Güvenilir oradan bayağı oyun aldım, oyuncular arasında gerçekleşiyor zaten. Sen oyunu alıyorsun, satıcıların havuzuna düşüyorsun, onlar da sana oyunu hediye olarak atıyorlar. Satıcılar da alıcılar da sen ben gibi kullanıcılar, Gameship aracı gibi bir şey.

Tabii şöyle bir durum var, bazen 24 saat geçmesine rağmen siparişini tamamlayan bir satıcı olmuyor. Ve satıcıysan, bakiyen için bazı kısıtlar var, mesela cüzdan kodu, kredi kartı ile bakiye yükleme gibi durumlar da satıcı olma talebini reddediyorlar. İllaki pazardan sattığın itemlerden elde ettiğin bakiyeye izin veriyorlar.

Onun dışında fena değil %20 indirimde oyun alıyorsun.

Sitenin güvenilirliğinden bağımsız hediye ile oyun satan yerlere bulaşmayın. Daha önceden çalıntı kredi kartı ile alınan oyunları böyle satan hesaplar vardı. Steam bu hesapları tespit edip yasaklamıştı. Hatta CS:GO topluluk sunucularında oynayanlar hatırlıyordur. Neyse yazıp sildim burayı, şimdi isim ve yönlendirme yapmış olmayayım. Ama bu topluluklara sunucu açanlar, ek gelir olarak oyunları hediye ediyordu. Belki o dönem ₺ ile satıldığından, uygun fiyatta olunca hediye olarak stokluyorlardır. Tamamen günahlarını da almak istemedim.

Bunun bir de kara para aklama için kullanılma ihtimali var. Farkında olmadan bu şeylere belki her insan bir yolda bulaşmıştır. Ama ben en azından retail key satmıyorlarsa bulaşmam.

Retail key genelde firmaların belirli ülkere özel fiyatlandırma için siteleri aracı kullanması. Bağlantıdaki site resmi Retail satıcılarını öneriyor. Ayrıca Fanatical ve Humble Bundle öneririm. Ben uygun fiyatlı oyunları böyle kovalıyorum.

Mesela AC: Shadows fiyatı Ubisoft mağazasındaki ile aynı. Steam'da indirime girmemiş bir oyunu 56 $ yani 2000 küsür ₺ 1700 satıyorlar. Kendi etiğiniz yoksa bile düzgün hukuku işleyen bir devlet olursak bunlar ileride size de sorun çıkarabilir. Korkutmak için söylediğimi düşünenler de olacaktır düşünmeyin. Biraz ahlaklı olalım lütfen.

Bence bu tarz hesap, hediyelik oyun satan sitelere de bir sınırlama gelmeli. Forumda paylaşımı yasak olmalı. @Recep Baltaş
Resmi retail key satan siteler varken, hesap satımı(kiralama mantığında) veya giderinin ne olduğu belirsiz hediye ile oyun satma siteleri paylaşılmamalı. Kara para bile bu yöntemle aklanıyor olabilir. Shadows 2100 ₺ ise 400 ₺ zararı umursamayıp yapabilirler.