.

Müzik ve Ses Deneyimi: Müzik dinlerken vokal sesleri net ve bozulmadan duyabiliyorsunuz. Varsayılan ses profilinde ve her ses seviyesinde bass performansı gayet yeterli düzeyde. İhtiyacınıza göre tüm bu parametreleri kendi yazılımı üzerinden detaylıca özelleştirebiliyorsunuz zaten kişisel zevkinize göre.

Daha önce Razer BlackShark V2 X modelini kullanıyordum. Razer ile kıyasladığımda Gamepower Ultima'nın varsayılan ses profilinin daha net ve canlı olduğunu söyleyebilirim. Razer'da sesler biraz daha tok ve sanki bir tık geri plandaydı; tabii bu durum kişisel bir şey.

Sonuç ve Değerlendirme: "Önerir misin?" diye soracak olursanız, 2.500 TL bandında tercih edilebilecek başarılı bir kablosuz kulaklık. Bu benim ilk kablosuz kulaklık deneyimimdi ve bu rahatlıktan sonra bir daha kablolu kulaklığa döneceğimi sanmıyorum. Günlük olarak oyun oynayan ve müzik dinleyen standart bir kullanıcı için fazlasıyla yeterli. Oyun tarafında da rakip seslerini duyma konusunda sizi kesinlikle geri bırakmayacak bir performansa sahip.

Dipnot: Kulaklığın uygulaması üzerinden ayarlamış olduğunuz ses profili ayarları ve ekolayzer ayarları gibi ayarlar uygulamayı kapatınca da etkin şekilde kalıyor eski haline dönmüyor.

Benim için rahatlık olmazsa olmaz. Gözlüğüme asla baskı yapmayacak ve uzun saatler taksam bile kafa-kulak ağrıtmayacak. Yarına kadar bir dene, al dersen alacağım. İnternette hiç yorum yok o yüzden düşüncelerin önemli.

Hocam ne değişik adamsın bir 2kya çıkıyorsun bir 1kya, dün bakıyorum 6K 😂.