348375

Becerikli
115W ekran kartı kullanılmış ürün hakkında detaylı bilgiye erişemedim ürünün linkinde inceleme videoları mevcut, alternatiflerine nazaran uyguna gelmekte.

Daha üst düzey özelliklere sahip bir başka model & 24GB RAM+ 5070 115W 59.999TL

Son düzenleyen: Moderatör:
Laptoplar için bence normal bu VRAM miktarı. 5070'li modellere çıkılsa da yine 8 GB VRAM'e muhtaç kalınacak. Bütçesi 5060'a yeten birine VRAM düşük demek saçma bana kalırsa.

Mesele bütçenin RTX 5060'a yetmesi değil aslında. 2K yerine FHD panele sahip bir laptop alırsan 8 GB VRAM yıllarca yeterli gelecektir. Zaten DLSS, FG kombinasyonları VRAM üzerindeki yükü azaltmaya yardımcı oluyor. Yok, "Ben illaki 2K panele sahip bir laptop alacağım" diyorsanız minimum bakmanız gereken RTX 5070 Ti 12 GB olmalı. Aksi hâlde 8 GB VRAM yeterli gelmeyecektir. Bu konuda @Emir ile aynı fikirdeyim. Ben mesela sırf bu yüzden FHD bir laptopa yöneldim. 2K RTX 5060, 5070 8 GB VRAM ile geldikten sonra hiçbir şey ifade etmiyor. Çözünürlük düşürmeye kalksan native FHD panel kadar net bir görüntü de elde edemeyeceksin; anlayacağın oldukça sıkıntı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mesele bütçenin RTX 5060'a yetmesi değil aslında. 2K yerine FHD panele sahip bir laptop alırsan 8 GB VRAM yıllarca yeterli gelecektir. Zaten DLSS, Frame Generation kombinasyonları VRAM üzerindeki yükü azaltmaya yardımcı oluyor. Yok, "ben illaki 2K panele sahip bir laptop alacağım" diyorsanız minimum bakmanız gereken RTX 5070 Ti 12 GB olmalı. Aksi hâlde 8 GB VRAM yeterli gelmeyecektir. Bu konuda @Emir ile aynı fikirdeyim. Ben mesela sırf bu yüzden FHD bir laptopa yöneldim. 2K RTX 5060, 5070 8 GB VRAM ile geldikten sonra hiçbir şey ifade etmiyor. Çözünürlük düşürmeye kalksan native FHD panel kadar net bir görüntü de elde edemeyeceksin; anlayacağın oldukça sıkıntı.

Linke girmedim. Başlıkta da 2K olduğu yazılmamış. Eğer alınmama nedeni 2K ekransa tamam ama genel olarak 8 GB VRAM'li kart alınmamalı kısmına katılmıyorum.