SHERLOCKED
Başarılı
Selam, sunduğu özelliklere göre fiyatı çok iyi geldi. Soğutma harici bir problemi var mı?
Tabi, işlemcisi eski nesil ama hala taş gibi bir işlemci.
Çok yeni bir seri, kronik bir problemi var mı? Yok mu bilmiyoruz. Ayrıca Gaming.gen.tr'nin alt markası, o firmanın servisinin ne kadar berbat olduğunu iade konularına/şikayetvar'a bakarsanız görebilirsiniz. Ayrıca i9 14900HX kaldıracak kasa değil Tongfang'lar.
Bu iki modeli önerebilirim.
Biliyorum, 5070 Ti 12 GB ve i9 14900HX çok cezbedici duruyor. Ancak arkasında getireceği problemleri de düşünmek gerekiyor. Bu kadar para veriyorken pişman olmanızı istemem. Yine son tercih sizin olur. Sorunuz varsa bekliyorum.
Açıkçası oyuncu laptop almayı düşünmüyor(dum?). Ama bu ilan biraz kafamı karıştırdı. Bu videoda sıcaklık değerleri rezalet görünmüyor. 8945H kullanan ASUS TUF A15 laptopum 90 dereceleri görüyordu. Ona nazaran iyi geldi.
ASUS TUF A15-F15 serisinin soğutma olarak kötü olduğu aşikar, bunu reddetmek saçma. Isınması da normal çünkü Ryzen 9 CPU var içerisinde. Tongfang kasaların soğutmaları zaten iyi. Ben kasa kaldırmaz dedim. Hala dediğimin arkasındayım, çünkü i9 14900HX çok watt çeken bir CPU. 157W az değil. Yine tercih etmek size kalmış, marka bana güven vermiyor servisi yüzünden.
157 mi? O kadar çekebiliyor mu o işlemci?
Kullandığım işlemci 45W'da falan o sıcaklıkları görüyordu.
Eki Görüntüle 224833
Dediğim gibi, ASUS TUF A15-F15 kasaların soğutmaları zaten kötüydü. Bu yüzden F16-A16 serisinde revizyona gittiler.
ASUS TUF F15:
Eki Görüntüle 224834
ASUS TUF F16:
Eki Görüntüle 224835
Hocam siz benden iyi bilirsiniz. Sitelerde yazan TDP değerleri gerçekle çoğu zaman uyuşmuyor. Testlere bakmak daha mantıklı.